Lost_Dragon
80+ Silver
Dahası
6 ay dişinizi sıkın. Yaz gelince ülkeye turist yağacak. Ülke döviz cennetine dönecek
Senin gibi ekonomiden bir haber doların artışını paraların değişimine göre bakan birinden ne medet umuyorum ki! İddia ederim DXY'ı ilk defa duymuşsundur.Ben de paraların değişimine bakıyorum diyorum? Her para mı kur sabitliğinde anlaştı??
2011 den sonra neler oldu sizce? Neden böyle bir düşüşe geçti?Seçimle geldiği gibi seçimle kalıyor. Halk cahil, körler resmen. Hala kalkıp ekonomiden memnunum, bak dışarıda insanlar geziyor para nasıl yok diyebilecek kadar cahiller. Çünkü öyle bir yozlaşmış ki bu toplum insanların gezmesi bile lüks artık Geçen 2 simit aldım 7 TL para tuttu, bak durumum gerçekten çok şükür iyinin de iyisi ama 2 simite 7 TL verdiğim için içim sızladı bir daha da almam canım çok istemedikçe. 2011'e kadar gayet iyi yönetti, 2011'den sonra bir şeyler oldu ve çöküşe geçti Tayyip bey. Dediğine katılıyorum, başka bir ülkede böyle bir lider olsaydı seçimle de kalsaydı istifa ederdi. Ve beş kuruşsuz hayatına devam ederdi. Sen 2023'ü izle bi, kaybedecekler. Ama hayatına gösterişle şatafatla devam edeceklerini sanıyorlar. Sansınlar.
İç üretim olsa dışa bağımlı olmasak doları ne yapalım hocam bizde yatırım yokki iç üretim olmuyor bu yüzden millet parasını iş yapmak yerine dolara yatırıyor nede olsa yükselir kazanırım düşüncesiyle.Böyle dolar paylaşımlarını saçma buluyorum. Dolar bence çok gereksiz. Şikayetçi olmamız gereken dışa bağımlı olmamız. Knedi şeylerimizi üretemiyoruz. Üretsekte zaten yurtdışından gelen ürünlere sürekli ÖTV giriyor hep kendi ürettiğimizden farklı oluyor. Mesela torku 700 gram 40 TL nutella 750 gram 35 TL. Üstelik nutella torkudan 10 kat daha iyi. Mesela 1 dolar 113 japon yeni ve 1 dolar 14 türk lirası. Türkiyede asgari ücret 315 dolar. Japonyada 1085 dolar. Adamlar kendi arabalarını kendi üretiyor isterde 1 dolar 1000 japon yeni olsun genede bizden daha üstteler. O yüzden dolar kuru çok önemli değil iç üretim önemli.
Hocam bakın çoğu ülke dolarla ilgilenir japonların umrunda değilse neden kuru sabitledi o araba parçaları amerika üzerinden gidiyor japonyaya veya koreden ama ortak kullandıkları para birimi dolar petrol mü alcaksın dolarla almak zorundasın sizin o anlattığınız hikayeler amerika 2. Dünya savaşını kazanınca bitti üretim yapsanız bile doları önemsemelisini,.Böyle dolar paylaşımlarını saçma buluyorum. Dolar bence çok gereksiz. Şikayetçi olmamız gereken dışa bağımlı olmamız. Knedi şeylerimizi üretemiyoruz. Üretsekte zaten yurtdışından gelen ürünlere sürekli ÖTV giriyor hep kendi ürettiğimizden farklı oluyor. Mesela torku 700 gram 40 TL nutella 750 gram 35 TL. Üstelik nutella torkudan 10 kat daha iyi. Mesela 1 dolar 113 japon yeni ve 1 dolar 14 türk lirası. Türkiyede asgari ücret 315 dolar. Japonyada 1085 dolar. Adamlar kendi arabalarını kendi üretiyor isterde 1 dolar 1000 japon yeni olsun genede bizden daha üstteler. O yüzden dolar kuru çok önemli değil iç üretim önemli.
Emin misin parçaların amerikadan geldiğine? Amerikan malı sandığın arabalardan bazılarının japon malı olduğuna eminim xd.Hocam bakın çoğu ülke dolarla ilgilenir japonların umrunda değilse neden kuru sabitledi o araba parçaları amerika üzerinden gidiyor japonyaya veya koreden ama ortak kullandıkları para birimi dolar petrol mü alcaksın dolarla almak zorundasın sizin o anlattığınız hikayeler amerika 2. Dünya savaşını kazanınca bitti üretim yapsanız bile doları önemsemelisini,.
Aynen kardeşim her şeyin japonyada üretildiğini sanıyorum nereden bildin bir de oto tamirciye arabaların ne malı olduğunu bilmediğini söyledim nerden bildin?Emin misin parçaların amerikadan geldiğine? Amerikan malı sandığın arabalardan bazılarının japon malı olduğuna eminim xd.
o parkın yanından geçtim acayip güzel keşke kullanabilsekYatırımları mantıksız işlere değil de üretici olma yoluna yatırdığımız zaman.
Ankarara ankapark var. Maliyeti 750 milyon dolara denk. 1 senedir hizmet veremiyor. Avrupanın en büyük temalı parkı olarak adlandırılıyor lakin uzun süredir kapalı. Nedeni ise birikmiş ve ödenmemiş elektrik faturası:')
Oto tamirci aynen.Aynen kardeşim her şeyin japonyada üretildiğini sanıyorum nereden bildin bir de oto tamirciye arabaların ne malı olduğunu bilmediğini söyledim nerden bildin
Sebi mi inandırcam kardeşim ya sen japon arabalarının her parçasının japonyada üretildiğini sanmaya devam et mesela Toyota'nın tüm parçaları japonyadan motorundan farlarına kadar hepsi Japonya'da üretiliyor aynenOto tamirci aynen.