Amerika karşılıksız yani kayıt dışı para basıyor. Her geçen gün ise kayıtsız bastıkları paranın miktarı artıyor. Bu sebepten dolayı: piyasada çok fazla dolar olması sebebiyle dolara verilen deyer düşücek, çok fazla olduğun için herkes elindeki parayla evlerinde yatıcak ve Amerika’da üretim azaltıcak. Yani insanlar para kazanmak için çalışmak istemiyecek. Çalışma olmayonca üretim de düşüş yaşanacak. Bunların aksine demin dediğim gibi, piyasada dolar bollaşınca doların deyeri düşücek. Aslında doların bu kadar fazla olmasının sebeplerinden birisi: dünya üzerinde dolar heryerde geçtiği inin herkesin dolara olan talebinin artması. Yani piyasada doların az olması. Herkes alıyor ve bir köşeye koyuyor. Zaten insanların çalışmak istemeyip elindekini harcamak istemelerinin sebebi de bu olcak. Amerika kayıt dışı dolar basmaya devam ederse, ki halen basıyorlar, bu kendisinin sonu olcak. Corona virüs geçince de insanların üretime koşmak yerine ellerinde ki doları bozdurup onunla hayatlarını sürdürecekler. Benim bildiğim kadarı bu arkadaşlar. Bu söylediğim sadece Türkiye için DEİL. Dünya üzerinde böyle. Şu anda konuşulanlar bunlar. Er ya da geç Amerika katıt dışı para basmanın bedelini ödeyecek. Ve bunu da dolara ve kendisine olan itibarı kaybederek ödeyecek.