Neler Yeni

Donanım Arşivi Sistemim Isınıyor Mu?

uyg4rcik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Uygar
İlgilendiği Kategoriler
Sosyal Medya
Instagram
uyg4rcik
Ryzen 5 3600 işlemcim boştayken 66 dereceleri görüyor, valorant oynarken 75-80 leri görüyor bunlar normal mi ? Daha yüksek oyunlarda daha fazla ısınmaz mı? Aynı şekilde ekran kartım da valorantta 70-75 derece arasında, bu sıcaklıklar normal mi? Kartım Oc versiyon

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,928
İsim
Mert Metshi
Isınıyor. keşke oc versiyon almasaydınız diğeri daha güzeldi. işlemciye soğutucu alabilirsiniz yada işlemci ve ekran kartına undervolt yapabilirsiniz.

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,109
İsim
Cicikuş
Ryzen 5 3600 işlemcim boştayken 66 dereceleri görüyor, valorant oynarken 75-80 leri görüyor bunlar normal mi ? Daha yüksek oyunlarda daha fazla ısınmaz mı? Aynı şekilde ekran kartım da valorantta 70-75 derece arasında, bu sıcaklıklar normal mi? Kartım Oc versiyon
Ekran kartıyla işlemciye UV yapmayı deneyin bence. Biraz sıcak fazla sıcak.

uyg4rcik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Uygar
İlgilendiği Kategoriler
Sosyal Medya
Instagram
uyg4rcik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Isınıyor. keşke oc versiyon almasaydınız diğeri daha güzeldi. işlemciye soğutucu alabilirsiniz yada işlemci ve ekran kartına undervolt yapabilirsiniz.
Keşke diğerini alsaydım diyordum fakat, diğeri de OC versiyondan aşağı değilmiş stress teste o da 83 dereceli görüyormuş forumda birisi yazmıştı, en azından biraz da olsa fps im yüksek olacak, gönül isterdi ki normal versiyonu seçseydim.
-
İşlemciye ilerleyen zamanlarda fan alabilirim ama bir süre bu şekilde çalışması zararlı olur mu ? Ekran kartı sıcaklıkları ise çok da fazla değil gibi bence sence?

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,109
İsim
Cicikuş
Keşke diğerini alsaydım diyordum fakat, diğeri de OC versiyondan aşağı değilmiş stress teste o da 83 dereceli görüyormuş forumda birisi yazmıştı, en azından biraz da olsa fps im yüksek olacak, gönül isterdi ki normal versiyonu seçseydim.
-
İşlemciye ilerleyen zamanlarda fan alabilirim ama bir süre bu şekilde çalışması zararlı olur mu ? Ekran kartı sıcaklıkları ise çok da fazla değil gibi bence sence?
İşlemci 85-90 ın üstünde uzun süre kalmadığı sürece bir sıkıntı olmaz. Tabi ısınması zararlı yani. Ekran kartı kendini 83 te sabitliyor zaten Mhz düşürüp. Bunun olmasını istemiyorsanız ve daha düşük sıcaklıklar istiyorsanız voltajı düşürebilirsiniz ekran kartı için.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,928
İsim
Mert Metshi
-
Daha zorlayıcı bir oyunda test etsen daha iyi olur şuan sıcaklıklar için bir şey söyleyemem ama fan alana kadar undervolt yapabilirsin az sonra silikon testi konusu atacağım oradakileri uygulayabilir misiniz?

uyg4rcik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Uygar
İlgilendiği Kategoriler
Sosyal Medya
Instagram
uyg4rcik
İşlemci 85-90 ın üstünde uzun süre kalmadığı sürece bir sıkıntı olmaz. Tabi ısınması zararlı yani. Ekran kartı kendini 83 te sabitliyor zaten Mhz düşürüp. Bunun olmasını istemiyorsanız ve daha düşük sıcaklıklar istiyorsanız voltajı düşürebilirsiniz ekran kartı için.
Ben çok fazla bilgili değilim fakat ekran kartı konusunda şunu söylemem doğru olur mu? Kart 83 dereceden yukarı çıkmıyor dolayısıyla 83 derecede alabileceği max fps i alıyor, daha fazla fps alabilmesi için daha fazla ısınması lazım. Kartın 83 de kalması bence iyi bir şey 83 çok fazla bir sıcaklık olarak sayılmaz bence.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,928
İsim
Mert Metshi

uyg4rcik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Uygar
İlgilendiği Kategoriler
Sosyal Medya
Instagram
uyg4rcik
Daha zorlayıcı bir oyunda test etsen daha iyi olur şuan sıcaklıklar için bir şey söyleyemem ama fan alana kadar undervolt yapabilirsin az sonra silikon testi konusu atacağım oradakileri uygulayabilir misiniz?
Evet daha zorlayıcı bir oyunda test edeceğim yakın zamanda, fazla bilgili değilim açıkcası bilgisayarı çok zor bir şekilde aldım yanlış bir şey yaparsam diye içimde korku var biliyor musun, undervolt olsun veya başka bir şey olsun orjinalliğini bozmak istemiyorum, yeni aldığım ürünün de ısınması kadar üzücü bir şey olmasa gerek.

Avolay

80+ Gold
Yanlış bilgilendirmeden 3 uyarı puanı joined to chat(!)

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
Stock fan için imzamdaki değerleri önerebilir

Liderkara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hamdi Kara
Bende aldım henüz elime geçmedi ama ısınıyor diyor herkes ne yapacağız keşke uyarilsak bazı sitelerdeki gibi itopyada da uyarı olsa bak bunu alıyorsunuz ama fan yeterli değil vs gibi. Olacak iş değil birinin yardımcı olması lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,569
Üyeler
165,694
Son üye
znxw2
Top Bottom