- Konu Sahibi Konu Sahibi
3 yıl Narsist bir arkadaşım vardı tabi bende 2 3 yıl büyük Kendimde zamanından bu yana psikoloji felsefe ile ilgileniyorum. Konuya bu açıdan bakmıyorum bu bir fikir isteğidir. Bu konuda kendimde güveniyorum Zamanında birçok kişi ile konuşup O empatiyi kendim sağladım Konuşmasından konudaki görüşü hayata bakış açısını Ve saflık düzeyini az çok ayırt edebiliyorum. Kendi kişilik karakterimi hiçbir zaman kimseye göstermedim göstermeyeceğimde. Ve bu yüzdende bir nevi sosyalleşmiyorum En korktuğum ise sizin gibi narsistik eğilimi olan insanlar beni korkutuyor. İşte bu hayat tecrübesi... vb. durumlar giriyor yada kimisi doğuştan narsistik oluyor Şu an yaşıma göre konuşuyorsunuz ancak bu konuda bahsettiğim şeyler tamami ile ergen işi olduğu için beni böyle bir karakterde görüyorsunuz. Ve karşınızda çocuksu davranıp kendimi Safçasına gösteriyorum en azından Beni önemsemeyip Bana derinden bakmıyorsunuz. İşte bu yüzden kimseyede güvenmiyorum bu yüzdende Sosyal hayatımıda önemsemiyorum. 2 yıldır anksiyete Tedavisi görüyorum şimdi psikolojik ilaç alıyorum Ancak şu an size şimdi anksiyetem olduğunu söyledim şimdi benim derinlerimden deleceğinizi düşünerek Diyeceksinizki 'O narsist arkadaşın seni yönlendirmiş onun yüzünden Şimdi böylesin algın ile oynamış manipüle etmiş..'Emin ol kavga dövüş hiç bir şeyi düzeltmez ve ben dövüşmeyi biliyorum diye kendini güçlü zannedip böbürlenme çünkü bu senin empati duygunu sömürür ki Türkiye de en ihtiyacını hissettiğimiz duygudur... Bu dünyada ki en güçlü şey sağlam bir psikolojik duruştur ki anladığım kadarıyla sende bu yok, yani tavsiyemce çok böbürlenme çünkü karşına benim gibi psikolojisi sağlam ruhlu biri çıkarsa asıl şamarı onlardan yersin ve iyi bir gözlemci olarak emin ol öyle şeyler söyleyebilirim ki senin karşında sana karşı psikolojini yerle bir eder hayattan soğutabilirim ve o an anlarsın fiziksel gücün hiçbir işe yaramadığını.... İyiliğin için yazdım bunları bu arada bu tarz insanlar karşına çıkabilir çünkü emin ol çok var bu hayatta fiziksel gücünün yetmeyeceği ve o insanları anca sağlam bir psikolojik ruhla yenebilirsin, şu halde değil.
O durumu şu an ondan daha iyi biliyorum O narsist arkadaşımında bu açıdan kıdemini ölçersek ona karşın sistematik davranarak kendimi Yada olayları kurgulayarak Ve bir takım spesifik teknikler ile kurtardım kendimi. Ama benim hassas düştüğüm nokta ben aşırı asosyaldim. O da aşırı sosyal bir insandı bu yüzden çok yavaş yazışıp konuşuyordum buda Konuşmamın etkisini azaltıyordu. Ancak şu an bana ne anlatırsanız anlatın kendimi Profesyonel bir şekild kandırıp hayatıma devam edebilirim. Ben olgun tecrübeli olabilirsiniz ancak Bende sizi Çocukluğunuzdan kalan saflıkla yönetirim
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sağ olun Düzeltmeye çalışacağım İlaç tedavisi alıyorum ilaç içimdeki düşünceleri silip daha rahat düşünmemi sağlıyor.Hocam sizin sorununuz çok egoist olmanız. Diğer konularınızı da okudum. Sürekli: "Beni diğer ergenlerle kıyasalama, aynı kefeye sokma..." tarzında söylemleriniz var. Dünya'da hangi başarıyı elde edersen et yanındaki insana yukarıdan bakamazsın. Sosyal olarak herhangi bir çevrenin olmayışı da seni: "Ben onlardan psikolojik olarak çok daha üstünüm. Yaşıtlarım benim anlayamıyor. O yüzden anlaşamıyorum." düşüncesine itiyor. Bu düşünce de sürekli yeni üstünlükler araman konusunda dürtüyor. Örneğin:
"Yaşıtımdaki kızlar çocuk gibi geliyor. 2 yaş büyüklerden hoşlanıyorum."
"Kariyer konusunda çok üstünüm. Tasarımlarıma bak." gibi bir sürü konularından bu durum anlaşılıyor. Hatta daha detaylı inecek olursak bakkal konundan dahi "Benim marka takıntım yok. Akıllı olanı yapıyorum. Diğer insanların yapamadığını...."
Sosyal çevrenin olmama sebebi onlardan daha üstün veya zeki olduğun için değil bu konuda BAŞARISIZ olduğun içindir. Kariyer o bu şu ile kendini kandırma. Gidip her gün partilerde sokaklarda saatlerini harcamadığın sürece kariyerine de herhangi bir etkisi yoktur. Bende 16 yaşımın 2. çeyreğinde asgari ücretin 1.5 katı para kazanmaya başlayınca havalara girip senin kadar olmasa da dediğin/dediğim üstünlük kavramlarını çokça kullandım. Sitemdeki çocuklar benden 2 3 yaş büyüktüler ve onlarla daha rahat anlaştığımı yaşımdaki insanların daha olgunlaşamadığını kendime söyledim durdum. 2005 doğumlu bir arkadaşın olarak. Sorunun kaynağını buldum ve çözdüm. Şu an hem kariyerim iyi gidiyor. Hem sevgilimle hem arkadaşlarımla hem ailemle vakit geçiriyorum. Sorun çevrende değil sende hocam. Kendini hem geliştir hem sosyalleş. Dışarıda öpüşen sevgililere kafayı takacağına biraz arkadaş edin