Dropshipping Nedir Adlı Ödevim

HoYeon Jung

80+ Gold
Reaksiyon skoru
5,721
Arkadaşlar iyi günler, hoca yarın ödev verdi. İnternetten bak diyenler, anlaşılır bir şey bulamadım. Kısa ve öz olursa iyi olur. Çok kısa olmasın, hocanın not vereceği kadar olsun yeter işte. Biraz anlamlı anlatırsanız çok sevinirim, bekliyorum.

Arkadaşlar iyi günler, hoca yarın ödev verdi. İnternetten bak diyenler, anlaşılır bir şey bulamadım. Kısa ve öz olursa iyi olur. Çok kısa olmasın, hocanın not vereceği kadar olsun yeter işte. Biraz anlamlı anlatırsanız çok sevinirim, bekliyorum.
Aslında aracılık yapıyorsunuz. Tedarikçiden alıp üstüne kar koyuyorsunuz ve müşteriye satıyorsunuz. Kendi deponuzun olmasına gerek yok. Müşteri size adresini veriyor siz de o adresi tedarikçinin sitesine yazıp o adrese kargolamasını istiyorsunuz. Temel olarak bu

Benim bildiğim (yanlışsam kızmayın, düzletin)
Bir dükkan veya bir satıcı ile anlaşıp
örneğin İspanya'dasınız ve orada bir mağaza buldunuz.
Satıcıyla konuştuktan sonra Türkiye'ye satışını sizin sayenizde yapıyor.
Sen de satılan üründen gelen gelirin belli kısmını alıyorsun.
Bu aradaki satışı ayarlayan eleman olarak biliyorum.

Aslında aracılık yapıyorsunuz. Tedarikçiden alıp üstüne kar koyuyorsunuz ve müşteriye satıyorsunuz. Kendi deponuzun olmasına gerek yok. Müşteri size adresini veriyor siz de o adresi tedarikçinin sitesine yazıp o adrese kargolamasını istiyorsunuz. Temel olarak bu
Anladım hocam, bu yeterli olur sanırsam. Çok teşekkürler.

Şu an en çok Amazon üzerinde bu iş dönüyor.
Eğitimleri vs. veriliyor.

Benim Gaming Gecesi konusunu düşün.
İnsanlar çeşit çeşit ürün arıyor, soruyor vs.
Ben o konu üzerinden, fiyatlara küçük kâr payları ekleyerek ürün satarsam, basitçe dropshipping yapmış olurum.
Tedarikçi "incehesap"
Alıcı "DA Forum üyesi"
Aracı platform "DA'daki Konu"
Aracı "White Ravens"

Benim Gaming Gecesi konusunu düşün.
İnsanlar çeşit çeşit ürün arıyor, soruyor vs.
Ben o konu üzerinden, fiyatlara küçük kâr payları ekleyerek ürün satarsam, basitçe dropshipping yapmış olurum.
Tedarikçi "incehesap"
Alıcı "DA Forum üyesi"
Aracı platform "DA'daki Konu"
Aracı "White Ravens"
Peki hocam çok sağolun, bunu da anlaşılır şekilde yazıyorum, hocaya örnekleri değiştirerek anlatayım.

Bir dükkan ile anlaşmanıza gerek yok. Şöyle söyleyeyim.
Ben gidip X mağazasının sattığı bir ürünü kendi mağazama üstüne kendi kârımı koyarak listeliyorum. Ardından eğer listelediğim ürünü satabilirsem gidip X mağazasından alıp müşterime direk o mağazadan yolluyorum. Ürün benim fiziksel olarak elime geçmiyor, herhangi bir şekilde satamama, elimde kalma durumu da olmuyor. Tek yapmam gereken satış yapabilmek.

Bir dükkan ile anlaşmanıza gerek yok. Şöyle söyleyeyim.
Ben gidip X mağazasının sattığı bir ürünü kendi mağazama üstüne kendi kârımı koyarak listeliyorum. Ardından eğer listelediğim ürünü satabilirsem gidip X mağazasından alıp müşterime direk o mağazadan yolluyorum. Ürün benim fiziksel olarak elime geçmiyor, herhangi bir şekilde satamama, elimde kalma durumu da olmuyor. Tek yapmam gereken satış yapabilmek.
Ben internette görmüştüm.
Kanada'da bir Türk'ün yapmış olduğu bir işti.
3-5 mağazayla anlaşıp -uluslararası ilişkiler mezunu- Türkiye'ye direkt olarak kargolatıyordu.
Oradan örnek verdim.
Ama bu işi Amazon üzerinden de yapabiliyorlar (en yaygını da Amazon üzerinden).

Bildiğim kadarıyla sermayesiz iş denilebilir.Yapıcağınız ülkeden bir yer kiralıyorsunuz(bunu küçük ücret karşılığında bazı siteler kiralamış gibi gösterebiliyor).Daha sonra ucuz bir ürünü bulup üstüne istediğiniz kârı ekleyip amazon gibi sitelerde satıyorsunuz.Avantajınız çok büyük bir sermaye gerekmiyor,sadece en başta ürünü siz alıp alıcıya gönderiyorsunuz ucuz bulduğunuz yerden daha sonra alıcıya ürününüz ulaştığında amazondan ücretinizi alıyorsunuz.Başta küçükte olsa bir sermaye gerekli ancak bu iş için bence hiçbir şey.

Ben internette görmüştüm.
Kanada'da bir Türk'ün yapmış olduğu bir işti.
3-5 mağazayla anlaşıp -uluslararası ilişkiler mezunu- Türkiye'ye direkt olarak kargolatıyordu.
Oradan örnek verdim.
Ama bu işi Amazon üzerinden de yapabiliyorlar (en yaygını da Amazon üzerinden).
Aslında en yaygını ebay diye biliyorum. Başlangıç için en iyisi. Yanılıyor olabilirim ebay konusunda fakat başlangıç için en iyisi olduğuna eminim.

Geri