Ben bu yaz evime 24.000 BTU klima taktırdım. Antreye koydurdum açtığımda bütün odaları gayet fazlasıyla serinletiyor.
Marka olarak çok araştırdım. Tabi bu işin piri Mitsubishi ama çok pahalı. Ankara'da bu işi büyük ölçekte yapan bir tanıdığım var. Eğer istersen kendisine senide yönlendirebilirim. F/P ürün olarak bana OLEFINI Hitech markasını önerdi. Markayı detaylı araştırdığımda köklü bir marka olduğu ve dünya genelinde özellikle hava perdesi sınıfında lider konumda olduğunu gördüm. Parça ve servis sıkıntısı yok, malzemesi gerçekten çok kaliteli. Ama en önemli özelliği 24.000 BTU olmasına rağmen dış ünitenin ve iç ünitenin çok sessiz çalışması. Ayrıca iç ünite o kadar kuvvetli ki mesela biz antrede açmamıza rağmen uyuduğum odada üşüdüm bazen. Mitsubishi ayarında bir klima diyebilirim. 65.000 TL'ye almıştım ben 9 taksit ile. Araştır derim, ben çok memnunum.
Edit: Ayrıca bana kendisi kesinlikle VESTEL, ARÇELİK gibi markalardan uzak durmamı söyledi. Klimada en önemli özellik bakır boru olması. VESTEL ve ARÇELİK aleminyum boru kullanıyormuş. Zaten kendisi bana iyi klimayı anlamak istiyorsan dış ünitenin ağırlığına bak demişti. Biz ARÇELİK vb. klimaların dış ünitesini tek başımıza kaldırıyoruz, ama OLEFINI'yi tek kaldırma imkanın yok demişti. Ürün elime ulaştığında gerçekten test ettim imkanı yok tek bir insanın kaldırmasına. Serviste zaten 2 kişi zor monte etti.