Neler Yeni

Dünyadaki herkes akraba değilmi?

Allah'ın Kulu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben bir tanrı olduğuna inanıyorum bu kadar dengeli bir evrenin tesadüf eseri oluştuğuna inanmıyorum ama tanrı binlerce sene insanlara din ve elçi gönderdi ve insanlar arasında illaki bunlara karşı çıkan oldu ve bu sadece 1 dinde olmadı belki 10 belki 100 belide 1000 lerce dinlerde böyle oldu
Insan oğlu sürekli dinlere karşı olduğu için tanrı bizi bırakmış, unutmuş olabilir mi?
Aylardır bunu düşünüyorum
Vesvese inanca zarar verir
Allah yarattığı kulu unutmaz

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,324
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Evrim teorisi de bilimsel değil. Adı üstünde ''teori''.
Yalnız teoriler öyle boşa atılmış şeyler değil. Azıcık araştırıp gelseydin bari. Şuan da gerçeğe en yakın olan bu.

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Yalnız teoriler öyle boşa atılmış şeyler değil. Azıcık araştırıp gelseydin bari. Şuan da gerçeğe en yakın olan bu.

Bilimsel kanıtlar ne peki?
Google Scholar'da yapacağın küçük bir araştırma ile evrime bir sürü kanıt bulabilirsin.

Bilimsel olsaydı gerçek kabul edilirdi teori olarak kalmazdı. Demek ki teoride açıklar var.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,324
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
  • Hahaha
Reaksiyonlar: baid

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Bilinç kavramının evrim ile gelişmeyeceğini araştırmanı öneririm.
Bilinç araştırılması ve sonuca ulaştırılması zor olan şeylerden biri. Şu an bunun hakkında hipotezler var. Bilincin ilk canlıdaki hali ile şu anki insanlardaki hali arasında fark bulunmakta.

Bu link yardımcı olabilir.

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Bilinç araştırılması ve sonuca ulaştırılması zor olan şeylerden biri. Şu an bunun hakkında hipotezler var. Bilincin ilk canlıdaki hali ile şu anki insanlardaki hali arasında fark bulunmakta.

Bu link yardımcı olabilir.
Evet bu olabilir bence de. Aynı türler evrimleşerek kendini geliştirebilir. Ama bir tür su canlısından kara canlısına evrimleşemez bence. Demek istediğim bir tür bu kadar evrimleşemez ''bana göre''.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Evet bu olabilir bence de. Aynı türler evrimleşerek kendini geliştirebilir. Ama bir tür su canlısından kara canlısına evrimleşemez bence. Demek istediğim bir tür bu kadar evrimleşemez ''bana göre''.
Kara canlısından deniz canlısına birden dönüşmüyor. Mesela balinanın evrimini anlatayım kısaca. Balina, 4 ayaklı memeli bir kara hayvanından gelmektedir. Şu alıntıyı bırakayım.

''Günümüzdeki balina türlerinin bazılarının vücut boşluğu içerisinde tamamen işlevsiz ve boşluk içerisinde yüzen femur ve pelvis kemikleri kalıntıları bulunmaktadır. Körelmiş yapılar olarak bulunan bu organların nesiller içerisinde tamamen yok olacağı düşünülmektedir.''

''Balinalar ve yunuslar memeli olduklarına göre ve memeliler de sürüngenlerden, yani karaya adapte olmuş dört bacaklı canlılardan evrimleştiklerine göre, denizde yaşayan bu memeliler sonradan denizlere geri dönerek bu ortamlara adapte olmuş ve nesiller içerisinde dört bacaklarından arka bacaklarını günümüzde de gördüğümüz şekliyle, yitirmiş olmalıdırlar.''

Burada da yazdığı gibi sonradan deniz ortamına giriyor. Zamanla da arka bacakları işlevsiz hale geliyor ve yok oluyor. Tabii bu süreç hemen olan bir şey değil, kademeli olarak işliyor.

Yani kara canlısı birden su canlısına dönüşmüyor.

Kaynak

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Kara canlısından deniz canlısına birden dönüşmüyor. Mesela balinanın evrimini anlatayım kısaca. Balina, 4 ayaklı memeli bir kara hayvanından gelmektedir. Şu alıntıyı bırakayım.

''Günümüzdeki balina türlerinin bazılarının vücut boşluğu içerisinde tamamen işlevsiz ve boşluk içerisinde yüzen femur ve pelvis kemikleri kalıntıları bulunmaktadır. Körelmiş yapılar olarak bulunan bu organların nesiller içerisinde tamamen yok olacağı düşünülmektedir.''

''Balinalar ve yunuslar memeli olduklarına göre ve memeliler de sürüngenlerden, yani karaya adapte olmuş dört bacaklı canlılardan evrimleştiklerine göre, denizde yaşayan bu memeliler sonradan denizlere geri dönerek bu ortamlara adapte olmuş ve nesiller içerisinde dört bacaklarından arka bacaklarını günümüzde de gördüğümüz şekliyle, yitirmiş olmalıdırlar.''

Burada da yazdığı gibi sonradan deniz ortamına giriyor. Zamanla da arka bacakları işlevsiz hale geliyor ve yok oluyor. Tabii bu süreç hemen olan bir şey değil, kademeli olarak işliyor.

Yani kara canlısı birden su canlısına dönüşmüyor.

Kaynak
Ben 1 kere bile ''birden'' demedim ki?

Top Bottom