mehmet çavuş38
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
dying light the beast optimizasyonu çok iyi diyolar ama ben 90 100 fps alırken minik minik donmalar oluyo sebebi nedir ekran kartım 4060 ti 16gb işlemci ryzen 7 5700x
Dx11 kullanınca bu sorunların aynısını yaşadım oyun 120 kusur fpslerde ama sanki 30 oynuyorum. Tekrar dx12 alınca akıcı oldu. Siz de tersini deneyin.Kız arkadaşımda 4060Ti 8Gb var onda da anlık takılmalar oluyor. Hwinfo'dan baktım işlemci kullanımı %30-60 arası, Vram kullanımı %80 civarı ve tüm sıcaklıklar da normal. İşin garibi fps drop gibi değil yani fps 30'a düşüp geri yükselmiyor aksine 120'ye sabitlediğimiz fps 200-250 olup normale dönüyor, tam o sırada takılma yaşanıyor. Kare oluşturmayı DLSS yapın, TAA kullanıyorsanız onu da FSR yapın, Reflex ayarı kapalı olsun. Böyle bir deneyin belki bir işinize yarar ama tamamen çözümünü bulamadım. Benim kart daha kötü olduğu halde sabit 90-100 fps oynuyorum ama pek akıcı hissettirmiyor.
Hocam denenebilir aslında ama AMD'nin arası Dx11 ile iyi değil diye biliyorum yanlışım yoksa. Bannerlord oynarken sürekli çökme problemi oluyordu ama yine de denerim bugün sağolun.Dx11 kullanınca bu sorunların aynısını yaşadım oyun 120 kusur fpslerde ama sanki 30 oynuyorum. Tekrar dx12 alınca akıcı oldu. Siz de tersini deneyin.
Dx11 Dx12 geçişi nasıl yapılıyor?Dx11 kullanınca bu sorunların aynısını yaşadım oyun 120 kusur fpslerde ama sanki 30 oynuyorum. Tekrar dx12 alınca akıcı oldu. Siz de tersini deneyin.
Oyunda kare oluşturmayı kullanma. Nvidia Frame Gen takılma yaratıyor. FPS'yi sabitleyince takılma çözülüyor ama bu sefer de oyunda çok gecikme oluşuyor. Bozuk yani. FSR Frame Gen de görüntüyü bozuyor. En azından bana öyle geldi ben pek verim alamadım FSR'dan. Şu anda 5060 mobille 2K, kaplama kalitesi yüksek olacak şekilde düşük ayarlarda DLSS performansta oynuyorum. FPS 100 civarı ve oyun akıcı.
Dx11 Dx12 geçişi nasıl yapılıyor?