EA FC 24 ÇOK KASIYOR

Reaksiyon skoru
35
Monster marka laptopum var içinde 100 watt rtx4050 ekran kartı i5 12450h işlemci 16gb ram falan filan hepsi var ama 1080p de oyun çok kasıyor hani sinematik kısımlarda değil bildigimiz oynarken tahmini olarak 30 40 fps oynuyormuş gibi sebebi ne olabilir

Sıcaklık değerlerini kontrol etmenizi tavsiye edebilirim. Termal macun eskimiş olabilir, hava petekleri tıkanmış olabilir. Isınmadan dolayı cihaz kendini tasarruf moduna alıp tam performans vermiyor olabilir

Sıcaklık değerlerini kontrol etmenizi tavsiye edebilirim. Termal macun eskimiş olabilir, hava petekleri tıkanmış olabilir. Isınmadan dolayı cihaz kendini tasarruf moduna alıp tam performans vermiyor olabilir
Cihazı alalı 2 ay bile olmadı diyebilirim kullanım ortamıda o kadar tozlu değil sıcaklık değerlerinden olduğunu pek düşünmüyorum bugün yine kontrol ederim fakat başka bir öneriniz varsa çok mutlu olurum

Acaba oyuna ekran kartı ile değilde dahili grafik birimi ile mi giriş yapıyor sistem otomatik olarak. NVidia denetim masasından otomatikten Nvidia ya çevirip dener misiniz?

NVIDIA Denetim Masasına gel;
Ayarları resimdeki şekilde yap;
Ekran görüntüsü 2024-04-10 103835.png

Ekran görüntüsü 2024-04-10 104044.png

Özellikle Doku süzme ve Kenar Yumuşatmayı Açık yapmayı unutma.
Akabinde sağ taraftan Program Ayarlarına gir ve FC24'ü ekle.

https://disk.yandex.com.tr/d/fLGa3wP6AjVxWQ
Linkteki videoya gir.
Oyun içinden de ayarlar kısmını videodaki gibi uygula.
Özellikle Dikey Senkronizasyon'u açık yapmayı unutma.

NVIDIA Denetim Masasına gel;
Ayarları resimdeki şekilde yap;
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Özellikle Doku süzme ve Kenar Yumuşatmayı Açık yapmayı unutma.
Akabinde sağ taraftan Program Ayarlarına gir ve FC24'ü ekle.

https://disk.yandex.com.tr/d/fLGa3wP6AjVxWQ
Linkteki videoya gir.
Oyun içinden de ayarlar kısmını videodaki gibi uygula.
Özellikle Dikey Senkronizasyon'u açık yapmayı unutma.
Hocam öncelikle teşekkürler güncelleme var biter bitmez yapıp sonucu atacağım sizin laptopunuzun özellikleri nedir ve ortalama kaç fps alıyorsunuz söyleyebilir misiniz

Hocam öncelikle teşekkürler güncelleme var biter bitmez yapıp sonucu atacağım sizin laptopunuzun özellikleri nedir ve ortalama kaç fps alıyorsunuz söyleyebilir misiniz

Laptop değil hocam benimki masaüstü. Bu ayarlar yapılı değilken 5600x işlemcimle bile FPS sıkıntısı yaşıyordum.
Ama ekran kartı seçiliyse eğer bu ayarları yapman lazım ki FPS konusunda sıkıntı yaşama.

Laptop değil hocam benimki masaüstü. Bu ayarlar yapılı değilken 5600x işlemcimle bile FPS sıkıntısı yaşıyordum.
Ama ekran kartı seçiliyse eğer bu ayarları yapman lazım ki FPS konusunda sıkıntı yaşama.
Tamamdir hocam teşekkürler attığınız denetim masası ayarları zaten hali hazırda yapılıydı üstüne ek olarak kendim otomatik seçi Rtx4050 olarak değiştirdim şuan hafif bir internet sıkıntısı var o da çözülünce sizin ayarlarınızıda yapıp sonucu paylaşacağım teşekkürler yardımınız için

Tamamdir hocam teşekkürler attığınız denetim masası ayarları zaten hali hazırda yapılıydı üstüne ek olarak kendim otomatik seçi Rtx4050 olarak değiştirdim şuan hafif bir internet sıkıntısı var o da çözülünce sizin ayarlarınızıda yapıp sonucu paylaşacağım teşekkürler yardımınız için

Umarım işine yarar.
Oyun içi ayarları da yapmayı unutma ama.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,655
Üyeler
192,446
Son üye
Inactus
Geri