Ebabil Kuşu Hakkında

Yaltinn

80+
Reaksiyon skoru
23
Arkadaşlar annem iş yerinde yavru ebabil kuşu buldu kimse istemiyormus annemde aradı beni alalım diyor herhangi bir bilgisi olan var mı annesi düşürmüş sanırım . yardımcı olur musunuz ?

Ekler

• 101573022_248115083122559_4371290462577754112_n.webp
    101573022_248115083122559_4371290462577754112_n.webp
    51.6 KB · Hit: 70
Hocam evcil bir kuş değil hayvana eziyet olur. Besleyin kendini toparlasın ve yüksek bir tepeye çıkarıp salın. Neden yüksek derseniz ebabil kuşları diğer kuşlar gibi kanat yapısına sahip değil. Yerden normal rahat bir şekilde havalanamazlar. Netten biraz araştırın.

Hocam evcil bir kuş değil hayvana eziyet olur. Besleyin kendini toparlasın ve yüksek bir tepeye çıkarıp salın. Neden yüksek derseniz ebabil kuşları diğer kuşlar gibi kanat yapısına sahip değil. Yerden normal rahat bir şekilde havalanamazlar. Netten biraz araştırın.
yüksek bir yerden atarsam yere çakılma vs olmaz deılmı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alabilirsiniz tekrar uçması için yüksek bir yerden atmanız gerekiyor.

Eğer yaralı değilse olmaz veya yavru değilse. Açıkcası biraz sıkıntı alıp belediyeye de götürebilirsiniz.

Ebabil kuşlarının videosunu izlemiştim, yüksek yerlerden saldığınızda uçuyorlar, ama yavrusu napar bilemiyorum. Bence veterinere falan götürün ilk ve işi bilen kişilere sorun.

Sana göre değil, kuşa göre yüksek olmalı.
3. kattan falan atma yani.
Bu arkadaşın dediği gibi yapman lazım eğer korkuyorsan bir şey olacak diye. Belediye ekiplerini çağırabilirsin alıyorlar.

Veterinere götürün. Ebabil kuşları özel kuşlardır, normal kuş gibi uçmaya başlamıyor olabilirler.
Özeller dedim, bir örnek verecek olursam havada uyuyorlar. Hayatlarının büyük bölümünü yere inmeden geçiriyorlar.
Ayrıca o kuşlar yabani, yani bir papağan veya muhabbet kuşu gibi değil. Evde kafese filan koyup bakayım fikri varsa düşünmeyin bile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,135
Üyeler
189,972
Son üye
thereds34
Geri