Teyzem eczacı çok fazla eczanede bulundum ve çalıştım bence çöp meslek ben de diş okuyorum
Ben eczacıyım sanırım en iyi cevabı ben verebilirim. İlk önce bir meslek için çöp demek hiç hoş olmamış. 15 yıllık eczacıyım ve mesleğimi severek yapıyorum. Türkiye' de şuan 40-50 bin arası eczacı var, eczane sayısı da 25-30 bin civarı. Ben fakülteye başladığım zamanlarda Türkiye' de 7 eczacılık fakültesi vardı. Şu an 50 civarında sanırım. Bu kaliteyi düşürmüş olabilir ama meslek çöp değil. Şu an faal olan eczanelerde ortalama 3 çalışan var ki bu da hatırı sayılır insan için iş imkanı demektir. Bunca insana iş kapısı olan bir meslek sanırım çöp değil.
Gelelim arkadaşımızın sorusuna şuan sgk ve maliye bakanlığının politikaları sonucu meslek çeşitli sıkıntılar yaşamakta bu sıkıntılar şu an her sektörde var. Eczacılık okumakta amaç eczane açıp sadece para kazanmaksa tavsiye etmem. Bir mesleği severek yapmak ve mesleğinde kendini ilerletip insan sağlığı için çevrene faydalı bir insan olduktan sonra mali getirisi zaten gelir.
Mezun olduktan sonra iş bulma garantisi şuan bir çok meslekte olduğu gibi eczacılıkta da yok. Mezun olduktan sonra çeşitli seçenekler var.
İlaç firmalarında çalışmak
Kamuda çalışmak
Eczane açmak( Bunun için kotası dolmayan bir yer bulursan şanslısın. Bulamazsan aktif bir eczaneyi devralmalısın)
Yada bir çok değerimiz gibi yabancı dil öğrenip Avrupa ülkelerine veya Kanada gibi bir yere gidip orada çalışmak.
Benim de tanıdığım bir çok diş hekimi arkadaşım var kimi kamuda kimi kendi yerinde mesleklerini sürdürüyor. Kimi iyi para kazanırken kimi karın tokluğuna çalışıyor. Ama asla karın tokluğuna çalışan arkadaşlarıma bakıp meslek çöp demem.