Edit işlerinde AMD vs NVIDIA

Neden ki hocam benim de tanıdığım bütün render işi yapanlar mac kullanıyor, özellikle grafik tasarımcılar sinemacılar falan.
Bu yüzden bu alanda iyi diye biliyordum bir bilgim yok ama.
konu sahibi biraz da olsa oyun oynarım demiş ve apple fiyatını haketmiyor bence
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kötü değil hocam sadece fiyatı tuzlu. mac mini mesela vergi dahil 24000 TL ye gelcek cihazı 30000TLye satıyorlar.
gerek varmı o kadar para vermeye? render işi vs. tamam yapıyor olabilir ama oyun tarafında iyi değil

gerek varmı o kadar para vermeye? render işi vs. tamam yapıyor olabilir ama oyun tarafında iyi değil
kötü değil hocam sadece fiyatı tuzlu. mac mini mesela vergi dahil 24000 TL ye gelcek cihazı 30000TLye satıyorlar.
Mac bu konularda kral da olsa, alamam ben. normal windows sistem istiyorum.

Basit kurgu-edit işleri yapılacaksa eğer M1 Pro bile rahatlıkla iş görür. Ortalama bir bilgisayar da iş görür tabi. Daha ucuza gelir aslında o sebeple önerdim. 9950X tek başına 22 bin TL civarında. Yine oyun için de daha konforlu bir bilgisayar dizilir 3D işlemcili.

Mac bu konularda kral da olsa, alamam ben. normal windows sistem istiyorum.

O zaman AMD sizin için en iyi seçenek. 9950X işlemci alın. Nvdia ekran kartı alın. İsterseniz 9950X ve 7950X araştırın. Render konusunda en iyiler bunlar. Ekran kartınızı da bütçenize göre seçebilirsiniz.

hayır tabii ki de

NVIDIA çok daha avantajlı hocam edit ve modelleme tarzı uygulamalarda, zaten açılışta kartı algılıyor ve cuda çekirdeklerini optimize ediyor, bu sayede edit yaparken çok hızlı çalışıyorsun. AMD nin kartlarında shader çekirdekleri çok az NVIDIA da 2-3 kat daha fazla çekirdekler ve her bir çekirdek AMD ninkinden kat ve kat daha iyi.

Misal 9070XT de 4096 çekirdek varmış, rakibi 5070Tİ da 8960
9070xt nin rakibi 5070ti değil
9070xt en ucuzu 34kya satılıyor hatta 2 gün önce vatan bilgisayarda indirimle asus prime 30 a satıldı.
5070ti en ucuzu 40k ortalama 45k
ama geri kalanına katılıyorum :) :peepokalp:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,852
Üyeler
184,062
Son üye
sonsuz42
Geri