Neler Yeni

Ek Fan Takmak İstiyorum

maden11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ahmet
Herkese merhaba.
Benim sizlere bir sorum olacaktı. Kasanın üstüne ek fan takmak istiyorum yalnız pek bilgim yok. Şunu yapmak istiyorum.
3 adet fan alıp (rainbow mu deniliyor ışıklı olması yeterli) çoklayıcı ile boş olan sys fan soketine (4 pinli) takmak istiyorum. Ledlerin kontrolünü falan yapmak istemiyorum kafasına göre yanabilir.
tek bildiğim pwm fan olması.(gigabyte'ın system ınformation viewer programı ile fan kontrolü yapmak için).
Hali hazırda kasamdaki işlemci ve egzoz fanı ledli ama kontrol edilmiyor. İşlemcideki gök kuşağı renkleri sabit egzoz fanındaki ışıklarda kasanın ışıklarıyla aynı renkde sırayla yanıyor.
Kısacası kontrolcü vs. olmayan sadece fanları çoklayıcı ile sys fan soketine takarak kullanabileceğim pwm fan istiyorum. Konu hakkında bilgim olmayınca kafam çok karıştı.
Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Bilgilerim
Anakart
Kasa

fkomar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih KOM
Son düzenleme:

maden11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Örnek olarak bu fan RGB destekleyen PWM kontrolü sağlayan 120mm bir kasa fanı. 4 pinlidir. SYS_FAN soketine bunu takabilir, yazılım üzerinden kontrol edebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı zamanda RGB desteği mevcut olduğu için RGB kablosuna alacağın bir splitter üzerinden enerji vererek çalıştırabilirsin.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Şöyle bir durum var. Benim kasadaki fanlar direkt Anakartta güç alıp ışıkları yanıyor. Ben böyle bir şey istiyorum. Bu ürünü inceledim molex kablo şeklinde ve ben bunun nasıl olacağını bilmiyorum. Sadece Anakartta güç alıp çoklayıcı ile birleştirip çalışacak bir düzenek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?
Yanlış eksik birşeyler söylüyor olabilirim kusura bakmayın.

fkomar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih KOM
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Şöyle bir durum var. Benim kasadaki fanlar direkt Anakartta güç alıp ışıkları yanıyor. Ben böyle bir şey istiyorum. Bu ürünü inceledim molex kablo şeklinde ve ben bunun nasıl olacağını bilmiyorum. Sadece Anakartta güç alıp çoklayıcı ile birleştirip çalışacak bir düzenek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?
Yanlış eksik birşeyler söylüyor olabilirim kusura bakmayın.

Anakartınızı incelediğimde RGB besleyici pinlerin bulunmadığını görüyorum. Bu durumda beslemeyi ya molex üzerinden yada SATA üzerinden yapmanız gerekli.

Şimdi şöyle olur ancak RGB destekli bir fan alırsınız. fan voltajını SYS_FAN üzerinden çekersiniz. RGB voltajını ise ya molex üzerinden yada SATA üzerinden çekersiniz. Bu kadar.

maden11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartınızı incelediğimde RGB besleyici pinlerin bulunmadığını görüyorum. Bu durumda beslemeyi ya molex üzerinden yada SATA üzerinden yapmanız gerekli.

Şimdi şöyle olur ancak RGB destekli bir fan alırsınız. fan voltajını SYS_FAN üzerinden çekersiniz. RGB voltajını ise ya molex üzerinden yada SATA üzerinden çekersiniz. Bu kadar.
peki hocam işlemci fanımda ledli sadece cpu fan soketinden güç alıyor sabit ışıkları yanıyor o şekilde yapabilir miyim?

fkomar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Fatih KOM
peki hocam işlemci fanımda ledli sadece cpu fan soketinden güç alıyor sabit ışıkları yanıyor o şekilde yapabilir miyim?
Fan hem güç alıp aynı kablo üzerinden rgbleri mi yakıyor? Ben şu ana kadar öyle bir fan görmedim.

Top Bottom