Çözüldü✓ Ekran gelmiyor sorunu anlayamadım.

Şu an ekran gelmiyor konu başındaki ekranın dışında bir şey yapamıyorum ki
İçinden komple bios silinmiş sanırım bende bilmiyorum. Anakartinin son sürüm biosunu yükleyip flaşa atip ekranda yazan adını isimle değiştirip tekrar çalıştırmayı dene.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şu an ekran gelmiyor konu başındaki ekranın dışında bir şey yapamıyorum ki
2806 sürümü indir adını değişip o bios flashback yerine tak sonra çalıştır otomatik kendi yükleyecek yazıyor sana gelen uyarıda.

video mevcut direk izle yap.

Son düzenleme:
Pbo açtım, ram overclock ettim yeniden başlatmaya çalıştığımda ekran gelmedi işlemcide kırmızı ışık yanıyordu, anakart arkasından bios flashback yaptım son ekran bu şekilde, acilen yardımcı olabilir misiniz?Alıntıyı görüntüle

@Dambıldor bilgin var mıdır ?
ROG STRIX B550-A GAMING anakartın eğer buysa:
1) https://www.asus.com/supportonly/rog strix b550-a gaming/helpdesk_bios/ buradan indir 2806 BIOS sürümünü. Flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendirin. Sonra indirdiğiniz dosyanın içinde CAP adlı dosya ve BIOS Renamer olacak. BIOS Renamer'a basın ve sonra biraz bekleyin. (İşlem tamamlanınca herhangi bir tuşa basın.) O ekran kapandıktan sonra CAP dosyasını flash belleğe atın. Sonra bilgisayarı kapatın. Flash belleği kasanın arkasındaki işaretlediğim yere takın. Sonra Flashback butonuna 3 saniye basın. İşlem başlayacak işlem bitince ışık sönecek o zaman tamamlanmış olacak.
Ekran Görüntüsü (321).png

1) https://www.asus.com/supportonly/rog strix b550-a gaming/helpdesk_bios/ buradan indir 2806 BIOS sürümünü. Flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendirin. Sonra indirdiğiniz dosyanın içinde CAP adlı dosya ve BIOS Renamer olacak. BIOS Renamer'a basın ve sonra biraz bekleyin. (İşlem tamamlanınca herhangi bir tuşa basın.) O ekran kapandıktan sonra CAP dosyasını flash belleğe atın. Sonra bilgisayarı kapatın. Flash belleği kasanın arkasındaki işaretlediğim yere takın. Sonra Flashback butonuna 3 saniye basın. İşlem başlayacak işlem bitince ışık sönecek o zaman tamamlanmış olacak.
[Anakart] USB BIOS Flashback™ nasıl kullanılır? | Resmi Desteği | ASUS TürkiyeAlıntıyı görüntüle

İçinden komple bios silinmiş sanırım bende bilmiyorum. Anakartinin son sürüm biosunu yükleyip flaşa atip ekranda yazan adını isimle değiştirip tekrar çalıştırmayı dene.

2806 sürümü indir adını değişip o bios flashback yerine tak sonra çalıştır otomatik kendi yükleyecek yazıyor sana gelen uyarıda.

Laptop bilgisayarımdan indiriyorum şimdi yapacağım.

Alıntıyı görüntüle

Bios dosyasını flash’a attım ve bilgisayara taktım, anakartın bios usb kısmına taktım, başlattım ve bios flashback tuşuna 3 saniye basılı tuttum. Şu an ekran simsiyah bir şey gelmedi ama bekliyorum. Anakartta sarı ışık yanıyor.

Bios dosyasını flash’a attım ve bilgisayara taktım, anakartın bios usb kısmına taktım, başlattım ve bios flashback tuşuna 3 saniye basılı tuttum. Şu an ekran simsiyah bir şey gelmedi ama bekliyorum. Anakartta sarı ışık yanıyor.
Ramleri çıkart tak yaptıktan sonra sarı ışık yandı ama bakalım ekranın gelmesini bekliyorum.

Güncellemeyi tamamladı mı?

Güncellemeyi tamamladı mı?
Bilmiyorum ki ben dosyayı belleğe attım ve bilgisayara taktım. Bilgisayarı da başlattım anakartta bios tuşuna basılı tuttum bekliyorum

BIOS Flash Back olayı Sistem açılmadan yapılıyor diye biliyorum, yani kapalıyken.

Ama sizin gördüğüm kadarıyla BIOS' unuz ile alakalı bir sorun var, normalde BIOS sıfırlama ile çözülmesi gerekirdi sorunun.

Tekrardan BIOS yazılması gerekebilir Anakarta.

Bilmiyorum ki ben dosyayı belleğe attım ve bilgisayara taktım. Bilgisayarı da başlattım anakartta bios tuşuna basılı tuttum bekliyorum
Sistem açıksa kapat hocam. Ondan sonra BIOS Flashback'i tekrardan başlat. Şuradaki ışık BIOS güncellemesini yapıp yapmadığını gösterecek bunun sönmesini bekle.
Ekran Görüntüsü (322).png

Sistem açıksa kapat hocam. Ondan sonra BIOS Flashback'i tekrardan başlat. Şuradaki ışık BIOS güncellemesini yapıp yapmadığını gösterecek bunun sönmesini bekle.Alıntıyı görüntüle
B1EE97B9-15F2-4FA7-9EE2-69DE77EED589.jpeg

Hocam bios flashback tuşuna basılı tuttuğumda bu kısımda ışık göremiyorum, anakartın büyük kısmı mı kapatıyor acaba bilemedim

Ramleri tekrar çıkartıp ters sırada taktım sarı ışık söndü şimdi de beyaz yanıyor.

Alıntıyı görüntüle
Hocam bios flashback tuşuna basılı tuttuğumda bu kısımda ışık göremiyorum, anakartın büyük kısmı mı kapatıyor acaba bilemedim

Ramleri tekrar çıkartıp ters sırada taktım sarı ışık söndü şimdi de beyaz yanıyor.
Hocam en solda olacak. Ekran kartını çıkarıp takar mısın acaba?

RAM'ler A2 ve B2 (2.slot ve 4.slot) olarak takılı dimi?

Hocam şu anda flashı çıkarıp başlattım konunun ilk başındaki ekran geldi, flash’ı taktım, kırmızı ışık yanıyor anakartta, boş boş bakıyorum anlamadım ne yapacağımı.

RAM'ler A2 ve B2 (2.slot ve 4.slot) olarak takılı dimi?
Evet 4 ram 2 beyaz 2 gümüş 1-3. gümüş 2-4. beyaz olarak takılı

Hocam şu anda flashı çıkarıp başlattım konunun ilk başındaki ekran geldi, flash’ı taktım, kırmızı ışık yanıyor anakartta, boş boş bakıyorum anlamadım ne yapacağımı.

Evet 4 ram 2 beyaz 2 gümüş 1-3. gümüş 2-4. beyaz olarak takılı
Bilgisayarı kapat. Flash belleğini kasanın önüne tak. Sonra bilgisayarı aç. Bir değişiklik olup olmadığına bakalım.

Bilgisayarı kapat. Flash belleğini kasanın önüne tak. Sonra bilgisayarı aç. Bir değişiklik olup olmadığına bakalım.
Bilgisayarı kapattım, belleği bios kısmından çıkartıp kasanın üstüne koydum, kasada şu an beyaz ışık yanıyor VGA kısmı.

Ayrıca monitörde görüntü yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,959
Üyeler
192,571
Son üye
mehmet mustafa
Geri