Neler Yeni

Ekran karıncalanması

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

paksoylue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Enes Paksoylu
Arkadaşlar geçen günlerde bir konu açmıştım bununla ilgili ilgilenen olmamıştı. Günlerdir bu sorunla uğraşıyorum yıldım artık 3 gün önce sıfır bir sistem topladım.
İlk gün hiçbir şey yoktu Windows 10 kurdum ertesi sabah açtığımda ekranda karıncalanma oldu. Sorun şöyle: Bilgisayar normal bir şekilde açılıyor Windows kilit açma ekranı geliyor 5-6 saniye sonrasında ekranda karıncalanma oluyor 2-3 dakika bekledikten sonra düzeliyor ondan sonra hiçbir şekilde karıncalanma olmuyor oyunlarımı gayet düzgün şekilde oynuyorum. Monitör eski olduğu için HDMI to VGA dönüştürücü kullanıyorum karıncalanma sırasında dönüştürücüyü çıkar tak yaparsam sorun yine düzeliyor. Dönüştürücüyü aynı kablolar ile laptopta denedim bir sorun olmadı bu yüzden ekran kartı için endişelendim fakat oyun testlerinde herhangi bir sorun yok sıcaklık, FPS gibi şeylerde. Ekran kartını garantiye göndermek istemiyorum çok uğraştırıcı sorun hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler.

BIOS güncellemesi ve Driver'ların hepsini kurdum ayrıca Windows olay günlüğünde şu sorunu yakaladım bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Sistem:
Ram: Corsair CL16 3000MHz
SSD Modeli: WD 500GB
EKRAN KARTI: ASUS RADEON DUAL RX6600 8GB
İŞLEMCİ: AMD RYZEN 5 3600

Ekler

• hata kodu.PNG
    hata kodu.PNG
    33.2 KB · Hit: 644
  • karıncalı ekran.jpg
    karıncalı ekran.jpg
    4 MB · Hit: 988

Sagittarius

80+ Silver
Arkadaşlar geçen günlerde bir konu açmıştım bununla ilgili ilgilenen olmamıştı. Günlerdir bu sorunla uğraşıyorum yıldım artık 3 gün önce sıfır bir sistem topladım.
İlk gün hiçbir şey yoktu Windows 10 kurdum ertesi sabah açtığımda ekranda karıncalanma oldu. Sorun şöyle: Bilgisayar normal bir şekilde açılıyor Windows kilit açma ekranı geliyor 5-6 saniye sonrasında ekranda karıncalanma oluyor 2-3 dakika bekledikten sonra düzeliyor ondan sonra hiçbir şekilde karıncalanma olmuyor oyunlarımı gayet düzgün şekilde oynuyorum. Monitör eski olduğu için HDMI to VGA dönüştürücü kullanıyorum karıncalanma sırasında dönüştürücüyü çıkar tak yaparsam sorun yine düzeliyor. Dönüştürücüyü aynı kablolar ile laptopta denedim bir sorun olmadı bu yüzden ekran kartı için endişelendim fakat oyun testlerinde herhangi bir sorun yok sıcaklık, FPS gibi şeylerde. Ekran kartını garantiye göndermek istemiyorum çok uğraştırıcı sorun hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum şimdiden teşekkürler.

BIOS güncellemesi ve Driver'ların hepsini kurdum ayrıca Windows olay günlüğünde şu sorunu yakaladım bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Sistem:
Ram: Corsair CL16 3000MHz
SSD Modeli: WD 500GB
EKRAN KARTI: ASUS RADEON DUAL RX6600 8GB
İŞLEMCİ: AMD RYZEN 5 3600
Overclock yaptinizmi

Hadeswp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa
ekran karıncalanması sorunu bende de var çözüm bulabilmiş değilim, kablo değiştirdim sorun yok , monitörü başka bilgisayara bağladım karıncalanma olmadı sorun ekran kartımda mı ?

Sagittarius

80+ Silver
Siz bilgili birisine benziyorsunuz ekran karıncalanma sebebi bu hatadan kaynaklı mı olduğunu düşünüyorsunuz?
Evet orda sana TPM error verdiğini söylüyor donanımlarda birisinden hata raporu gelirse sistem aktif ise kapatılır yada böyle şeyler olur açmaya çalışırken olursa sistem biosta ya error verir eski PC ise Verifing DMI pool data.... Ekranında kalir

paksoylue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Enes Paksoylu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet orda sana TPM error verdiğini söylüyor donanımlarda birisinden hata raporu gelirse sistem aktif ise kapatılır yada böyle şeyler olur açmaya çalışırken olursa sistem biosta ya error verir eski PC ise Verifing DMI pool data.... Ekranında kalir
Teşekkür ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
berkant
Kural 18: Eski Konuları Yükseltmek
Hata basit Bios ayarlarına girip TPM devre dışı bırakmak TPM cipinde bir sorun olduğunu söylüyor
selam
r5 5500den 5600e geçtim
bilgisayar açılırken titreme oluyo masaüstü gelince düzeliyo
bios ekranında da titreme oluyor
win 11
sorun benzer bilgin varmı

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular