Ekran kartı boşta 55-60 derece

efeleow

80+
Reaksiyon skoru
26
Arkadaşlar şimdi monitörüm 180Hz olduğu için VRAM Saat hızı yüksek oluyor ve o nedenle boştayken 55 derece civarlarında oluyor, 60Hz'e düşürünce VRAM hızı neredeyse sıfıra iniyor ve sıcaklık haliyle azalıyor fakat rahatsız olduğum konu şu; uzun vadede problem yaratır mı? veya ekran hertzi yüksek olunca VRAM hızının artması normal midir? Sıfır RPM kullanmaya devam mı edeyim yoksa fanları boşta 1500 RPM düzeylerinde çalıştırarak sıcaklık 36-40 derecelerde mi dolaşsın?

Ekran kartı: AMD RX6600
Monitör: MSI G244F E2

Sıfır rpm I kapat yeterli

Kafanı ağrıtmayacak şekilde bir fan ayarı yeterli istersen sıfır rpm kapat o da yeter

Peki ya sıfır rpm'deyken kullanırsam zararı olur mu? Büyük ihtimalle düşük fan ayarıyla kullanmaya devam edeceğim fakat merak ediyorum.
Hiç bir zararı olmaz 55 bir şey değil zaten

Boşta bu şekilde bi tık yüksek gibi ama sıkıntı olmaz.

Asıl yük altında nasıl?

Arkadaşlar şimdi monitörüm 180Hz olduğu için VRAM Saat hızı yüksek oluyor ve o nedenle boştayken 55 derece civarlarında oluyor, 60Hz'e düşürünce VRAM hızı neredeyse sıfıra iniyor ve sıcaklık haliyle azalıyor fakat rahatsız olduğum konu şu; uzun vadede problem yaratır mı? veya ekran hertzi yüksek olunca VRAM hızının artması normal midir? Sıfır RPM kullanmaya devam mı edeyim yoksa fanları boşta 1500 RPM düzeylerinde çalıştırarak sıcaklık 36-40 derecelerde mi dolaşsın?

Ekran kartı: AMD RX6600
Monitör: MSI G244F E2
aynı kartı aynı ısı derecelerinde aynı hz değerinde kullanıyorum ve bir şey olacağını sanmıyorum, 1-2 ay sonraya kadar boşta fan açtırmamayı düşünüyorum

Pek bir zarar vereceğini sanmıyorum ama ben yine de bu durum için fan ayarı yapmıştım
1774741485672.webp

MSI Afterburner dan buna benzer bir fan ayarı yapabilirsiniz isterseniz.
Yapmaya karar verirseniz yaptıktan sonra sol alttaki windows tuşunun etkin olduğundan emin olun
1774741546374.webp

Geri