Hocam çok teşekkür ederim ancak bunun freesyncin input lag yarattığını söyleyenler var etkileniyor musunuz bundan? Rekabetçi tarzda oyunlar oynuyorum ondan sormak istedim. Birde farklı bir çözüm daha buldum amd üzerinden özel çözünürlük oluşturunca örneğin 144 hz monitörünüz varsa 144 hz değilde 140hz ya da 120hz yapınca düzeldiğiyle ilgili forumlar var. Gördünüz mü hiç onları?
Olay çözüldü hocam teşekkür ederim düşünceleriniz içinBenim kartımda da kart fanları kapatıyor ama ihtiyaç olmadığında kendini soğutma gereksinimi duymadığında, şayet yük altında dahi fanlar çalışmıyor ise ciddi bir problem olabilir
Bende bir deneyeyim hocam input lag etkileyecek mi diye. Birde galiba bu durum amdnin ekran kartı sürücülerinden sürücülerine değişiyormuş. Bazı sürücülerinde böyle vram full hızda çalışmıyorken bu son sürümde çalışıyor mesela. Ama şimdi yaptırdığınız ayarda işin yüküne orantılı olarak çalışacak değil mi?Evet, gördüm onları. Denedim ve görüntü gitti. Zar zor getirdim. Sistemi bozuyordu az daha. PC açılıyor, görüntü gelmiyordu. Hemen sıfırlamaya çalışıp görüntü almaya denedim.
Ben öyle gecikme yaşamıyorum, hissetmiyorum. Ben hikayeli oynuyorum ama etkileyeceğini sanmıyorum senin de.
Olay çözüldü hocam teşekkür ederim düşünceleriniz için
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bende bir deneyeyim hocam input lag etkileyecek mi diye. Birde galiba bu durum amdnin ekran kartı sürücülerinden sürücülerine değişiyormuş. Bazı sürücülerinde böyle vram full hızda çalışmıyorken bu son sürümde çalışıyor mesela. Ama şimdi yaptırdığınız ayarda işin yüküne orantılı olarak çalışacak değil mi?
Hocam şimdi cs girdim valla lag konusunda hiç sorun yok on numara ve vram saat hızı direkt önceden olduğu gibi sabit 2425 mhz de değilde o anlık yüke göre 1000mhz 1500mhz falan kendine göre ayarlıyor ancak kafama şu takıldı aşağıya gpu sıcaklık değerlerini attım oyun içinde sıcaklık 52 dereceye gelene kadar fan hızı değeri 0 RPM yani fan dönmüyor tam 52 olunca fan çalışıyor ve 900 RPM civarı çalışıp geri 47 lere düşürüyor ve tekrardan 0 RPM oluyor sonra tekrardan 52 dereceye gelince 900 RPM. Grafik tablosunu aşağıya bıraktım bu normaldir değil mi? Oyun içinde fanın kapanıp açılması.Sürücülerle alakalı durum değil. Ben bunu mayıs ayından beri yaşıyordum. Niye böyle yapıyor diye çok düşündüm. Sonra araştırıp böyle olduğun görünce düzelttim. Üzerine kaç tane sürücü kurdum sorun yaratmadı. Ama gösterdiğim Adaptive Sync kapanırsa yine aynı olur, onu da açarsın geri.
Evet, yüke girdiğinde çalışır. O da oyunda ve video seyrettiğinde çalışır. O zaman ısınmaya başlar.
Hocam şimdi cs girdim valla lag konusunda hiç sorun yok on numara ve vram saat hızı direkt önceden olduğu gibi sabit 2425 mhz de değilde o anlık yüke göre 1000mhz 1500mhz falan kendine göre ayarlıyor ancak kafama şu takıldı aşağıya gpu sıcaklık değerlerini attım oyun içinde sıcaklık 52 dereceye gelene kadar fan hızı değeri 0 RPM yani fan dönmüyor tam 52 olunca fan çalışıyor ve 900 RPM civarı çalışıp geri 47 lere düşürüyor ve tekrardan 0 RPM oluyor sonra tekrardan 52 dereceye gelince 900 RPM. Grafik tablosunu aşağıya bıraktım bu normaldir değil mi? Oyun içinde fanın kapanıp açılması.
Eyvallah hocam dediğiniz gibi twitchten yayın izlerken 900 oluyor saat hızı ve sıcaklık yavaş yavaş 52 ye geliyor sonrasında fan çalışıp geri 47 ye düşürüyor ve bu döngüde devam ediyor ancak videoyu durdurunca 100 saat hızına falan düşüyor. Ancak sizin ekran kartı sıcaklığınız maşallah çok düşükmüş bende 45-50 arasında çalışıyor acaba bende mi bi sorun var?Hocam artık yeni ekran kartlarında 0 RPM özelliği var. Bu özellikte ekran kartı belli bir sıcaklığa gelmeden fanı boştan yere açıp ömründen yememesi için var. CS dediğin oyunda daha çok işlemci odaklı olduğu için ekran kartına çok yüklenmiyor. Bu yüzden hafiften ısındırıyor (oyuna girdiğin için VRAM saat hızı tam yüke giriyor), söylediğim özellik devreye giriyor ve soğuttuğunda tekrar duruyor. Yani yaşadığının hepsi normal.
Alıntıyı görüntüle
Eyvallah hocam dediğiniz gibi twitchten yayın izlerken 900 oluyor saat hızı ve sıcaklık yavaş yavaş 52 ye geliyor sonrasında fan çalışıp geri 47 ye düşürüyor ve bu döngüde devam ediyor ancak videoyu durdurunca 100 saat hızına falan düşüyor. Ancak sizin ekran kartı sıcaklığınız maşallah çok düşükmüş bende 45-50 arasında çalışıyor acaba bende mi bi sorun var?
Hocam gece gece gözümüz gönlümüz şenlendi maşallah ne güzelmiş kasanız tabii ki burda ısınmasın bir zahmet . Bende tarayıcıdan yayın izlerken 52 derece olup fan çalıştırınca sorun var diye düşündüm ama dediğinize göre yokmuş her şey normal değil mi? . Ben daha fazla sizi yormayayım hocam asıl sorunumu çözdüğünüz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız. İyi geceler dilerimTarayıcı GPU hızlandırma kullandığı için videolarda saat hızını kullanıyor. O yüzden geri ısınıyor hocam.
Benim ekran kartım hem sıvı soğutmalı hem de altında ve önünde hava veren fan var hocam. O yüzden içi serin, pek ısınmıyor bu şekilde.
Alıntıyı görüntüle
Hocam gece gece gözümüz gönlümüz şenlendi maşallah ne güzelmiş kasanız tabii ki burda ısınmasın bir zahmet . Bende tarayıcıdan yayın izlerken 52 derece olup fan çalıştırınca sorun var diye düşündüm ama dediğinize göre yokmuş her şey normal değil mi? . Ben daha fazla sizi yormayayım hocam asıl sorunumu çözdüğünüz ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız. İyi geceler dilerim
Olsun hocam biz böyle kullanalım artık bir sorun çıkmasında İyi geceler dilerim hocam iyi günlerEyvallah hocam, teşekkürler.
Evet normal hocam. Kasa temiz hava akışı için sizde fan alırsanız temiz havayla kullansanız bile fan açmaz ekran kartı.
Ben alttaki fanlarımı yeni aldım. Ondan öncesinde seninki gibi video da açsam ısınıyordu. Şimdi böyle video açsam bile ısınmıyor.
Olsun hocam biz böyle kullanalım artık bir sorun çıkmasında İyi geceler dilerim hocam iyi günler
Hocam yine rahatsız ettim ama son olarak birde yayın izlerken test ediyordumda 100 150 mhz de izlerken belli aralıklarla bir anda 900 mhz olup düşüyor bir anlık. Neden olur bu?Hayırlı geceler hocam.