Neler Yeni

Yardım Ekran Kartı Fanı Aniden Çalışıp Duruyor

ntf_faruk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Faruk
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda ekran kartımın fanı, özellikle oyun oynarken veya ekran kaydı alırken sürekli devreye girip çıkıyor. Hızını manuel olarak ayarlıyorum, bu sefer de birkaç saniye boyunca hızını artırıp sonra tekrar eski hızına dönüyor. Bu döngü sürekli tekrarlanıyor; birkaç saniye durup sonra tekrar çalışmaya başlıyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Sistem özelliklerim:

• İşlemci: Ryzen 5 1600X
  • Anakart: MSI B450M Pro M2 V2
  • Ekran Kartı: MSI RX570 Armor OC 4GB
  • RAM: Corsair Vengeance 8GB 3000MHz
  • Depolama: WD Blue 500GB SSD
  • Güç Kaynağı: X-POWER 650W PSU

Emre_Arslan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
yunus emre
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda ekran kartımın fanı, özellikle oyun oynarken veya ekran kaydı alırken sürekli devreye girip çıkıyor. Hızını manuel olarak ayarlıyorum, bu sefer de birkaç saniye boyunca hızını artırıp sonra tekrar eski hızına dönüyor. Bu döngü sürekli tekrarlanıyor; birkaç saniye durup sonra tekrar çalışmaya başlıyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Sistem özelliklerim:

• İşlemci: Ryzen 5 1600X
  • Anakart: MSI B450M Pro M2 V2
  • Ekran Kartı: MSI RX570 Armor OC 4GB
  • RAM: Corsair Vengeance 8GB 3000MHz
  • Depolama: WD Blue 500GB SSD
  • Güç Kaynağı: X-POWER 650W PSU
ekran kartında zero fan var. belli bir dereceye gelmedikçe fanlar dönmez. sistem açıldığında ya da bir işlem başlattığında bi 3 4 sn döner sonra durur mesela sınır 50 derece 50 dereceye gelince çalışmaya başlar.

ntf_faruk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Faruk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartında zero fan var. belli bir dereceye gelmedikçe fanlar dönmez. sistem açıldığında ya da bir işlem başlattığında bi 3 4 sn döner sonra durur mesela sınır 50 derece 50 dereceye gelince çalışmaya başlar.
bu sınırımı bilmiyorum ama hangi sıcaklık değelerinda fanın hangi hızda dönmesini gerektiğini değiştirdim kendim sınır koydum ama nafile fan sürekli olarak 1 2 saniye çalışıp duruyor normal bir şey değil yani

Top Bottom