EKRAN KARTI ISINIP KAPANIYOR

Perma Yİyecek Birisi

Cezalı
80+ Gold
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
25,716
ekran kartım 80 derece oluyor ve fanları birden duruyor ama kasa fanları vs çalışmaya devam ediyor ama ekran kartı duruyor ve sinyal yok diyor
ryzen 7 2700x işlemci
rx 580 8gb ekran kartı asusun

Chip'in lehimlerinde sorun oluşmuş. Reballing yapılması veya chip değişmesi gerekiyor. Tecrübe ile sabittir.

dediğiniz sorun neden oluşuyor
Çok fazla ısınmadan (80 derece ve üstü). Veya kart sıcakken hareket ettirilirse.( Farklı nedenlerde var) Bu nedenlerden dolayı çipte ki lehimler atar yada soğuk lehim oluşur. Bu yüzden böyle ısınınca görüntü gitmesi gibi veya görüntü olmayıp ama kart ısınınca görüntü gelmesi gibi saçma sapan hatalar oluşur.

Çok fazla ısınmadan (80 derece ve üstü). Veya kart sıcakken hareket ettirilirse.( Farklı nedenlerde var) Bu nedenlerden dolayı çipte ki lehimler atar yada soğuk lehim oluşur. Bu yüzden böyle ısınınca görüntü gitmesi gibi veya görüntü olmayıp ama kart ısınınca görüntü gelmesi gibi saçma sapan hatalar oluşur.
boşta sıkıntı yok rdr 2 bile oynadım 30 dk falan sıkıntı çıkmadı oyundan çıktım valoranta geçtim dereceli girdim maç son 1 el kala sinya lyok yaz dı birden

boşta sıkıntı yok hatta rdr 2 bile oynadım 30 dk falan sıkıntı çıkmadı oyundan çıktım valoranta geçtim dereceli girdim maç son 1 el kala sinya lyok yaz dı birden
İşte uzun süre ısındığında lehim atıyor yada lehim topları eriyip birbirlerine temas ediyor. Garantiye gönderin tamir edilir. Reballing yapılması yada chip değişmesi gerekiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

boşta sıkıntı yok
Boşta ısınmadığı için sorun olmaz zaten.

İşte uzun süre ısındığında lehim atıyor yada lehim topları eriyip birbirlerine temas ediyor. Garantiye gönderin tamir edilir. Reballing yapılması yada chip değişmesi gerekiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Boşta ısınmadığı için sorun olmaz zaten.
anladım garanti de 20 gün diyor daha geçen hafta aldım sistemi üzücü ):

Geri