Neler Yeni

Ekran kartı piyasasını çok yakından ilgilendiren ETH Kazımı son buluyor!!

KirliKill

80+ Silver
Forumda bir çok fazla şekilde madencilik ten alacağını almış ellerindeki kartları uygun fiyatla piyasaya sürerken Bazı kardeşlerimin aaa ucuza bulduk hemen alalım gibi düşünceleri yüzünden Böyle bir konu açma gereği duydum. ETH nin kazımı temmuz ayında bitmesi planlanıyor ve Piyasanın yıl başına kadar toparlanacağını düşünüyorum 2.el piyasanın Yavaş yavaş düşmeye başladığı bu günlerde lütfen uygun fiyata zannedip atlamayın. 3-4 ay bekleyin zaten piyasa toparlanacak.

Gelelim ETH ye;
Son zamanlarda Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunları ile başı dertte. Sayısız kripto para projesi Ethereum ağında hizmet verdiği için ağda ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Bu sebeple de ERC20 olarak adlandırılan ve Ethereum ağında hizmet veren coinlerin aktarımları çok yüksek ücretler ile yapılabiliyor.

Öyle ki ERC20 ağında 100 USDT’lik bir transfer için kullanıcılar, çoğu zaman 60 USDT gibi bir transfer ücreti ödemek zorunda kalıyor. Son zamanlarda bu sayı 20 USDT civarlarına düşse de komisyon oranlarının hala ciddi şekilde yüksek olduğu gerçeği değişmiyor.

Tam da bu sebeple “Ethereum Katili” olarak piyasaya sunulan ve tıpkı ETH gibi kendi bünyesinde diğer coinlerin barınmasına izin veren birçok coin (DOT, BNB, ADA), Ethereum ağında yaşanan bu yoğunluk sebebiyle ciddi şekilde yükseliş yaşamış oldu.

Tam da bu sorunların üstesinden gelmek için ortaya atılan Ethereum 2.0 güncellemesinde yeni gelişmeler oraya çıktı. ETH 2.0’a tamamen geçişten sonra ETH madenciliği biteceği için madenciler, bu güncellemeyi desteklemese de kararından geri adım atmayan ETH geliştiricileri, Ethereum Geliştirme Önerisi (EIP) 1559 için Temmuz 2021’i işaret etti.

Bu sebepten ETH den para kazanmak isteyecek olan madenciler bu seferde Ekran kartlarından elde ettikleri paraları ETH satın alarak havuza kitleyecekler. ETH 2.0 süreci ile beraber madencilik şu anda olduğu gibi ekran kartlarıyla değil, eldeki ETH’leri stake etme yöntemiyle yapılacak. Böylece ETH kazanmak isteyen kişiler, ellerindeki ETH’leri hiç dokunmadan sisteme kilitleyecek. Bu da haliyle Ethereum madenciliği yapmak isteyenlerin elinde ETH tutmasını sağlayacağı için fiyatta ciddi bir yükseliş yaşatması bekleniyor.
eylülde pc toplayacağım. umarım fiyatlar düşer

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
Hadi inşallah 3060'ı 5-6K'lara görürüz

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
Sadece Ethereum'un bu kadar düşmesi bile 200-300 lira aşağıya çekti piyasayı. Eğer gerçekten biterse en az 1-1.5k ucuzlar bence ekran kartları

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,501
İsim
Hakanbey
yani hocam demek istediğim 200 TL artması mı yarı yarıya inmesi mi :D
Ekran kartı tarafına sözüm yok ancak bilerekte diğer parçalara lades yapılması akıl karı değil. İmkanınız varsa şimdiden ekran kartsız sistem toplamak mantıklı olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece Ethereum'un bu kadar düşmesi bile 200-300 lira aşağıya çekti piyasayı. Eğer gerçekten biterse en az 1-1.5k ucuzlar bence ekran kartları
%100 bitirecekler. Temmuz ayında Zaten hasrate oranları çok düşecek rtx 3090 ile 5-10 hasrate ETH kazılabilir bir durum yaşanacak. Bunu gören Ringçiler ellerindeki kartları piyasaya hızlı bir şekilde sürecek ve ortalık karışacak ağustosta forum karışacak söyliyim şimdiden :)

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Ekran kartı tarafına sözüm yok ancak bilerekte diğer parçalara lades yapılması akıl karı değil. İmkanınız varsa şimdiden ekran kartsız sistem toplamak mantıklı olacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

%100 bitirecekler. Temmuz ayında Zaten hasrate oranları çok düşecek rtx 3090 ile 5-10 hasrate ETH kazılabilir bir durum yaşanacak. Bunu gören Ringçiler ellerindeki kartları piyasaya hızlı bir şekilde sürecek ve ortalık karışacak ağustosta forum karışacak söyliyim şimdiden :)
Bazı tanıdığım miningciler riglerini yavaştan satmaya başlamış.Çok büyük miningci değiller 40-50 tane kartları anca vardır.Ama bu iyiye işaret gibi duruyor.Sattıkları fiyat ama yine aynı rx570 8gb versiyona 5300tl falan yazmışlar.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
ETH biter ATH gelir ATH gider başkası gelir. Gelen Ravencoin, bakın derim.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,501
İsim
Hakanbey
Bazı tanıdığım miningciler riglerini yavaştan satmaya başlamış.Çok büyük miningci değiller 40-50 tane kartları anca vardır.Ama bu iyiye işaret gibi duruyor.Sattıkları fiyat ama yine aynı rx570 8gb versiyona 5300tl falan yazmışlar.
Onlar kendilerini akıllı sananlar :) Blilinçsiz kullanıcılara ne satsak kaardır mantığıyla yola çıkanlar :) Oyüzden konu açtım kanmayın o topa girmeyin diye Şuanda en hızlı şekilde Nakite ihtiyaçları var yoksa çok yakında iş işten geçmiş olacak :)

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Onlar kendilerini akıllı sananlar :) Blilinçsiz kullanıcılara ne satsak kaardır mantığıyla yola çıkanlar :) Oyüzden konu açtım kanmayın o topa girmeyin diye Şuanda en hızlı şekilde Nakite ihtiyaçları var yoksa çok yakında iş işten geçmiş olacak :)
öyle gibi duruyor ben 2.el alıcağımı hiç sanmıyorum çok hor kullandıklarına eminim

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,501
İsim
Hakanbey
öyle gibi duruyor ben 2.el alıcağımı hiç sanmıyorum çok hor kullandıklarına eminim
geçen ay 50 tane rx 570 i 3kdan 580 ni 4k dan elimden çıkardım. Eğer biraz akılları varsa şuanda 3500 e felan piyasaya sürüp hemen ellerinden çıkartılar aksi taktirde 1 aya kalmaz zaten fiyatlar yarı yarıya düşmeye başlayacak :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,805
Üyeler
161,347
Son üye
SamereL
Top Bottom