KirliKill
80+ Silver
eylülde pc toplayacağım. umarım fiyatlar düşerForumda bir çok fazla şekilde madencilik ten alacağını almış ellerindeki kartları uygun fiyatla piyasaya sürerken Bazı kardeşlerimin aaa ucuza bulduk hemen alalım gibi düşünceleri yüzünden Böyle bir konu açma gereği duydum. ETH nin kazımı temmuz ayında bitmesi planlanıyor ve Piyasanın yıl başına kadar toparlanacağını düşünüyorum 2.el piyasanın Yavaş yavaş düşmeye başladığı bu günlerde lütfen uygun fiyata zannedip atlamayın. 3-4 ay bekleyin zaten piyasa toparlanacak.
Gelelim ETH ye;
Son zamanlarda Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunları ile başı dertte. Sayısız kripto para projesi Ethereum ağında hizmet verdiği için ağda ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Bu sebeple de ERC20 olarak adlandırılan ve Ethereum ağında hizmet veren coinlerin aktarımları çok yüksek ücretler ile yapılabiliyor.
Öyle ki ERC20 ağında 100 USDT’lik bir transfer için kullanıcılar, çoğu zaman 60 USDT gibi bir transfer ücreti ödemek zorunda kalıyor. Son zamanlarda bu sayı 20 USDT civarlarına düşse de komisyon oranlarının hala ciddi şekilde yüksek olduğu gerçeği değişmiyor.
Tam da bu sebeple “Ethereum Katili” olarak piyasaya sunulan ve tıpkı ETH gibi kendi bünyesinde diğer coinlerin barınmasına izin veren birçok coin (DOT, BNB, ADA), Ethereum ağında yaşanan bu yoğunluk sebebiyle ciddi şekilde yükseliş yaşamış oldu.
Tam da bu sorunların üstesinden gelmek için ortaya atılan Ethereum 2.0 güncellemesinde yeni gelişmeler oraya çıktı. ETH 2.0’a tamamen geçişten sonra ETH madenciliği biteceği için madenciler, bu güncellemeyi desteklemese de kararından geri adım atmayan ETH geliştiricileri, Ethereum Geliştirme Önerisi (EIP) 1559 için Temmuz 2021’i işaret etti.
Bu sebepten ETH den para kazanmak isteyecek olan madenciler bu seferde Ekran kartlarından elde ettikleri paraları ETH satın alarak havuza kitleyecekler. ETH 2.0 süreci ile beraber madencilik şu anda olduğu gibi ekran kartlarıyla değil, eldeki ETH’leri stake etme yöntemiyle yapılacak. Böylece ETH kazanmak isteyen kişiler, ellerindeki ETH’leri hiç dokunmadan sisteme kilitleyecek. Bu da haliyle Ethereum madenciliği yapmak isteyenlerin elinde ETH tutmasını sağlayacağı için fiyatta ciddi bir yükseliş yaşatması bekleniyor.