Neler Yeni

Ethereum 2.0'ın Ardından Ekran Kartı Piyasası Üzerine Bir Değerlendirme

Jokester

80+ Bronze
Farkındayım hocam orda tek bilinmez Doların pozisyonu. Eğer dolarda 2-3-4 seviyesine gerilerse 500Tl-1000TL fiyatları ancak o zaman görebiliriz. Bunlar market fiyatları için düşüncelerimdir. 2.el piyasası çok daha büyük çökebilir.
sıfır fiyat düşmez sanmıyorum. ama ikinci elde kıyım olur. ne günlerdi dhye 580 alınır yazdım 10 tane miner yalvarıyordu benim kartı al diye. aynısı olacak. Ether de bence üzerindeki bu miner prangasını atınca atılım yapabilir.

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI
Selamlar.
Yaklaşık 3-4 aydır mining ile uğraşıyorum. Konuyu açma sebebim fikir alışverişi yapmak, sizlerin de düşüncelerini öğrenmek.

Bildiğiniz gibi bu yılın Haziran-Temmuz ayları civarında Ethereum Pow'dan Pos'a geçecek. Yani Eth madenciliği bitecek ve stake sistemine geçilecek. Son zamanlarda geliştiriciler tarafından gelen bilgilerle de bu olasılık gittikçe güçlendi. Yani Eth madenciliğinin yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Ancak ekran kartı madenciliği bitecek mi peki? Şuan hali hazırda kazımı yapılabilen zibilyon tane kripto para var. Ancak bunların getirileri Eth'ye göre oldukça düşük bir değerde. Şuan mining yapan bir çok cihazın kazım gücü diğer altcoin'lere kaydığında muhtemelen inanılmaz bir zorluk seviyesi olacak kazım için.

Yukarda bahsettiğim durum gerçekleştiğinde muhtemelen Gpu Mining piyasasında muazzam bir kaos olacak. Herkes farklı altcoinler deneyecek, büyük hash değerleri o altcoinlerin havuzuna giriş yaptığında inanılmaz düşük getirileri olacak. Korku ve panikle yüzbinlerce ekran kartı ikinci ele düşecek, arz fazlalığından bu kartların fiyatları da dip yapacak muhtemelen.

Esas varmak istediğim yere geliyorum şimdi. Bu hikaye gerçek olduğu durumda piyasa ekran kartı kaynayacak. Bu bolluktan dolayı hem ikinci el hem de sıfır kart fiyatları çok ucuzlayacak.

Peki NVIDIA ve AMD bu durumda ne yapacak. Üretilen sıfır kartlara ya talep çok az olacak ya da çok düşük fiyatlar çekmek durumunda kalacaklar. Dünya devi olan bu firmalar için hiç hoş bir durum gibi gelmiyor Eth Mining'inin son bulması.

Ya da kahraman bir altcoin çıkar belki bu firmaları kurtarmak için :)
BTC bitti ETH oldu o biter başkası olur süreç uzun en kötü şey olur sonuçta makinelerin fişi çekilmişti 2021 furyası ile tekrar devam edildi yine belki sene sonuna doğru bir durgunluk olur ama 2024 yılında tekrar yükselen bir kripto tarafına ağırlık olur belki 1 sene bir karamsarlik olur mining kazimlarında zaten firmalar kaymağını yedi 1 sene yemesinler sonra yine yerler bu bir ihtimal güya geçen sene V2 geliyor idi filan gelmeden görmeden bir şey denmez lakin dediğim olay olur en fazla komple bitti etti demek zor.

bextrium

80+
BTC bitti ETH oldu o biter başkası olur süreç uzun en kötü şey olur sonuçta makinelerin fişi çekilmişti 2021 furyası ile tekrar devam edildi yine belki sene sonuna doğru bir durgunluk olur ama 2024 yılında tekrar yükselen bir kripto tarafına ağırlık olur belki 1 sene bir karamsarlik olur mining kazimlarında zaten firmalar kaymağını yedi 1 sene yemesinler sonra yine yerler bu bir ihtimal güya geçen sene V2 geliyor idi filan gelmeden görmeden bir şey denmez lakin dediğim olay olur en fazla komple bitti etti demek zor.
Haklısınız, önceki döneme benzer şeyler yaşanacak gibi.

Jokester

80+ Bronze
makinelerin fişi çekildiğinde bile ether 2. sıradaydı değer olarak. bu aynı şey değil. sıfırdan bir coinin ether hacmine çıkması için gereken parayı biliyorsunuz herhalde. havuz büyümezse kalabalık olur. 300 500 kartla kazan adamlar zaten bir yolunu bulur. olan gariban minera olur.

Nightless

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,600
İsim
Serkan FETVACI
makinelerin fişi çekildiğinde bile ether 2. sıradaydı değer olarak. bu aynı şey değil. sıfırdan bir coinin ether hacmine çıkması için gereken parayı biliyorsunuz herhalde. havuz büyümezse kalabalık olur. 300 500 kartla kazan adamlar zaten bir yolunu bulur. olan gariban minera olur.
Sen beni yanlış anladın sanırsam :) sonuçta 2017 2018 yılında yapanlar vardı ama 2019 2020 yılında durağan bir süre oldu yine o sürece girer diyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben küçük büyük yatirimci olarak konuşmadım genel konuştum zaten 2022 küçük yatırımcı Türkiye kanalında ister istemez faturalar yüzünden bir tık düşünmeye başlamıştı.

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
sıfır fiyat düşmez sanmıyorum. ama ikinci elde kıyım olur. ne günlerdi dhye 580 alınır yazdım 10 tane miner yalvarıyordu benim kartı al diye. aynısı olacak. Ether de bence üzerindeki bu miner prangasını atınca atılım yapabilir.
2017 de madencilikten anası ağlamış 4gb rx470 e 2000 tl (600 dolar) fiyat çekiyorlardı hala hatırlıyorum.1 sene sonra 400 tl ye rx470 almıştım. rx6600 6600xt falan msrp fiyatına yaklaşırsa kimse 1660 2060 falan tenezzül etmez.o rigler bozulmaya başlayınca piyasaya ekran kartı yağacak. pahalıdan ekran kartı almasın kimse.

İceWolf

80+ Silver
Önceki dönemlerden 1 fark var. 2022-2023 yıllarında devletler kripto para çıkarmaya başlıyor. Rusya Çin Türkiye hazırlıklarını tamamladı diye biliyorum. Hatta Türkiyede tasarı mecliste. Altın karşılığı olacak şekilde. Altın karşılığı olan Devlet kriptoları çıkıncada ETC ve ETH harici piyasadaki kriptolar çökebilir. Hatta ETH ve ETC de çok ciddi değer kaybedebilir.

Jokester

80+ Bronze
Önceki dönemlerden 1 fark var. 2022-2023 yıllarında devletler kripto para çıkarmaya başlıyor. Rusya Çin Türkiye hazırlıklarını tamamladı diye biliyorum. Hatta Türkiyede tasarı mecliste. Altın karşılığı olacak şekilde. Altın karşılığı olan Devlet kriptoları çıkıncada ETC ve ETH harici piyasadaki kriptolar çökebilir. Hatta ETH ve ETC de çok ciddi değer kaybedebilir.
Devletin çıkardığı kriptoda değer oynaklığı olmaz. insanlarin coin işine girmesinin nedeni kolaydan para kazanma isteği. Bu olmadıktan sonra çok etkilemez diye düşünüyorum.

İceWolf

80+ Silver
Devletin çıkardığı kriptoda değer oynaklığı olmaz. insanlarin coin işine girmesinin nedeni kolaydan para kazanma isteği. Bu olmadıktan sonra çok etkilemez diye düşünüyorum.
Aksine kripto paraların amacı: takip edilemeyen para transferleri, Transferlerdeki masrafların düşürülmesi ve nakit taşıma ihtiyacını ortadan kaldırması.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,257
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Eth kaç haziran, temmuz`dur bitiyor, bi bitiremediniz.

bextrium

80+
Eth kaç haziran, temmuz`dur bitiyor, bi bitiremediniz.
Bi yandan onu da düşünüyorum ancak, bu sefer durum biraz değişik. Yabancı kaynakları takip ediyorsan, katmanların birleştirilme mevzusu var, yanlış hatırlamıyorsam 10 Mart itibariyle bunu test etmeye başladı geliştirici ekip. Ardından da ağa yeni bir zorluk bombası atma işi var. Yani 2.0 için gerekli işlemler bir bir yapılıyor şuan. Tabi ki bu ertelenmeyeceğini göstermiyor tekrar. Sadece fikir alışverişi yapalım diye açtım konuyu, eth bitsin diye değil :)

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,367
İsim
Diyarhan
Ne olursa olsun msrp fiyatına hatta Rusyadaki daralmayla kartların Türkiyeye kaydırılmasından kaynaklı MSRP altı fiyatlara bile kart satışlarını görebiliriz. tabii ki bu durum birden olmayacak. Yaklaşık 6-7 aylık süreçte o noktalara gelme ihtimali var. Bu arada 2. el platformlarında inanılmaz rakamlarda görülebilir.
Şu anda rx6600 5500₺ (vergisiz) yani 330 msrp fiyatına satılıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,214
Üyeler
164,795
Son üye
LİONEL MUSA
Top Bottom