Neler Yeni

Ekran Kartı Satış Fiyatı Nasıl Belirlenmeli⚠️⚠️

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
Mehmetcan
Sa bu konuyu Açtım Çünkü Forumda RX 9070XT için Saçma Fiyat Tahmini yapan ve Saçma Fiyatlar bekleyen 2 Kitle gördüm bu yüzden Bazılarının Daha Bilinçli Bir Kullanıcı Olması İçin Sizlere Nasıl Fiyatlar hesaplanmalı Anlatayım dedim
(Eğer yanlışım veya Hatam Varsa Bir yerde Düzeltirseniz Sevinirim)

bizim halkımız Türkiye’de açıklanan MSRP üzerine gidip vergi/satıcı kârı vs. ekleyip fiyat tahmin ediyor fiyatları. Bu yüzden forumda bilmeyen bir ton insan RX 9070XT 35K’dan başlar en az diyor, bu yüzden zaten satıcılarda, “Ee, zaten bu insanlar 35K’yı kabullenmişler, bu fiyattan neden satmayalım,” diyor.

Aynı zamanda bir o kadar da TR’de MSRP fiyatından satılmasını bekleyen bir o kadar'da bilinçsiz kullanıcılar da var, yok 25K üstü para vermem diyen.

MSRP denilen fiyat markanın o kartı sattığı fiyat değil (yani AMD’nin firmalara vs. sattığı fiyat değil). MSRP denilen fiyat, son kullanıcının yani bizlerin alması için tavsiye edilen fiyattır ve bu fiyat, taşıma/ulaştırma maliyeti + vergiler + satıcı kârı dahil fiyattır.

He, yanlış anlamayın, Türkiye’de zaten Amerika’da açıklanan MSRP fiyatına satılmasını beklenmemeli ama doğru şekilde hesaplaması şu şekilde olmalı⬇️

Açıklanan 550 dolar MSRP fiyatına + marka kârı (MSI/Asus vs.) eklemek lazım. Sadece FE modelleri ve bazen giriş seviye Sapphire kartlar tam MSRP fiyattan satılır. Diğerleri modele göre değişir ama genelde 2 fanlı modeller için 30-40 / 3 fanlı orta seviye marka/modeller için 50-70 dolar arası bir fiyat eklenir. Nvidia’da ama AMD’de bu oran daha azdır. Başka bir ülkeye gidiyorsa oranın vergisi eklenir ve bazı satıcıların (Extra) kârı eklenir vs. satılır.

Yani TR fiyatı için RX 9070XT’nin MSRP fiyatı olan 600 doların üzerine 3 fanlı Sapphire Pure gibi şık ve kaliteli bir model alacağımız için 50 dolar ekleyelim, 650$ = 23.600TL + %20 vergi = 4720TL
Toplam = 28.300TL
+2K TR’de satıcı kârı ekleseler,
TR satış fiyatı = 30.300TL

-Şimdi öncelikle burada genelde MSRP fiyatından 30 dolar fazla olan 3 fanlı Gigabyte OC Gaming vs. bir model yerine MSRP’den genelde 30-60 dolar fazla olan ama oldukça şık ve orta-üst segment arası olan Sapphire Pure modeline göre hesapladım. Yani 2 fanlı Sapphire Pulse vs. 27.5K’dan falan olmalı.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,608
İsim
Hacı
Kusura bakma da 2k kar için kimse şeyini kıpırdatmaz...

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
Mehmetcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kusura bakma da 2k kar için kimse şeyini kıpırdatmaz...
Knk O kısmı'da açıklayacaktım'da Zaten uzun yazmısım daha uzun olmasın diye yazmadım ama Zaten O 2K Kâr adamın toplam kâr'ı Degil Exstra Kâr Zaten Onu belirttim Yazıda Hatta dur düzeltim alt tarafta'da belirtim

Kısaca açıklayacak olursam unutulan bir diğer şey bu yukar'da da bahsettim MSRP Fiyatları Bizler için önerdikleri fiyat Yani Aslında Asus vs. AMD'den RX 9070XT'yi 450-500 dolara falan alıyor (sanmıyorum ama bı tık daha ucuza alıyor bile olabilirler malum Tailan'da üretiliyor) 50 dolar falan kendi Soğutma Bloğunu eklemesi vs. Gitse kalıyor 100 dolar 50 kendi kârı olsa 50 satıcı Kârı Olsa Tamam

Şimdi 50 dolar kâr size az gelebilir Tabi ama Adamlar 2-3K kart satmıyor Farkındaysanız Her Yıl 100 milyondan fazla Kart satılıyor (Sadece Gamer Kısmına) bunun iş vs. İçin kullananı falan bı ton şey var

Yani Sadece Bu Açıklanan Grafik Ne demek istediğimi anlatacaktır diye düşünüyorum
(Yani Yıllık Satışları sen düşün) Ayrıca %13 Olmasına rağmen Hayla Nvidia AMD'den Daha Fazla Satıyor Sen düşün Ne kadar büyük bir pazar

1740924245976.jpeg

Top Bottom