Neler Yeni

Ekran kartı sıcaklığı çözünürlük değiştirince düşüyor

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kutay Karadağ
Arkadaşlar iyi günler bir sorun yaşıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. CS yi veya herhangi bir oyunu 2K da oynarken GPU sıcaklığı sabit 58 derecede başlıyor ancak çözünürlük düşürünce GPU sıcaklığı direkt 49 50 lere düşüyor. Daha önceden 2K ayarlarda 50 derecelerdeydi ancak şimdi direkt 58 le başlıyor sıcaklık neden olabilir?

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Feyyaz Yalcin
Cozunurluk azaldikca oyun cpu ya daha fazla yuklenir arttikca ekran kartina daha fazla yuklenir sicaklik degisimi eger ortamdaki sicaklik ve fan hizlari sabitse bundan kaynaklidir

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kutay Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cozunurluk azaldikca oyun cpu ya daha fazla yuklenir arttikca ekran kartina daha fazla yuklenir sicaklik degisimi eger ortamdaki sicaklik ve fan hizlari sabitse bundan kaynaklidir
Hocam ama daha önceden 2K da oynarkende 50 derecedeydi şimdi 2K da oynarken 58 dereceye sabitlendi ve hiçbir şey yapmadım. Nedeni ne olabilir? Fan hızlarından mı kaynaklı? Yani 58 e gelince mi devreye giriyorlar gibi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Ahmet Eren Aktaş
Hocam ama daha önceden 2K da oynarkende 50 derecedeydi şimdi 2K da oynarken 58 dereceye sabitlendi ve hiçbir şey yapmadım. Nedeni ne olabilir? Fan hızlarından mı kaynaklı? Yani 58 e gelince mi devreye giriyorlar gibi?
Temizlik ve termal macun değişimi yapabilirsiniz ayrıca zamanla dereceler dış etkenlerden dolayı fark edebilir

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kutay Karadağ
Temizlik ve termal macun değişimi yapabilirsiniz ayrıca zamanla dereceler dış etkenlerden dolayı fark edebilir
Daha 1 ay olmadı dediğiniz işlemleri yapalı ve 1 ay içinde sıcaklıklar 50 dereceyken 58 e yükseldi. Garip bir olay var ama çözemedim fan hızlarından kaynaklı olabilir mi?

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
Tayfun Balım
Sistem uzun süre açık kalınca da sıcaklık yükselir. Bahsettiğiniz sıcaklık değerleri "buz gibi çalışıyor" diyeceğimiz düzeyde. Çok takılmayın sisteminizde bir problem yok. Çözünürlük değişince işlemci ve ekran kartının kullanım yüzdesi ve anlık saat hızları değişiyor o yüzden ani sıcaklık değişimi görüyorsunuz.

Örnek veriyim 7500f işlemcim oyun içi 45 dereceye kadar düşerken esc attığımda menü yüklenirken 60 dereceye çıkıyor. Oyuna tekrar döndüğümde sıcaklıklar 45 e düşüyor

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kutay Karadağ
Sistem uzun süre açık kalınca da sıcaklık yükselir. Bahsettiğiniz sıcaklık değerleri "buz gibi çalışıyor" diyeceğimiz düzeyde. Çok takılmayın sisteminizde bir problem yok. Çözünürlük değişince işlemci ve ekran kartının kullanım yüzdesi ve anlık saat hızları değişiyor o yüzden ani sıcaklık değişimi görüyorsunuz.

Örnek veriyim 7500f işlemcim oyun içi 45 dereceye kadar düşerken esc attığımda menü yüklenirken 60 dereceye çıkıyor. Oyuna tekrar döndüğümde sıcaklıklar 45 e düşüyor
Hocam çok haklısınız ancak şöyle düşünün daha dün oyunda 50 derece sıcaklık alırken ertesi günü hiçbir şey yapmadığınız halde 58 derece çıktığını görüyorsunuz. Neden olduğunu bilmek istiyordum çünkü 1 günde hiçbir şey yapmadım

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,519
İsim
Yunus Şahin
Teste sok ekran kartını. Hotspot ile çok fark oluyorsa, yüksek sıcaklıklara geliyorsa derecelerin ve bakım da yeni yapılmasına rağmen böyle oluyorsa macun pump out olmuştur.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kutay Karadağ
Teste sok ekran kartını. Hotspot ile çok fark oluyorsa, yüksek sıcaklıklara geliyorsa derecelerin ve bakım da yeni yapılmasına rağmen böyle oluyorsa macun pump out olmuştur.
Yok baktım hotspota ekran kartı 57 dereceyken hotspot 62-65 falan oluyor hocam.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,519
İsim
Yunus Şahin
Yok baktım hotspota ekran kartı 57 dereceyken hotspot 62-65 falan oluyor hocam.

Ee hem senin sıcaklıkların çok çok yüksek değil ki hocam sen neye takılıyorsun? Çözünürlük değiştiğinde diyorsan normal bu durum. Ekran kartına binen yük değişiyor.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kutay Karadağ
Ee hem senin sıcaklıkların çok çok yüksek değil ki hocam sen neye takılıyorsun? Çözünürlük değiştiğinde diyorsan normal bu durum. Ekran kartına binen yük değişiyor.
Tamamda hocam yazdığıma baktınız mı ? Daha dün oyunda 50 derece sıcaklık alırken ertesi günü hiçbir şey yapmadığınız halde 58 derece çıktığını görüyorsunuz. Durum böyleydi

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,519
İsim
Yunus Şahin
Tamamda hocam yazdığıma baktınız mı ? Daha dün oyunda 50 derece sıcaklık alırken ertesi günü hiçbir şey yapmadığınız halde 58 derece çıktığını görüyorsunuz. Durum böyleydi

Fan hızı değişmiş olabilir, başka şeyler çalışıyor olabilir, oyuna gelen güncelleme ile bir şey olabilir. Birçok seçenek olabilir. Sıcaklık sınırını aşmadığı sürece sorun yok.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Kutay Karadağ
Fan hızı değişmiş olabilir, başka şeyler çalışıyor olabilir, oyuna gelen güncelleme ile bir şey olabilir. Birçok seçenek olabilir. Sıcaklık sınırını aşmadığı sürece sorun yok.
Fan ayarı fan hızı nereden yapılır hocam biostan mı ?

Top Bottom