Ekran kartı sıcaklığı hakkında

NhympexS

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
313
Arkadaşlar merhaba ben sistemi 1 hafta önce aldım ilk aldığım günlerde oyuna girmeden masaüstünde iken sıcaklığım 38 derece falan oluyordu burda ekran kartı fanlarının çalışmamasını sağlıyordu ve daha sessiz bir ortam oluyordu ama son 2 gündür ekran kartı boşta 50 derece sebebini ise buldum bunu nasıl düzeltebilirim

1597394704167.png

Yanda gördüğünüz GPU CLOCK VE MEM CLOCK İlk aldığımda oyunda vs değilken 400 mhz ide çalışıyordu yük binice bu mhzler artıp sıcaklık artıyordu ama şimdi her zaman bu değerlere sabit bunu nasıl eski haline alabilirim ben bir ayar yapmadım

Sistem boştayken ekran kartı kullanımı yüksek mi ? Eğer yüksekse mining virüsü girmiş olabilir sistemine.

Sistem boştayken ekran kartı kullanımı yüksek mi ? Eğer yüksekse mining virüsü girmiş olabilir sistemine.
Görev yöneticisinden bakınca %2-3 arası kullanıyor

aynı durum cpu içinde var sistem boştayken bile 4.10 da çalışıyor kendini boş yere boostluyor

CPU'nun kendini boostlaması normal. Değerler normal aslında.
değerler normal ama 2-3 gün önce 35 derece çalışan kart bugün 50 derece sıcaklık önemli değil fan boş yere ses yapıyor

Mining virüsü yok gibi duruyor ama sen yinede Malwarebytes indirip tam tarama yap.
Bu testi bende yapmak istiyorum, mining virüsü olup olmadığını mı tespit ediyor?

Bu testi bende yapmak istiyorum, mining virüsü olup olmadığını mı tespit ediyor?
Tespit edebilir ama kesin tespit edecek diye bir şey yok. Mining virüsü olup olmadığını anlamak zor değil zaten. Sistem boştayken GPU ve CPU kullanımı çok yüksekse mining virüsü vardır.

Tespit edebilir ama kesin tespit edecek diye bir şey yok. Mining virüsü olup olmadığını anlamak zor değil zaten. Sistem boştayken GPU ve CPU kullanımı çok yüksekse mining virüsü vardır.
CPU %5 7 felan GPU %2 5 0 3 felan.

benim cpu kullanımı %50 lerde boşta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fazla değilmi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bi 9 oluyor bi 50 oluyor

Geri