Çözüldü✓ Ekran kartı sıcaklık değerlerim nasıl

ZOTAC RTX 3060 TI TWIN EDGE OC 8 GB kullanıyorum OCCT test değerlerim nasıl ? Bakım gerekli midir ?
Fan 83 de başladı en son 88 e kadar yükseldi, değerler aynı kaldı
Dostum fanın bu hızda çalışmasına rağmen bu sıcaklıklar maalesef çok da iyi değil , laptop kullanıyorum ve fanlarım yarıda bile çalışmazken 4050 ile daha az sıcaklık alıyorum düşün artık.
Bakım yapmayı düşünebilirsin , kasanın hava akışı nasıl ? bulunduğun konum nasıl sıcak mı hava ? bunların hepsi etki eder.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çift fan
MX6 kullanıyorum
1 ay önce değişmişimdir
Sıcaklık değerin aslında normal 75 derece sıcak bir değer değil fakat mesele aslında şu %87 fan hızıyla sen 75 derece alıyorsun demek ki o fan biraz düşse kartın 85 dereceleri görecek.

Ekler

• 1000013495.webp
    1000013495.webp
    20.6 KB · Hit: 9
Kasanın hava akışı nasıl
Kasa fan hızı sabit kontrol edilmiyor. Kasanın konumu iyi hava alacak yerde

Olması gerekenden biraz yüksek boşluk bırakmış olabilirmisin
Nasıl yani

mx6 veya thermal grizzly takviyesi yap termal pad yeniledin mi tamamdır
Termal ped ne önerirsiniz

Dostum fanın bu hızda çalışmasına rağmen bu sıcaklıklar maalesef çok da iyi değil , laptop kullanıyorum ve fanlarım yarıda bile çalışmazken 4050 ile daha az sıcaklık alıyorum düşün artık.
Bakım yapmayı düşünebilirsin , kasanın hava akışı nasıl ? bulunduğun konum nasıl sıcak mı hava ? bunların hepsi etki eder.

Sıcaklık değerin aslında normal 75 derece sıcak bir değer değil fakat mesele aslında şu %87 fan hızıyla sen 75 derece alıyorsun demek ki o fan biraz düşse kartın 85 dereceleri görecek.
Zotac soğutma sistemi çok iyi değil diye biliyorum. Yine bi macun değişimi yapar denerim

hocam zotak kart kullandım daha onceden ve biraz arastirdım 2 fanlı oldukları ıcın 70 80 normal ama 80 ve uzeri normal degil

Bugün full bakım yaptım en iyi durumu böyle oluyor. İlk haline göre daha iyi olduğu kesin

Ekler

• Ekran Görüntüsü (5).webp
    Ekran Görüntüsü (5).webp
    216 KB · Hit: 6
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,600
Üyeler
184,188
Son üye