Ekran Kartı Undervolt Yapılmalımı

bedirrhan

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
173
bazıları undervoltu kesinlikle yapmalısınız diyor benim kart rx 6600 ben yapmalımıyım ne bu mantıklı mı aydınlanmam lazım

bazıları undervoltu kesinlikle yapmalısınız diyor benim kart rx 6600 ben yapmalımıyım ne bu mantıklı mı aydınlanmam lazım
İsviçreli AMD Mühendisleri :) hem işlemci hem ekran kartlarında biraz bol keseden voltaj veriyor sağolsunlar :)
Mesela 9070 XT 300-320 W TDP ile çalışırken, hiç performans kaybetmeden hatta performans bile artırarak aynı ekran kartı 230-250 W olarak çalışabiliyor.
6600 zaten çok yüksek watt çekmiyordu hatırladığım. Gerek olmayabilir

İsviçreli AMD Mühendisleri :) hem işlemci hem ekran kartlarında biraz bol keseden voltaj veriyor sağolsunlar :)
Mesela 9070 XT 300-320 W TDP ile çalışırken, hiç performans kaybetmeden hatta performans bile artırarak aynı ekran kartı 230-250 W olarak çalışabiliyor.
rx6750xt peki

AMD kartlar için bence de "kesinlikle" yapılmalı. Daha yüksek FPS'i neredeyse 100-watt daha az güçte alabiliyorum. Sıcaklık 50'yi geçmiyor. Akıllıca yapılırsa stok halden daha iyidir.

130 140 wattlık kart zaten bence gereksiz. Ha ek frekans istiyorum dersen yapılabilir.

AMD kartlar için bence de "kesinlikle" yapılmalı. Daha yüksek FPS'i neredeyse 100-watt daha az güçte alabiliyorum. Sıcaklık 50'yi geçmiyor. Akıllıca yapılırsa stok halden daha iyidir.
gücü azaltıp daha yüksek fps alma işi nasıl oluyor kart sıcaklığıyla mı alakalı

130 140 wattlık kart zaten bence gereksiz. Ha ek frekans istiyorum dersen yapılabilir.
kart zaten ısınmıyorda ben simdi adanaada yassıyorum kardes anlatabildim mi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işlemcidede yapılmalı mı

kart zaten ısınmıyorda ben simdi adanaada yassıyorum kardes anlatabildim mi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işlemcidede yapılmalı mı
Amd 3600 vardı ona yapmıştım. 7500f vardı ona bile yaptım her ne kadar da çok ısınmasa da. 9800x3d ye yaptım. Dediğim gibi Amd nin ürünlerinde voltaj biraz fazla veriliyor.

Amd 3600 vardı ona yapmıştım. 7500f vardı ona bile yaptım her ne kadar da çok ısınmasa da. 9800x3d ye yaptım. Dediğim gibi Amd nin ürünlerinde voltaj biraz fazla veriliyor.
yapınca ne düzeliyo sadece sıcaklık mı

gücü azaltıp daha yüksek fps alma işi nasıl oluyor kart sıcaklığıyla mı alakalı

Ne kadar çok güç çekerse kart o kadar çok ısınır.

Ama fabrikasyon çıkışlı kartlar yüksek voltaj ile gelir ki sınır da kalıp yetmeme gibi durumda kapanmasın. Undervolt budur aslında. Kartın sorunsuz kullanabileceği sınır değerlere inebilmek.

Geri