Neler Yeni

Yardım Ekran kartım aşırı ısınıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Kerim Salman
Xfx rx 6600 xt ekran kartım var bugün termal macununu yeniledim thermal grizzly hydronaut kullandım ama furmarkta 78 dereceyi görüyor. Termal pedlerin eski olması mı bu kadar ısınmasına yol açıyor? Ne yapmam gerekiyor ısısını düşürmem için

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Kerim Salman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-03-16 001507.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-16 001507.png
    3.4 MB · Hit: 8
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Furkan b
termal macun çok sürdüyseniz daha çok ısınması normal tabakası kalın olunca ısı daha da artıyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,717
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
toz ve termal macunu temizliği yapmadan önce 72-73 derecelerdeydi şimdi 83e kadar cıktı neden böyle anlam veremedim
Termal padlerin GPU sıcaklığıyla alakası yok VRAM sıcaklıklarıyla alakalı o. Bir yerde hata yapmışsındır geri toplarken muhtemelen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Kerim Salman
termal macun çok sürdüyseniz daha çok ısınması normal tabakası kalın olunca ısı daha da artıyor.
onunla alakalı olacagını sanmıyorum cok ince bi tabaka halinde sürmüştüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Termal padlerin GPU sıcaklığıyla alakası yok VRAM sıcaklıklarıyla alakalı o. Bir yerde hata yapmışsındır geri toplarken muhtemelen.
ne gibi bir hata olabilir hocam? sadece backplate söktüm bakırların arasını fırcayla temizledim termal macunu yeniledim geri topladım 6 vida söktüm sadece

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,717
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
onunla alakalı olacagını sanmıyorum cok ince bi tabaka halinde sürmüştüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne gibi bir hata olabilir hocam? sadece backplate söktüm bakırların arasını fırcayla temizledim termal macunu yeniledim geri topladım 6 vida söktüm sadece
1 vidanın az veya fazla sıkılması, macunun fazla ya da az sürülmesi. Hatta GPU'nun üzerinde kalan parmak izi bile etkiler.

Gurkanpiro

80+ Platinum
toz ve termal macunu temizliği yapmadan önce 72-73 derecelerdeydi şimdi 83e kadar cıktı neden böyle anlam veremedim
Yani padlerde bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum fan rpm değerleri nedir Mehmet hocamın dedigi gibi belki toplarken bişeyi yanlış yapmışsındır

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Kerim Salman
Yani padlerde bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum fan rpm değerleri nedir Mehmet hocamın dedigi gibi belki toplarken bişeyi yanlış yapmışsındır
1750 rpm %53 te 85 dereceyi görüyor cs lobi ekranında

Top Bottom