arkadaşın dediğini yap bios pilinide çıkartıp 5 dk civarı bekle yeniden tak çalıştır(kabloları çıkarıp yap)Bu sabah çalışıyordu sanki choil while sesi duydum gibi oldu açtım pci kablosu olması lazım onu düzelttim şuan çalışmıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
PSU fanı çalışmiyor
Hayır kurutma makinesi kullanmadım hiç bir şey kullanmadım aslında topladıktan sonra deniyorum suandaBilgisayarı kapatın ve kasadan güç kablosunu çıkartın ve 5 dakika kadar bir bekleyin. Bu esnada kablo çıkarılmış durumdayken bilgisayarın açma düğmesine arka arkaya basın, statiği boşaltın. Bir 5 dakika daha bekleyip ardından bilgisayarı açmayı deneyin bakalım.
Kurutma makinesi değil de kendinize ucuz yollu bir kompresör edinin. Kurutma makinesi ile sıcak hava üflemediniz kasa içerisine değil mi?
Hayır kurutma makinesi kullanmadım hiç bir şey kullanmadım aslında topladıktan sonra deniyorum suanda
Hocam denedim daha demin bios pilini çıkartmadan Yine aynısı oldu fakat psunun arkasından aç kapat yapınca fan çalıştı durduYok anladım, hani bazen kasayı temizleme amaçlı bu tarz şeyler yapıyorlar o açıdan bahsettim.
Siz dediklerimizi yapın ve BIOS pilini çıkarıp bekleyip bir 5 dakika sonra tekrar takın. Ekran kartı güç kablolarını çıkartıp tekrar bir yerine oturtun.
Eğer bunlar sonuç vermez ise ekran kartını başka bir sistemde deneyeceksiniz ya da sağlam olduğuna emin olduğunuz başka bir güç kaynağı ile sistemi açmayı deneyeceksiniz.
Bence PSU calisiyor ama kablolarda sıkıntı var ilk topladigimdada aynısını yapmistiHocam denedim daha demin bios pilini çıkartmadan Yine aynısı oldu fakat psunun arkasından aç kapat yapınca fan çalıştı durdu
Yok anladım, hani bazen kasayı temizleme amaçlı bu tarz şeyler yapıyorlar o açıdan bahsettim.
Siz dediklerimizi yapın ve BIOS pilini çıkarıp bekleyip bir 5 dakika sonra tekrar takın. Ekran kartı güç kablolarını çıkartıp tekrar bir yerine oturtun.
Eğer bunlar sonuç vermez ise ekran kartını başka bir sistemde deneyeceksiniz ya da sağlam olduğuna emin olduğunuz başka bir güç kaynağı ile sistemi açmayı deneyeceksiniz.
Bilgisayarı çalıştırdığınızda psudan zzzzzzzz diye ses geliyorYok anladım, hani bazen kasayı temizleme amaçlı bu tarz şeyler yapıyorlar o açıdan bahsettim.
https://streamable.com/ake8yc psudan gelen sesYok anladım, hani bazen kasayı temizleme amaçlı bu tarz şeyler yapıyorlar o açıdan bahsettim.
Corsair RM750e var hocam en iyi 750watt psu diye almıştımHiç riske girmeyin adı, sanı, markası ve kalitesi belli iyi bir PSU edinin. Yazık etmeyin güzelim 7800 XT'ye.
hayır normal priz kullanıyorumda farklı bir forumda gördüm aynı konuyu açmışlar yük altındayken fanı çalışıyormuş choil while sorunu varmmış psuda çalışıyor fakat kabloda sıkıntı var galiba hocam ama yinede garantiye yollıyacağım gibi gözüküyor düzelmezse 1 aylık psuO kadarını anladım da markasının Corsair olması ya da ne zaman alındığının bir önemi yok. Durduk yerde arıza çıkardıysa ve garantisi varsa yollayın ama garantisi yoksa mecburen yeni bir PSU alacaksınız.
Bu arada akım korumalı priz kullanıyorsunuz değil mi?
hocamO kadarını anladım da markasının Corsair olması ya da ne zaman alındığının bir önemi yok. Durduk yerde arıza çıkardıysa ve garantisi varsa yollayın ama garantisi yoksa mecburen yeni bir PSU alacaksınız.
Bu arada akım korumalı priz kullanıyorsunuz değil mi?