Ekran kartıma işlemci önerisi?

Görüntüye, estetiğe önem veriyorsanız sıvı, f/p'a ve kalıcılığa önem veriyorsanız hava. Ben hava tercihinde bulundum. İki tarafta da aynı fiyata ürünler mevcuttu fakat hava soğutucu aldım memnunum. Akarı yok kokarı yok. En kötü fan alırsınız o da bozulursa :)
Görüntüde değilimde hocam b450 anakart var hava sığmaz belki, wraith prismle bile sorun yaşıyorum, bide daha büyüğü eklenirse sorun yaratır gibi duruyor.
Kule tipinde görüntüsü güzel olan birvçok model var

Görüntüde değilimde hocam b450 anakart var hava sığmaz belki, wraith prismle bile sorun yaşıyorum, bide daha büyüğü eklenirse sorun yaratır gibi duruyor.
Kule tipinde görüntüsü güzel olan birvçok model var
Wraith Prism nasıl o derecelere çıkabiliyor ki iyi bir soğutucu diye biliyordum. Bakımını, temizliğini vs yaptınız mı? Arkadaşım da 7500f'te kullanıyor. Ben kullanmadığım için soruyorum lütfen yanlış anlamayın.

Wraith Prism nasıl o derecelere çıkabiliyor ki iyi bir soğutucu diye biliyordum. Bakımını, temizliğini vs yaptınız mı? Arkadaşım da 7500f'te kullanıyor. Ben kullanmadığım için soruyorum lütfen yanlış anlamayın.
Evet hocam, toz almadan önceki değerleri böyle. Toz aldıktan sonra 79 a indi ama bence yine yüksek. Temizlik detayını eklemeyi unutmuşum siz diyince aklıma geldi, termal macunda geçen sene değişti.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında bi termal macun yeniledikten sonra baksam fena olmayacak, masraftan kurtarır belki en iyisi denemek

Yük senaryoları render mı yoksa oyun mu? Render'sa 79 80 iyi bence ama oyunsa fazla gibi biraz.

Evet hocam, toz almadan önceki değerleri böyle. Toz aldıktan sonra 79 a indi ama bence yine yüksek. Temizlik detayını eklemeyi unutmuşum siz diyince aklıma geldi, termal macunda geçen sene değişti.

Aslında bi termal macun yeniledikten sonra baksam fena olmayacak, masraftan kurtarır belki en iyisi denemek
Bence de. Kaliteli bir macunla daha iyi dereceler alabilirsiniz diye düşünüyorum. Prism güzel bir soğutucu bana kalırsa.

Yük senaryoları render mı yoksa oyun mu? Render'sa 79 80 iyi bence ama oyunsa fazla gibi biraz.

Bence de. Kaliteli bir macunla daha iyi dereceler alabilirsiniz diye düşünüyorum. Prism güzel bir soğutucu bana kalırsa.
Valla onu bilmiyom hocam cpu z var furmarkta ordan yaptım

Eve gidince deneyeceğim vardı termal macunum

Valla onu bilmiyom hocam cpu z var furmarkta ordan yaptım

Eve gidince deneyeceğim vardı termal macunum
Değerleri düşükse ya da hava almışsa 100-200 liraya güzel macunlar var yeni almanızı tavsiye ederim. Macununuzu bilmediğim için öyle söyledim.

Değerleri düşükse ya da hava almışsa 100-200 liraya güzel macunlar var yeni almanızı tavsiye ederim. Macununuzu bilmediğim için öyle söyledim.
Mx4 vardı galiba yada mx6, kötü değiller bi değişip bakmam lazım

Dimi hocam, soğutucu bende wraith prism var ama işlemci stres testlerinde bile 5600x de 87 dereceyi görüyorum, soğutucu ne önerirsiniz, sıvı mı yoksa iyi bi kule mi
ben sıvı sogutmaya gectım hava sogutma fan sesınden rahatsı oldugumdan dolayı ID colling 240mm sıvı sogutmam var stres testinde 74 derecegi gecmiyor 30 dk de oyunlarda ise 67 dereceleri görüyorum boşta chrome acıkkkende 38*55 o aralarda geziyor

erinmedim işten eve saat 00.45 de geldim ve komple detaylı ekran kartı, kasa ve işlemci soğutucunun temizliğini yapıp termal macunum olan ARCTIC MX6 yı Sürüp termal macunumu tazeledim,
CPU Sıcaklık değerlerim 89 dereceden 80 e inmeyi başardı ama bence bomba kısım ekran kartında
Ekran Alıntısı.webp

w
Ekran Alıntısı2.webp

Ekran kartımın termal pedleri değiştirilmedi, orjinal pedler, stok fan ayarları ve 5 yıllık ekran kartımın max derecesi 61 dereceye düştü,
daha önce sadece tozunu alıp yaptığım testlerde 69 dereceyi görüyordu fakat bugün detaylı temizlik yaptım, termal ped yenilenmedi stok duruyor, ona rağmen derece 69 dan 61 e indi.
Ben şok içindeyim resmen, AMD yanıyor cart curt diyenler vardı eskiden onlara güzel bi cevap olsun.

Geri