Neler Yeni

Yardım Ekran kartımdan görüntü alamıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Ali ÇAVDAR
Sapphire vapor-x r9 280 ekran kartım var, sisteme takıp çalıştırdığımda ekran kartı çalışıyor ancak monitöre görüntü alamıyorum. Vga girişi olmadığı için dönüştürücü kullandım ancak belki dönüştürücü sıkıntılıdır diye gidip hdmi kablosu alıp denedim ve oradan da görüntü alamadım. Anakarttan denediğimde görüntü geliyor yani sorun ekran kartında. Ekran kartının tamamını söküp temizledim macununu da yeniledim ama bir çözüm olmadı. Bu sorunu nasıl giderebilirim yardım ederseniz sevinirim.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,650
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
sistem özelliklerini psu dahil yazar mısın

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,381
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sapphire vapor-x r9 280 ekran kartım var, sisteme takıp çalıştırdığımda ekran kartı çalışıyor ancak monitöre görüntü alamıyorum. Vga girişi olmadığı için dönüştürücü kullandım ancak belki dönüştürücü sıkıntılıdır diye gidip hdmi kablosu alıp denedim ve oradan da görüntü alamadım. Anakarttan denediğimde görüntü geliyor yani sorun ekran kartında. Ekran kartının tamamını söküp temizledim macununu da yeniledim ama bir çözüm olmadı. Bu sorunu nasıl giderebilirim yardım ederseniz sevinirim.
Garantiye veya bilgisayarcıya falan git tanıdık. Muhtemelen çip arızası.

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Kardeşim ramleri otomatikte mi kullanıyorsun ve kaç gb ram var

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Ali ÇAVDAR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sistem özelliklerini PSU dahil yazar mısın
İşlemci: intel i5-3470
Anakart: asus mahobay
Ram: 4+2 Gb
Psu: 600w
Hdd: 240gb
Mesaj otomatik birleştirildi:

Garantiye veya bilgisayarcıya falan git tanıdık. Muhtemelen çip arızası.
Tanıdık olmadığı için para vermek istemiyorum. YouTube da izlediğimde çipi ısıtıyorlar ama korktuğum için denemiyorum

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,381
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İşlemci: intel i5-3470
Anakart: asus mahobay
Ram: 4+2 Gb
PSU: 600w
HDD: 240gb

Tanıdık olmadığı için para vermek istemiyorum. YouTube da izlediğimde çipi ısıtıyorlar ama korktuğum için denemiyorum
Mecbur gitmeniz lazım. PSU yetmese bile görüntü gelirdi zaten. Sorunun kaynağını da buldunuz.

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Ali ÇAVDAR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mecbur gitmeniz lazım. PSU yetmese bile görüntü gelirdi zaten. Sorunun kaynağını da buldunuz.
Zaten kart çalışıyor fanları ışığı vs. psu da bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ne kadar tutar tamiri tahmini bi bilginiz var mı.

XMP menüsünde ramleri son frekansta mı kullanıyorsun oc yaptın mı garanti dışı olmayan oc
yok herhangi bi oc yapmadım düz stock kullanıyorum her şeyi.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,381
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Zaten kart çalışıyor fanları ışığı vs. PSU da bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ne kadar tutar tamiri tahmini bi bilginiz var mı.

Malesef bir fikrim yok

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Zaten kart çalışıyor fanları ışığı vs. PSU da bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Ne kadar tutar tamiri tahmini bi bilginiz var mı.

O zaman tek kanalda 1 ram çalıştır diğer rami çıkar çalışırsa anlaki diğer slotta sorun var içini temizle çalışmayan slotun kompresör ve ya boya fırçası yardımı ile

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Ali ÇAVDAR
O zaman tek kanalda 1 ram çalıştır diğer rami çıkar çalışırsa anlaki diğer slotta sorun var içini temizle çalışmayan slotun kompresör ve ya boya fırçası yardımı ile
yok ram slotlarında bir sıkıntı bulunmuyor. Aklıma gelen her şeyi denedim. ramleri çıkardım, yerlerini değiştirdim, tek kanal kullandım falan. Farklı ekran kartı takınca ondan görüntü alıyorum sorun bu ekran kartında.

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
yok ram slotlarında bir sıkıntı bulunmuyor. Aklıma gelen her şeyi denedim. ramleri çıkardım, yerlerini değiştirdim, tek kanal kullandım falan. Farklı ekran kartı takınca ondan görüntü alıyorum sorun bu ekran kartında.
Geçmiş olsun

Top Bottom