Neler Yeni

Ekran kartimin Miningde kullanildigini ogrendim

lia shine

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Hasan
Bilenler bilir gecenlerde bir ekran karti almistim internet cafeden Gigabyte RX 580 8 GB.
Karttan memnundum 75 derecede calisiyordu.
Neyse rdr 2 oynuyorum ultrada 80 fps ile.
Furmark yaptim oyundan cikip artik asiri yukten midir nedir 63 derece gosterdi ama 20 fps.
Sasirdim pcyi kapatip karti cikardim.
Geri taktigimda goruntu gelmedi.
Cok denedim calistirmayi beceremedim.
Tamirciye verdim 3-4 gundur bekliyordum bugun sormaya gittim.
Aramizdaki diyalog su sekilde;
+Abi ben gecen gun bi ekran karti birakmistim
-Mining?
+Ne miningi abi?
+Bu kartla mining yapilmis, kart yorulmus. Dedi
Yillardir gittigim int cafe bana kazik atmis megersem.
Int cafe sahibi bana kart icin 2500 lira dedi
bende 1700 var abi dedim kalanini maasta veriyim dedim tamam dedi allahtan kalan parayi vermemisim.
Bir de bana ana bilgisayarda kullandigimiz kart dedi oyun bile oynanmadi dedi.
Velhasim arkadaslar int cafelerden falan kesinlikle hicbir parca almayin aldirtmayin.

Tamirciye de sordum abi sorun neymis ben cok merak ettim dedim yarin oglen belli olacak dostum dedi.
Yarin sorunun ne oldugunu ve fiyatini buraya yazacagim 300-400 liradan fazla birsey gelirse yarin ekran karti oneri konusu acarim buraya.

Iyi aksamlar
Benim gittiğim internet kafede adam 60 bilgisayarın 60ında 2070le mining kazıyordu ve pc açılırken kaç mh ile kazıldığı falan yazıyordu. Sanırım bütün internet kafeler bunu yaptı ve etherium bitince adam 5 tane 3080 280hz sistem kurdu :D

Aykut D.

80+ Gold
Fırınlama diye bir olay var bi de olmadı onu da bak bi bakalım, geçmiş olsun.
Fırınlama ekran çizgilenme yâda doku hatasında işe yarar ama o tamir pek ömürlü değil 3 4 ay anca götürür.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
a l p e r
Gayette bozulur agam mekanik değil diye öyle gleir ama metal yorgunluğu gibi oda yorulur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Psu ne kullanıyorsunuz acaba ?
psu gulmiceksen soylicem😂 fribsy 650w

Fırınlama diye bir olay var bi de olmadı onu da bak bi bakalım, geçmiş olsun.
firinlama yapicaz derse yaptirmam buyuk ihtimalle cok uzun omurlu olmuyor diye biliyorum. rebailing yapsa yaptirabilirim fiyati biraz tuzlu fakat 1 seneye yakin goturur diyorlar

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,524
İsim
ArtiAnius
geçen sene yaz internet kafe vardı sinopta skynet diye adamların 1 dükkanı sinopun espor topluluğuydu pclerde rtx2070 falan vardı sonra adam en iyi dükkanı kapatıp tüm kartlarla ring kurdu 5-10 tane adam 1 ay sonra altına peugeot 3008 almıştı :D ve hala mining yapıyor diye biliyorum çünkü diğer kafede 1080ti lar vardı onlarla oyun oynatıyordu

https://www.peugeot.com.tr/

Aykut D.

80+ Gold
psu gulmiceksen soylicem😂 fribsy 650w

firinlama yapicaz derse yaptirmam buyuk ihtimalle cok uzun omurlu olmuyor diye biliyorum. rebailing yapsa yaptirabilirim fiyati biraz tuzlu fakat 1 seneye yakin goturur diyorlar
Psu kalitesiz oldugundanda olabilir belkide karta zarar vermiş olabilr. Mosfet değişimi derse psu da güncelle psu en büyük şüpheli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
a l p e r
Psu kalitesiz oldugundanda olabilir belkide karta zarar vermiş olabilr. Mosfet değişimi derse psu da güncelle psu en büyük şüpheli.
ya psu supheli de hem sifir aldim 1 sene once hemde sisteme sirasiyla rx 550 rx 570 gtx 1660ti en son da rx 580 taktim. 580de cortladi niyeyse

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,031
İsim
Batuhan Divrik
Valla hocam 2. el ekran kartı almayı hiç düşünmedim. Yani 2. el bir sürü şey aldım mouse, klavye vs. ama hiç ekran kartı almadım. Çünkü adam elinden yere düşürse normalde sıkıntı olmasa ama 1 2 ay sonra sıkıntı yaratsa ne yapacaksın ya da nasıl kullanıldığını nereden bileceksin ? Çok riskli yani benim şahsi görüşümdür bu tabii ki. Tanıdık biri olur bu bir arkadaşın olur başka biri olur kartın nasıl çalıştığını görmüşsündür bir ihtimal. Hele de kutusu faturası ve garantisi olmayan ürünü asla almam. Neyse biraz şansızlık olmuş sizin işiniz geçmiş olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,191
İsim
a l p e r
Valla hocam 2. el ekran kartı almayı hiç düşünmedim. Yani 2. el bir sürü şey aldım mouse, klavye vs. ama hiç ekran kartı almadım. Çünkü adam elinden yere düşürse normalde sıkıntı olmasa ama 1 2 ay sonra sıkıntı yaratsa ne yapacaksın ya da nasıl kullanıldığını nereden bileceksin ? Çok riskli yani benim şahsi görüşümdür bu tabii ki. Tanıdık biri olur bu bir arkadaşın olur başka biri olur kartın nasıl çalıştığını görmüşsündür bir ihtimal. Hele de kutusu faturası ve garantisi olmayan ürünü asla almam. Neyse biraz şansızlık olmuş sizin işiniz geçmiş olsun.
hocam ben 3 kez kart degistim ama ilk defa int cafeden aldim. onda da basima bela oldu. almayin aldirtmayin

Top Bottom