Neler Yeni

Yardım Ekran kartları Görüntü kalitesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Mehmet Ergen
Ekran kartları ile ilgili merak ettiğim bir konu var ekran kartının modeli yani kalitesi arttığı zaman görüntü kaliteside artarmı mesela 1080p bir monitörde 400 tl bir ekran kartı ile 2000tl bir ekran kartı aynı görüntü kalitesini sağlarmı görüntü netliği karıncalanma ve yansıma detayları vb unsurlar arasında kalite artar veya kötü unsurlar azalırmı ?

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
YKS , League of Legends , witcher serisi , fantastik kitaplar
Ekran kartları ile ilgili merak ettiğim bir konu var ekran kartının modeli yani kalitesi arttığı zaman görüntü kaliteside artarmı mesela 1080p bir monitörde 400 TL bir ekran kartı ile 2000tl bir ekran kartı aynı görüntü kalitesini sağlarmı görüntü netliği karıncalanma ve yansıma detayları vb unsurlar arasında kalite artar veya kötü unsurlar azalırmı ?
Monitöre göre

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,839
İsim
Ege
Ekran kartları ile ilgili merak ettiğim bir konu var ekran kartının modeli yani kalitesi arttığı zaman görüntü kaliteside artarmı mesela 1080p bir monitörde 400 TL bir ekran kartı ile 2000tl bir ekran kartı aynı görüntü kalitesini sağlarmı görüntü netliği karıncalanma ve yansıma detayları vb unsurlar arasında kalite artar veya kötü unsurlar azalırmı ?
Görüntü yansıtmasını monitör yapar.
Dedikleriniz monitör ile ilgili.
Ekran kartı görüntü verir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Mehmet Ergen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görüntü yansıtmasını monitör yapar.
Dedikleriniz monitör ile ilgili.
Ekran kartı görüntü verir.
şöyle bir problem yaşıyorum mesela pubg oyununda görüntü çok kırılıyor ve karıncalanıyor uzak mesafelerde bunun sebebi nedir

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    2.5 MB · Hit: 43

WRİEZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Ser
Ekran kartı genel olarak sisteme görüntüyü sağlayan ve oyun vb. için performansı etkileyen bileşendir.Monitör ise görüntüyü görmemizi sağlayan ekrandır.Ekran çözünürlüğünü arttırırsanız doğal olarak netlik artacaktır.Ekran kartının oynayacağınız oyunu karşılayamaması durumunda takılmalar olabilir mesela.Örneğin siz gtx 1660 super kullanıyorsunuz diyelim.Diğer birisi ise rtx 2070 kullansın.Monitör aynıysa pek bi farklılık göremezsiniz görüntü kalitesi bakımından.Performans demiyorum bakın görüntü kalitesi diyorum.Ama monitörünüz 144hz ise bir ekran kartı 80 fps diğeri 144 fps alıyorsa 144 fps alan daha akıcı gözükür.400tl ekran kartı ile 2000tl ekran kartı çok uzak örnekler.2000tl ekran kartı ile 3500 tl ekran kartı sana genel olarak 1080p de mesela aynı gözükecektir.Gözle görülür pek bi fark hissedebileceğini sanmıyorum.

Top Bottom