Çözüldü✓ Ekranda çizgi var ama biraz sonra düzeliyor

Reaksiyon skoru
1
Ekran ilk açıldığında ekranda çok sayıda çizgi oluşuyor ama 1-2 dakika sonra azalıyor ve monitörü kapat aç yapınca hepten düzeliyor ve sorunsuz çalışmaya devam ediyor hatta açıp bir süre kullanıp daha sonra kapatıp aradan az zaman geçip yine açtığımda bu sorun ortaya çıkmıyor bile. Bilgisayarcılara sordum dikey çizgiler cof arızası olabilir dediler yatay da monitörün kartı ile ilgili olabilir diye ama bu hep değil 1-2 dakika oluyor sonra düzeliyor. Forumlardan okuduğuma göre de piksellerin ısınması lazım diyorlar. Freesync diyenler var ama benim ekran kartı Nvidia Amd değil, yani anlayamadım aramızda acayip bi ilişki var, bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.

Bu arada ekran kartımda sorun yok Nvidia RTX 3060 12GB başka monitörde çalışıyor.
Driver kurulu.

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-04-07 saat 14.37.31_a71ee91f.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-04-07 saat 14.37.31_a71ee91f.jpg
    662.6 KB · Hit: 50
  • WhatsApp Görsel 2025-04-07 saat 14.37.31_a44320b9.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-04-07 saat 14.37.31_a44320b9.jpg
    308 KB · Hit: 50
Merhaba, benzer bir sorunu LG nin bir monitöründe yaşamıştım. Kafasına göre belirsiz aralıklarla genelde aynı yerde çıkıp duruyurdu ve monitörü kapatıp açmadan kurtulamıyordum. Bu şekilde 5-6 ay kadar kullandım en son canıma tak etti ve servisi aradım. Şöyle gıcık bir durumu var, sürekli ekranda olan bir hata olmadığı için servisi ikna etmekte zor oluyor, neyse çektiğim resimleri filan gösterdim işte, biraz uğraştırdılar ama en son değişim yapmışlardı sağolsunlar.

Demem o ki, kuvvetle muhtemel panel üretimi sırasında kaynaklanan bir sorun ve kusurlu/ayıplı ürün diye düşünüyorum. İmkan dahilinde ise değişim veya para iadesi talep edin.

Merhaba, benzer bir sorunu LG nin bir monitöründe yaşamıştım. Kafasına göre belirsiz aralıklarla genelde aynı yerde çıkıp duruyurdu ve monitörü kapatıp açmadan kurtulamıyordum. Bu şekilde 5-6 ay kadar kullandım en son canıma tak etti ve servisi aradım. Şöyle gıcık bir durumu var, sürekli ekranda olan bir hata olmadığı için servisi ikna etmekte zor oluyor, neyse çektiğim resimleri filan gösterdim işte, biraz uğraştırdılar ama en son değişim yapmışlardı sağolsunlar.

Demem o ki, kuvvetle muhtemel panelden kaynaklanan bir sorun ve kusurlu/ayıplı ürün diye düşünüyorum. İmkan dahilinde ise değişim veya para iadesi talepbirkaç edin.
Birkaç yıldır monitörü amcam iş yerinde kullanıyordu sonra bu çizgilerden sonra kullanmadı ben kullanıyorum şimdi o nedenle garanti veya iade gibi bi şansım yok. 2017 çıkan bi modelmiş Samsung Odyssey CHG90
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim monitörde benze bir şey oluyordu 144 hz den 120 hz çektim düzeldi
hemen deneyeceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,522
Üyeler
183,848
Son üye
bexonway