Neler Yeni

Elektrik gidince sisteme nasıl zarar geliyor?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Bu konu bayadır kafamda, yağmurlar filan da artınca merak ettim. Elektrik gidince sisteme nasıl zarar geliyor? Elektrik geldikten sonraki dengesiz akım mı zarar verir? Ve bunu önlemek için ne yapılabilir?

En İyi Cevap
Bu konu bayadır kafamda, yağmurlar filan da artınca merak ettim. Elektrik gidince sisteme nasıl zarar geliyor? Elektrik geldikten sonraki dengesiz akım mı zarar verir? Ve bunu önlemek için ne yapılabilir?
elektrik kesinti anından çok gidip gelmeler sıkınt8 çıkarir Özellikle düşük voltaj direkt yanma sebebidir Bu yüzden akım korumalı prizler upsler veya akım korumalı psular tercih edilmeli

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
O zaman güvendeyim demektir. Elektrik gittiğinde hep prizi kapatırım. Teşekkür ederim.
Evet sıkıntı çıkmaz. Buzdolabı dışındaki çoğu aleti fişini cekmenizi tavsiye ederim.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Bu gibi durumlarda 80+ sertifikasının önemi varmıdır?
80+ verimlilik anlamina geliyor eğer psu nun alçak akim koruma akım koruma gibi korumalari varsa buyuk ihtimalle bir şey olmaz

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Elektrik voltanjlarında dalgalanma olur kesintilerde. UPS akım korumalı priz ve kaliteli PSU şle yıldırım düşse bir şey olmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok. Sadece verimlilik işareti o.
Bizim yandaki eve yıldırım düştü, bizim eve de tesir etti. TV ve bilgisayarın fişini çekmiştik etrafa yıldırımlar düşüyor diye. Buzdolabında akım korumalı priz vardı. Hem buzdolabı yanmış hem de akım korumalı priz. Yıldırıma karşı tek garanti koruma paratonerdir, bir de UPS şanslıysan korur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
AbdullahAnkarada
Yanlış Bilgilendirme
Kesinti anında, olmaması gerek bir elektrik akışı anlık dahi olsa ortaya çıkabilir. Eğer psu 80 plus sertifikalı değilse, psu bu akımı önleyemez ve bu aşırı elektrik, doğrudan sistem parçalarına gider ve parçalar yanar. Alev alarak değil tabii 😅

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Bizim yandaki eve yıldırım düştü, bizim eve de tesir etti. TV ve bilgisayarın fişini çekmiştik etrafa yıldırımlar düşüyor diye. Buzdolabında akım korumalı priz vardı. Hem buzdolabı yanmış hem de akım korumalı priz. Yıldırıma karşı tek garanti koruma paratonerdir, bir de UPS şanslıysan korur.
Abartı yazmıştım zaten. Yıldırım düşse PSU değil ev dayanamaz.d

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Kesinti anında, olmaması gerek bir elektrik akışı anlık dahi olsa ortaya çıkabilir. Eğer psu 80 plus sertifikalı değilse, psu bu akımı önleyemez ve bu aşırı elektrik, doğrudan sistem parçalarına gider ve parçalar yanar. Alev alarak değil tabii 😅
Aferim...
80 plus akım ile alakalı zatennn.
Yanlış Bilgi report.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Bu kadar olacağını hiç tahmin etmemiştim :D

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Abartı yazmıştım zaten. Yıldırım düşse PSU değil ev dayanamaz.d
Vallahi evin girişindeki ana sigorta, içerideki sigortalar, sokaktaki küçük elektrik kutusu hepsi yanmıştı. Çok fena bir patlama sesi de duymuştuk, dibimizde patladı sayılır yıldırım.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Çok sağol ya ben de alev alır sanıyordum o yüzden RGB'li yangın söndürücüsü var PC'nin yanında (!)
Umarım şaka yapmışsındır.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Çok sağol ya ben de alev alır sanıyordum o yüzden RGB'li yangın söndürücüsü var PC'nin yanında (!)
Umarım şaka yapmışsındır.
Ne şakası ya ciddi ciddi yazmış baksana raporladım uyarı yedi.

Top Bottom