Elektrik gidince sisteme nasıl zarar geliyor?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
9,086
Bu konu bayadır kafamda, yağmurlar filan da artınca merak ettim. Elektrik gidince sisteme nasıl zarar geliyor? Elektrik geldikten sonraki dengesiz akım mı zarar verir? Ve bunu önlemek için ne yapılabilir?

En İyi Cevap
Bu konu bayadır kafamda, yağmurlar filan da artınca merak ettim. Elektrik gidince sisteme nasıl zarar geliyor? Elektrik geldikten sonraki dengesiz akım mı zarar verir? Ve bunu önlemek için ne yapılabilir?
elektrik kesinti anından çok gidip gelmeler sıkınt8 çıkarir Özellikle düşük voltaj direkt yanma sebebidir Bu yüzden akım korumalı prizler upsler veya akım korumalı psular tercih edilmeli
O zaman güvendeyim demektir. Elektrik gittiğinde hep prizi kapatırım. Teşekkür ederim.
Evet sıkıntı çıkmaz. Buzdolabı dışındaki çoğu aleti fişini cekmenizi tavsiye ederim.

Elektrik voltanjlarında dalgalanma olur kesintilerde. UPS akım korumalı priz ve kaliteli PSU şle yıldırım düşse bir şey olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu gibi durumlarda 80+ sertifikasının önemi varmıdır?
Yok. Sadece verimlilik işareti o.

Bu gibi durumlarda 80+ sertifikasının önemi varmıdır?
80+ verimlilik anlamina geliyor eğer psu nun alçak akim koruma akım koruma gibi korumalari varsa buyuk ihtimalle bir şey olmaz

Elektrik voltanjlarında dalgalanma olur kesintilerde. UPS akım korumalı priz ve kaliteli PSU şle yıldırım düşse bir şey olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok. Sadece verimlilik işareti o.
Bizim yandaki eve yıldırım düştü, bizim eve de tesir etti. TV ve bilgisayarın fişini çekmiştik etrafa yıldırımlar düşüyor diye. Buzdolabında akım korumalı priz vardı. Hem buzdolabı yanmış hem de akım korumalı priz. Yıldırıma karşı tek garanti koruma paratonerdir, bir de UPS şanslıysan korur.

Yanlış Bilgilendirme
Kesinti anında, olmaması gerek bir elektrik akışı anlık dahi olsa ortaya çıkabilir. Eğer psu 80 plus sertifikalı değilse, psu bu akımı önleyemez ve bu aşırı elektrik, doğrudan sistem parçalarına gider ve parçalar yanar. Alev alarak değil tabii 😅

Bizim yandaki eve yıldırım düştü, bizim eve de tesir etti. TV ve bilgisayarın fişini çekmiştik etrafa yıldırımlar düşüyor diye. Buzdolabında akım korumalı priz vardı. Hem buzdolabı yanmış hem de akım korumalı priz. Yıldırıma karşı tek garanti koruma paratonerdir, bir de UPS şanslıysan korur.
Abartı yazmıştım zaten. Yıldırım düşse PSU değil ev dayanamaz.d

Kesinti anında, olmaması gerek bir elektrik akışı anlık dahi olsa ortaya çıkabilir. Eğer psu 80 plus sertifikalı değilse, psu bu akımı önleyemez ve bu aşırı elektrik, doğrudan sistem parçalarına gider ve parçalar yanar. Alev alarak değil tabii 😅
Aferim...
80 plus akım ile alakalı zatennn.
Yanlış Bilgi report.

Bu kadar olacağını hiç tahmin etmemiştim :D

Abartı yazmıştım zaten. Yıldırım düşse PSU değil ev dayanamaz.d
Vallahi evin girişindeki ana sigorta, içerideki sigortalar, sokaktaki küçük elektrik kutusu hepsi yanmıştı. Çok fena bir patlama sesi de duymuştuk, dibimizde patladı sayılır yıldırım.

Çok sağol ya ben de alev alır sanıyordum o yüzden RGB'li yangın söndürücüsü var PC'nin yanında (!)
Umarım şaka yapmışsındır.

Çok sağol ya ben de alev alır sanıyordum o yüzden RGB'li yangın söndürücüsü var PC'nin yanında (!)
Umarım şaka yapmışsındır.
Ne şakası ya ciddi ciddi yazmış baksana raporladım uyarı yedi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,269
Üyeler
185,698
Son üye
Mustafa9824
Geri