Elektrik kesilince bios sıfırlıyor (Pilden değil)

hakan32

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
3,049
Merhaba arkadaşlar son 3 aydır Elektrik kesilince bios sıfırlanıyor Bios pilini değiştirdim düzelmedi. Daha sonra anakartı değiştirdim farklı marka taktım ondada sorun devam ediyor. Sizce PSU dan kaynaklı olabilirmi yada farklı bir şey ?
PSU Yıl başında aldım Modeli Corsair Rm1200x Shıft

Ana kartı değiştirincede düzelmediyse PSU büyük ihtimalle ama PSU nün bios u sıfırlaması pek mantıklı gelmiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aslında iki anakartında bios gün cellemelerini yaptınızmı. Bios güncel lemelerinden de kaynaklı olabilir

PSU cevabı hiç kafama yatmadı bence PSU dan değil bu

Son düzenleme:
anakarttaki jumper cmos ları kontrol ettiniz mi sıfırlama konumunda kalmış olabilir birde biosda ayarlari olması lazım güç kesintisi sonrasi aynı ayarlarda kal gibi birşeydi

Ana kartı değiştirincede düzelmediyse PSU büyük ihtimalle ama PSU nün bios u sıfırlaması pek mantıklı gelmiyor

Aslında iki anakartında bios gün cellemelerini yaptınızmı. Bios güncel lemelerinden de kaynaklı olabilir

PSU cevabı hiç kafama yatmadı bence PSU dan değil bu
Elektrikçiler iyi bilir PSU ların anakarta 12 volt üzerinden 47 ile 62 hz arası iletişim kurar eğer bu hz nin dışına çıkarsa Anakart bios sıfırlar Kamera kayıt cihazları daha doğrusu 12 volt ile çalışan bütün elektronik cihazlarda bu durumlar yaşanabiliyor oyüzden PSU kaynaklı olabilirmi diye düşündüm.
Anakartın biri b550 rog strix diğeri b550 msi wifi pro
Jumper ayarları ile hiç oynamadım önceden böyle bir sorun yoktu son 3 aydır var En kötü ihtimalle PSU değiştirip deniycem gibi duruyor Hayırlısı

Elektrikçiler iyi bilir PSU ların anakarta 12 volt üzerinden 47 ile 62 hz arası iletişim kurar eğer bu hz nin dışına çıkarsa Anakart bios sıfırlar Kamera kayıt cihazları daha doğrusu 12 volt ile çalışan bütün elektronik cihazlarda bu durumlar yaşanabiliyor oyüzden PSU kaynaklı olabilirmi diye düşündüm.
Anakartın biri b550 rog strix diğeri b550 msi wifi pro
Jumper ayarları ile hiç oynamadım önceden böyle bir sorun yoktu son 3 aydır var En kötü ihtimalle PSU değiştirip deniycem gibi duruyor Hayırlısı
Bios updatelerini yaptınmı

Merhaba arkadaşlar son 3 aydır Elektrik kesilince bios sıfırlanıyor Bios pilini değiştirdim düzelmedi. Daha sonra anakartı değiştirdim farklı marka taktım ondada sorun devam ediyor. Sizce PSU dan kaynaklı olabilirmi yada farklı bir şey ?
PSU Yıl başında aldım Modeli Corsair Rm1200x Shıft
Enerji uzun süre kesilince mi oluyor yoksa PSU 220V fişini söküp taktığında mı oluyur.

Bu anakarta ilk geçtiğinizde aynı sorun devam etti mi yoksa sonradan mı başladı ve imkanınız varsa pili ölçebilirmisin.

2 anakartına bozuk olma durumu çok zayıf ihtimal ya PSU yada kablolamada bir hata var bios pilini bitiriyor
Sıfır duracel bios pili aldım sorun devam etti anakart değiştirdim sorun devam etti kablolamada sorun olamaz tam modüler zaten en son PSU değiştirip deniycem

Geri