Heath Ledger
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,767
Elektrikli otomobillerin ülkemizde yaygınlaşması için sizce daha kaç yıl geçmesi lazım?
Yani şu an zaten 0 araba alan kesim belli geri kalan kesim 2. El araba alıyor. Bundan dolayı elektrikli araçların 2. Ele düşmesini beklemek gerek diye düşünüyorum.Bu konu hakkında pek fazla fikrim yok ama bence en az 10-15 sene kadar daha bir zaman ilerlemek gerekir çünkü şuan da hemen herkes benzinli araç kullanıyor. Bu araçlar bir anda piyasadan kalkacak hali yok. Ayrıca elektrikli araçlar çok da ucuz olmuyor. Yani ülkede herkes kolay kolay elektrikli araç da alamaz. Önce şuan da bulunan araçlar elden çıkacak ondan sonra da millette para olacak öyle yavaş yavas yaygınlaşir. Veya küresel bir sorun ortaya çıkar bir anda petrol kaynakları tükenir bir şey olur zorunlu olarak yaygınlaşir.
5 yıl çok uçuk bir rakam çünkü telefonlar 10.000 ₺ ye kadar fiyata sahipken otomobiller 1.000.000 ₺ fiyat etiketine sahipTeknoloji çok hızlı ilerlemekte. Yaygınlaşmakta ve ucuzlamakta. 12-13 sene önce ilk defa dokunmatik(ilkel basmatik) ekranlı telefonlar, kaçak diye tabir ettiğimiz televizyonlu dokunmatik telefonlar vb tek tük görüyorduk. 2013-2015 gibi elinde akıllı telefon olmayan kalmadı. Bugün baktığımızda herkesin elinde jilet gibi son model süper güçlü cihazlar var.
Hibrit ve elektirikli araçlar da hızla yaygınlaşacaktır. Ucuzlayacaktır. Benim tahminim 5 yıl civarı.
Benzin mazot değiş 3-4 sene 50 yıl sonra bile tükenmezBenzenin mazotun tükenmesi teknolojinin gelişmesi lazım 3 4seneye yaygınlasır yavaş yavaş
Benzinli otomobiller hiç bir zaman bitmez. Çünkü benzinli otomobil sevdalıları var. Elektrikli otomobillerin de ülkemize gelmesi en az 10 yıl gibi görüyorum. Yaygınlaşması çok zor bizim ülkedeDizel işi emisyondan dolayı biticektir yakında benzine devam elektirik için 4-5 yıl gerekir