Öneri Elektrikli Bisiklet Sahipleri Buraya! Gerçek Deneyimleri Paylaşalım

OrnFox

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
219
Bütçe
20000
Elektrikli bisiklet almayı düşünüyorum ama forumlarda bu konuda pek bir şey bulamadım.
Aktif olarak kullanan arkadaşlar hangi modeli kullandığını ve deneyimlerini paylaşırsa güzel olur diye düşündüm.

Bu konuyu açmamın amacı, gerçek kullanıcı deneyimlerini bir araya toplamak.
Hangi modeli kullanıyorsunuz?
Şarj süresi, menzil, performans nasıl?
Yağmur, yokuş, uzun mesafe gibi durumlarda tecrübeleriniz neler?
“Keşke almasaydım” ya da “İyi ki almışım” dedirten şeyler var mı?

Yeni almayı düşünen herkese rehber olacak bir başlık olacağını düşünüyorum.
Kullandığınız modelin adını da mutlaka yazın

Hazır bisiklet alacaksanız rks gibi. Şahsen pek tavsiye etmem. Hem garsnti yedek parça sıkıntı olur hemde kalite sorunu olur. Motor kadar pillerde önemli. Ve adam akıllı piller bile 10k liradan başlıyorsa koca bisikleti 20k ya alıyorsunuz yani beklenti ne olmalıki. sadece bisikleti 30 liraya satıyolar düzgün bir şey alacaksanız eğer. Benim tercihim ve önerdiğim adam akıllı bi bisiklet alıp onu dönüşüm kitiyle elektrikli yapmanız olur. Yok ben katlıcam vs derseniz illahaki. Bence scooter bakın.
Ben alba e bikedan mid drive kit aldım. Bayağı pahalandı şimdi zatende pahalıydı. Ama bi sorun olursa götürebileceğim yer var en azından.
Bisiklette çok iyi motor gibi neredeyse dağ tepe yokuş vs dinlemiyor. Sadece fazla güç tüketiyorsunuz. Alalı 1.5 yıl oldu ama hala pil sağlığı ve hşssiyatı çok güzel. Motor ne kadar güçlü olursa aktarma organları o kadar hızlı eskiyor haliyle. 160nm ne gücü vardı sanırım benimkinin. Birden asılınca zincirdi vitesti bütün yük biniyor yani. Sağlam bi bisiklet slın derim.
Frenler mümkünse hidrolik olsun cidden önemli.
Ve en son ucuza kaçmayın derim. Ucuz mal alıcak kadar zengin değilim. Alsanız bile beğenmeyip bumuymuş e bike der soğursunuz.

RKS Skyjet Nitro Pro kullanıyorum şahsen gidişi, zevki çok güzel. Hazirandan bu yana 110 km yol yaptım çok az kullanıyorum. Zaten satıyorum şuan satma sebebim de motor alıcak olmam ilgilenen varsa yazabilir :D Frenlerinden hiç memnun değilim mekanik fren iğrenç bişe. Hidrolik olması şart kit satılıyor 4-5 bin TL'ye hidroliğe çevrilebiliyor. Katlanılabilir falan ama katlayıp metroya falan koymak eziyet anca evde arabada katlama işe yarıyor. Bir kaç kez servislik durum oldu ama servisten memnun kaldım çözümcül yaklaştılar hep yardımcı oldular sorunları hallettik. Hız limitini kaldırdım ben menzil biraz düşüyor ama hızlanma falan tatmin edici. Tavsiye ederim.

Geri