Elektriksel Input lag bilgisi olan var mı?

hemmen deniyorum tekrardan

kulaklığı bi sök. sadece klavye sadece fareyi ayrı ayrı bir dene yine gecikme olacak mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

klavye ve kulaklık ikisi ön porttaysa ikisine verdiği güç yetmeyebilir. kulaklığı bi kaldır. dediğim gibi ayrı ayrı bi test et.
Bak mesela şuan çözülmüş gibi ama sanki ufak bi gecikme hissiyati veriyor gibi hissediyorum çünkü net kafede oynadigim hissiyatla tam benzer degil cok az bi gecikmesi kalmis gibi

Bak mesela şuan çözülmüş gibi ama sanki ufak bi gecikme hissiyati veriyor gibi hissediyorum çünkü net kafede oynadigim hissiyatla tam benzer degil cok az bi gecikmesi kalmis gibi
ön port çok güç veremiyor. ondan oraya çok fazla şey takma. klavyeyi arkaya alıp bir dene istersen.

Kulakligi nire takam xd

Klavye arkaya maus ve kulaklik öne mi
fare ile kulaklığı öne takarsan farede gecikme yaşayabilirsin. önde tek cihaz kalsın fare olabilir. onu sen sıra sıra dene. öne çift cihaz bağlama. gerisi deneme yanılma. şu an durum ne?

fare ile kulaklığı öne takarsan farede gecikme yaşayabilirsin. önde tek cihaz kalsın fare olabilir. onu sen sıra sıra dene. öne çift cihaz bağlama. gerisi deneme yanılma. şu an durum ne?
Ön tarafa fare ve kulaklik takmistim arkaya da klavyeyi taktim gecikme artti bu sefer sadece kulakligi takayım öne bu arada bu anakartin usb portlarinin onunde bios felan yaziyor o mubabbet ne acaba simdi klavye ve mausu arkaya takicam önde ise kulaklik ile deniycem

Arka tarafta klavye fare ile gecikme yaşıyorum eski haline mi döndü desem yeri olabilir

Son düzenleme:
Dostlar selam, kesin bi çözüm bulan var mı???? Konuyu hortlatıyorum ama bu sorunu bir süredir ben de yaşıyorum. hatta sadece masaüstü pcmde değil android telefonumda bile yaşıyorum. İşin kötü tarafı Geforce now veya benzeri bulut sistemlerini kullanırken bile yaşıyorum, yerel oyunlarda ise zaten gırla var. Ağırlıklı olarak single player oyunlar oynarım sorunum internetten değil yani. hem pc hem telefon aynı günden itibaren elektriksel input lag yaşadı ve çözemiyorum .KALICI ÇÖZÜMÜ BİLEN VAR MI??????

Günün sonunda bu sorunu tamamen çözemediğimi düşünüyorum ama birkaç işe yarar öneri verebilirim. Öncelikle başka cihazlarda örneğin telefonda da bu sorunu yaşıyorsanız başka bir ortamda deneyin ve ondan sonra yaşadığınız yerden şüphelenebilirsiniz. Bilgisayar için öncelikle tüm bios ayarlarını sıfırlayın. Anakartı doğru toprakladığınızdan emin olun(bu vuruş kaydı ve mouse hissiyatı için önemli). Çünkü kasa dışına atılamayan parazitler tüm bileşenlere sızar ve sinyalin bozulmasına yani yeniden gönderilmesine neden olur. Bu da senkronizasyonu bozar. Anakartı kasaya sabitlediğiniz vidaları, psuyu kasaya sabitlediğiniz vidaları ve ekran kartını sabitlediğiniz vidaları boyasız krom vidalar ile değiştirin. Eğer bundan emin olmak istiyorsanız bir bakır kablo alın(televizyon kablosu olabilir), bu kablonun iki ucunu soyun ve bir ucunu kasanın metal yüzeyine temas eden bir vidaya sıkı bir şekilde sabitleyin. Diğer ucunu da toprağa bağlayın. Priz toprak hattı veya metal su borusu gibi. Bunu yaparken dikkatli olun en nihayetinde elektrikle oynamak tehlikelidir, kendi sorumluluğunuzda yapın. Bios üzerinden xmp kapatarak veya farklı zamanlama denemeleri yapabilirsiniz. Benim gördüğüm ramlerin bu olayda etkisi çok fazla ve xmp her ram için en iyisi değil. DDR4 bir sistemde 3200 mhz raminiz varsa 2933 mhz 15-19-19-39 zamanlaması genellikle çoğu modül için idealdir.
Scewin ile bios ekranında görünmeyen ayarları değiştirebilirsiniz. Spread spectrum ayarını kapatmak işe yarayabilir mesela.

hocam cevabın için ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim ancak dediğin şeylerden gram anlamıyorum ana kart topraklama falan hiç anlamadığım şeyler ve elektrikden de anlamam. bi de gecen gün çok kötü bişey oldu. pcnin güç kablosunu takarken (bu lag sorunu da hali hazırda çoktandır devam ederken) pc güç kablosu patladı. pcciye götürdüm hatta lag sorununu da anlattım. pcye iyice baktı etti parçalarının hepsi sapasağlam dedi. bişey yok dedi, sadece termal macun attı kasayı tozlardan temizledi bi de yeni güç kablosu verdi. lag falan da göremedim dedi. ben de yanında denedim hatta lag sorunu o an için çok çok minik vardı (ama zaten pc yeni açılırken öyle lagsız çalışıyor 5-10dkya lag geliyor) sonuç olarak kanıtlayamadım ve 300tlmden oldum ve eve geri döndüm. "ios üzerinden xmp kapatarak veya farklı zamanlama denemeleri yapabilirsiniz. Benim gördüğüm ramlerin bu olayda etkisi çok fazla ve xmp her ram için en iyisi değil. DDR4 bir sistemde 3200 mhz raminiz varsa 2933 mhz 15-19-19-39 zamanlaması genellikle çoğu modül için idealdir." demişsiniz bu xmp denen şey benim biosta yok baktım. eski bir ana kartım var gigabyte h81m ds2 rev3. Ramlerimn de ddr3 ve kesinlikle "15-19-19-39" bu tarz bi timing ayarı yaptırtmıyor izin vermiyor ayarlamaya. valla kafayı yicem , Spread spectrum da yok bende. ben defalarca formatlamayı, nvidiadan gecikmeyi ultra yapmayı, oyun modunu kapamayı ve biostan turbo boostu kapatmayı falan da denedim nafile her şey nafile...

Başka bi önerin var mı hocam veya kesin çözebilen herhangi biri var mı bu sorunu. ben çok araştırdım bulamadım şehir değiştirdim düzelmiyor diyen var. delirecem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,134
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri