Neler Yeni

elektro gitarda donne mi ibanez mi alınır

MeloosW

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
melih efe

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Bu ürünleri önermem, ikinci el daha iyi modellere yönelmenizi öneririm.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
sizce hangisi daha uygun
Bir üstteki "daha iyi modellere yönelme" fikrine katılıyorum ama 2. el tavsiye etmiyorum. Çünkü 2. elde de muhtemelen tadilat masrafların olacaktır, mesela en muhtemel olan 'perde değişimi' gibi. Ki alacağın 2. el gitarın sadece perde değişim ücreti sana muhtemelen sıfır Donner almaktan daha pahalıya denk gelecektir. Tavsiyem 10K civarında bütçeyle "Ibanez GRG121DX" benzeri, başlangıç için seni üzmeyecek sıfır modellere yönelmen. Ya da bu seviyede alternatiflere bakman. Eğer ekstradan amfi almayı ve hocalar ile falan kursa gitmeyi düşünüyorsan onları da tavsiye etmiyorum. Eskide kaldı bu tür ekstra masraflar.

MeloosW

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
melih efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hoca düşünmüyorum ama amfisiz nasıl olacak anlamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir üstteki "daha iyi modellere yönelme" fikrine katılıyorum ama 2. el tavsiye etmiyorum. Çünkü 2. elde de muhtemelen tadilat masrafların olacaktır, mesela en muhtemel olan 'perde değişimi' gibi. Ki alacağın 2. el gitarın sadece perde değişim ücreti sana muhtemelen sıfır Donner almaktan daha pahalıya denk gelecektir. Tavsiyem 10K civarında bütçeyle "Ibanez GRG121DX" benzeri, başlangıç için seni üzmeyecek sıfır modellere yönelmen. Ya da bu seviyede alternatiflere bakman. Eğer ekstradan amfi almayı ve hocalar ile falan kursa gitmeyi düşünüyorsan onları da tavsiye etmiyorum. Eskide kaldı bu tür ekstra masraflar.
.

Ibanez GRG121DX"
bu iki modelin farkları nelerdir acaba

The|Boss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Can
hocam farklı manyetikler var siz ne tür çalmak istiyorsunuz ?
eğer sert müzikler metal hard rock isterseniz : hh
rock blues metal : hss
pop tarzı yumuşak şarkılar için: sss tercih etmelisiniz
kesinlikle ne istediğinizi bilmeden almayın beklediğiniz sesi alamazsanız hevesiniz gidebilir

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
bu iki modelin farkları nelerdir acaba
Manyetikleri farklı, biri Infinity diğeri IBZ-6

hoca düşünmüyorum ama amfisiz nasıl olacak anlamadım
Ses Kartı ile direkt olarak bilgisayara bağlıyorsun, uygun yazılımlar ile kullanıyorsun (BIAS FX, Amplitube vs.)
İstersen herhangi kulaklık veya hoparlörden amfi gibi canlı olarak çalabilirsin, istersen direkt kayıt alabilirsin.

efehsgal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Efehan Erçin
amfi neden önermiyorsun

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
amfi neden önermiyorsun
Ses kartlarına göre çok daha pahalı. Ev kullanıcısı için uygun değil. Ekstra pedal, prosessör vs. masrafları olabiliyor.
1.000~1.500 TL civarına alınabilecek ses kartı ile gayet iş görülebiliyor. PC'ye bağladıktan sonra da amfi simülasyon yazılımları ile ister soft, ister heavy her türlü tona erişebiliyorsun.

MeloosW

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
melih efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Manyetikleri farklı, biri Infinity diğeri IBZ-6

Ses Kartı ile direkt olarak bilgisayara bağlıyorsun, uygun yazılımlar ile kullanıyorsun (BIAS FX, Amplitube vs.)
İstersen herhangi kulaklık veya hoparlörden amfi gibi canlı olarak çalabilirsin, istersen direkt kayıt alabilirsin.
teknik olarak hangisi daha iyi

hocam farklı manyetikler var siz ne tür çalmak istiyorsunuz ?
eğer sert müzikler metal hard rock isterseniz : hh
rock blues metal : hss
pop tarzı yumuşak şarkılar için: sss tercih etmelisiniz
kesinlikle ne istediğinizi bilmeden almayın beklediğiniz sesi alamazsanız hevesiniz gidebilir
metal çalmam ama hh gitarları dinlediğimde bana çok daha güzel geliyor

Top Bottom