Neler Yeni

Elraen vs Abdullah ..

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Ben de biliyorum.
we.jpg

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,781
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Seni adam olarak anmayanı asarız burada. Bir şey merak ediyorum senin bu adının sağ tarafında yazan "Prometheus" ne anlama geliyor?
Mehmet'de de ona benzer bir şey yazıyor.
Harbiden,bende merak ettim.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,781
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Prometheus; Titan soyundan gelmekteydi.
Adı "önceden gören" anlamına gelen Prometheus, herşeyi önceden görebilen,
kötülüklerin olmaması için elinden geleni ardına koymayan bir kahindi. (ilk devrimci olarak geçer)

Prometheus; Tanrısal düzene kafa tutmuş ve karşı çıkmıştır.
Öteki kardeşlerinden farklı olarak sonunda insanoğlunu yaratmış ve onlara ateşi* vererek bu düzeni değiştirmeyi başarmıştır.
*(yaratıcılığı, bilimi, uygarlığı)

Yani özetlersek;
"İleride olacakları görebilen, kralcı olmayan, eşitsizliğe karşı çıkan/adaletli olan, güçsüzü koruyan" denebilir.
Moderatör olduğum zamanlarda çok daha anlamlı duruyordu.

İnternette çok daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Mitolojiye göre Prometheus, ilk insanı balçıktan yaratmıştı… Ama bu balçık su ile değil, gözyaşı ile yoğrulmuştur. Ama insan doğanın en güçsüzüdür: Çıplaktır, korunaksızdır, güçlü pençeleri, ısıtan kürkü, kanadı, hortumu, hızlı koşan çevik ve güçlü bacakları, zehri yoktur.
Doğduğunda acılar, yetersizlikler ve giderilmesi gereken ihtiyaçlar yakasına yapışır.
Bitki yer, yapraklarla örtünür. Gün ışığının yararından habersiz, mağaralarda gizlenir.
Henüz iki ayak üstünde bile yürüyemez, dört ayaklıdır.
Prometheus, yarattığı bu insana acımış ve onu daha iyi yaşatabilmek, koruyabilmek için ateşi kullanmayı, toprağı sürmeyi ve alet yapabilmesi için de madeni işlemeyi öğretmek istemiştir.

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Prometheus; Titan soyundan gelmekteydi.
Adı "önceden gören" anlamına gelen Prometheus, herşeyi önceden görebilen,
kötülüklerin olmaması için elinden geleni ardına koymayan bir kahindi. (ilk devrimci olarak geçer)

Prometheus; Tanrısal düzene kafa tutmuş ve karşı çıkmıştır.
Öteki kardeşlerinden farklı olarak sonunda insanoğlunu yaratmış ve onlara ateşi* vererek bu düzeni değiştirmeyi başarmıştır.
*(yaratıcılığı, bilimi, uygarlığı)

Yani özetlersek;
"İleride olacakları görebilen, kralcı olmayan, eşitsizliğe karşı çıkan/adaletli olan, güçsüzü koruyan" denebilir.
Moderatör olduğum zamanlarda çok daha anlamlı duruyordu.

İnternette çok daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Mitolojiye göre Prometheus, ilk insanı balçıktan yaratmıştı… Ama bu balçık su ile değil, gözyaşı ile yoğrulmuştur. Ama insan doğanın en güçsüzüdür: Çıplaktır, korunaksızdır, güçlü pençeleri, ısıtan kürkü, kanadı, hortumu, hızlı koşan çevik ve güçlü bacakları, zehri yoktur.
Doğduğunda acılar, yetersizlikler ve giderilmesi gereken ihtiyaçlar yakasına yapışır.
Bitki yer, yapraklarla örtünür. Gün ışığının yararından habersiz, mağaralarda gizlenir.
Henüz iki ayak üstünde bile yürüyemez, dört ayaklıdır.
Prometheus, yarattığı bu insana acımış ve onu daha iyi yaşatabilmek, koruyabilmek için ateşi kullanmayı, toprağı sürmeyi ve alet yapabilmesi için de madeni işlemeyi öğretmek istemiştir.
Anlamı ve yaptıkları çok güzelmiş bana da yazılabiliyor mu?
Ayrıca Mehmet'de yazılan ne demek?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Top Bottom