White Ravens
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 5
Vayt komik adam.Ben de biliyorum.
Alıntıyı görüntüle
En azından "adam" olarak anılıyorum.Vayt komik adam.
Seni adam olarak anmayanı asarız burada. Bir şey merak ediyorum senin bu adının sağ tarafında yazan "Prometheus" ne anlama geliyor?En azından "adam" olarak anılıyorum.
Harbiden,bende merak ettim.Seni adam olarak anmayanı asarız burada. Bir şey merak ediyorum senin bu adının sağ tarafında yazan "Prometheus" ne anlama geliyor?
Mehmet'de de ona benzer bir şey yazıyor.
Vayt Revıns mod olduğundan beri onu merak ediyorum.Harbiden,bende merak ettim.
Birisi konu açmıştıda bununla ilgili resimleride atmıştı tarışmanın,ismini hatırlamıyorumlink video falan versenize merak ettim olayı
Adam değil karga.En azından "adam" olarak anılıyorum.
Anlamı ve yaptıkları çok güzelmiş bana da yazılabiliyor mu?Prometheus; Titan soyundan gelmekteydi.
Adı "önceden gören" anlamına gelen Prometheus, herşeyi önceden görebilen,
kötülüklerin olmaması için elinden geleni ardına koymayan bir kahindi. (ilk devrimci olarak geçer)
Prometheus; Tanrısal düzene kafa tutmuş ve karşı çıkmıştır.
Öteki kardeşlerinden farklı olarak sonunda insanoğlunu yaratmış ve onlara ateşi* vererek bu düzeni değiştirmeyi başarmıştır.
*(yaratıcılığı, bilimi, uygarlığı)
Yani özetlersek;
"İleride olacakları görebilen, kralcı olmayan, eşitsizliğe karşı çıkan/adaletli olan, güçsüzü koruyan" denebilir.
Moderatör olduğum zamanlarda çok daha anlamlı duruyordu.
İnternette çok daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Mitolojiye göre Prometheus, ilk insanı balçıktan yaratmıştı… Ama bu balçık su ile değil, gözyaşı ile yoğrulmuştur. Ama insan doğanın en güçsüzüdür: Çıplaktır, korunaksızdır, güçlü pençeleri, ısıtan kürkü, kanadı, hortumu, hızlı koşan çevik ve güçlü bacakları, zehri yoktur.
Doğduğunda acılar, yetersizlikler ve giderilmesi gereken ihtiyaçlar yakasına yapışır.
Bitki yer, yapraklarla örtünür. Gün ışığının yararından habersiz, mağaralarda gizlenir.
Henüz iki ayak üstünde bile yürüyemez, dört ayaklıdır.
Prometheus, yarattığı bu insana acımış ve onu daha iyi yaşatabilmek, koruyabilmek için ateşi kullanmayı, toprağı sürmeyi ve alet yapabilmesi için de madeni işlemeyi öğretmek istemiştir.
Hesap detaylarından yazılıyor. Biraz kurcalamak lazım.Anlamı ve yaptıkları çok güzelmiş bana da yazılabiliyor mu?
Onu kendisi bilir.Ayrıca Mehmet'de yazılan ne demek?