gırniş diye bi yemek var annem yapardı uzun zamandır görüşemiyoruz onu son zamanlarda canım çok çekiyor sanırım o yemek mantıdan vb. çoook daha güzel ve aromatik geliyor bana bi de yedikten sonra dolaba koyuyoruz fazlasıyla artıyor genelde bi sonraki gün dolaptan çıkarıp soğuk yiyince tadı daha güzel oluyor garip bi şekilde sarımsaklı yoğurtla bi bakmanızı öneririm tadı efsane.
Gırniş çorbasıyla karıştırmayın ama salçalı acı bi sosun içinde yapılanı da var bunun fotoğraflarını bırakıyım. (internette bulduğum görsellerde en iyi olan bu gırniş çorbası şeklinde yapılandı diğer ev hanımları biraz baştan savma yapmış iyice didiklemek lazım tavukları bunlarsa direkt but'u üstüne koymuş falan isteyene tarif veririm hamurunu tavuk suyunda kaynatıyorsunuz sonra tavuk suyundan sos yapıyorsunuz acılı böyle efsane bir şey)
Sunumunun özelliği bu sağdaki fotoğrafta gördüğünüz tavuk suyundan yapılan sos diyebilirim bunu bi kase'ye alıp gırnişlerin arasına koyuyorlar oradan batırıp yiyorsunuz. Yuvarlak bi borcamın içinde daha iyi sunum yapılır. Bi gün eve gidersem yediğim zaman fotoğraflarını paylaşırım.