Neler Yeni

Öneri En iyi termal macun (Sıvı Metal) (50TL, 128 w/m.k)

HABAR

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,435
İsim
Ahmet Burak ARSLAN
Discord
HABAR#0001
Reddit
Either-Professor
Şimdi saçma olabilir ama aklıma şöyle bir soru geldi şimdi biz termal macunu ısıyı iletsin diye sürüyoruz ama direk macun sürmeden neden birbirlerine değdirmiyoruz?

Bu makalede anlatılmış, sorduğunuz soruya cevap olan kısmı çevirmeye çalışayım.
"Even though the metal base of the CPU cooler and the IHS of the CPU look smooth to the naked eye, these metal plates have microscopic imperfections that can result in poor heat transfer. The two surfaces aren’t in full contact due to those imperfections, so thermal paste fills in those air gaps, allowing for a more efficient transfer of heat."

Çıplak gözle her CPU soğutucusunun metalik tabanı ve IHS'in yüzeyi pürüzsüz görünse bile, bu metal yüzeyler ısı transferinin azalmasına neden olacak mikroskobik kusurlara sahiptir. Bu kusurlar nedeniyle iki yüzey birbirine tam temas edemez, termal macun ise buradaki hava boşluklarını doldurarak daha iyi bir ısı transferine izin verir.

MikoBura

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
İbrahim Akın Lekesiz

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Aldınız mı sonucunu merak ediyorum.

NitroNos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Aliko
Kullanmamış insanlar ön yargılı yorumlar yapmış kullanan arkadaşlar bir açıklarsa sevinirim.

Sıvı Metal termal macun işlemcilere delid işleminde,kapağı açıp çekirdek üstüne sıkılıyor bir miktar.Normal termal macunun sıkıldığı bölüme uygulanan bir şey değil.Mx4 tarzı bir termal macun fazlasıyla iş görür.200tl'de vermem şahsen

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Asus rog serisi laptoplarda kullanılıyor bu tenkoloji.

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
853
İsim
okr
Nasıl bir tehlikesi mevcut? Yanlış anlama, bilmediğimden soruyorum.
sıvı metal işlemcide kullanılmaz delid yapılmadığı sürece sıvı metal macunun transistorlere değmemesi lazım sürmek baya dikkat ister ekran kartı ve chipsette kullanılabilir işlemcinin üstünde ısı plakası olduğu için sürülmez

MikoBura

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
İbrahim Akın Lekesiz
sıvı metal işlemcide kullanılmaz delid yapılmadığı sürece sıvı metal macunun transistorlere değmemesi lazım sürmek baya dikkat ister ekran kartı ve chipsette kullanılabilir işlemcinin üstünde ısı plakası olduğu için sürülmez
Ekran kartının çipinde açık halde bulunan transistörler var diye biliyordum, yanlış mı biliyorum?

Flamesa

80+ Silver

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
853
İsim
okr
Top Bottom