DrWaterbender
80+ Bronze
?Videoyu çok iyi izlemişsin tebrik ediyorum
?Videoyu çok iyi izlemişsin tebrik ediyorum
Şimdi saçma olabilir ama aklıma şöyle bir soru geldi şimdi biz termal macunu ısıyı iletsin diye sürüyoruz ama direk macun sürmeden neden birbirlerine değdirmiyoruz?
"Even though the metal base of the CPU cooler and the IHS of the CPU look smooth to the naked eye, these metal plates have microscopic imperfections that can result in poor heat transfer. The two surfaces aren’t in full contact due to those imperfections, so thermal paste fills in those air gaps, allowing for a more efficient transfer of heat."
Çıplak gözle her CPU soğutucusunun metalik tabanı ve IHS'in yüzeyi pürüzsüz görünse bile, bu metal yüzeyler ısı transferinin azalmasına neden olacak mikroskobik kusurlara sahiptir. Bu kusurlar nedeniyle iki yüzey birbirine tam temas edemez, termal macun ise buradaki hava boşluklarını doldurarak daha iyi bir ısı transferine izin verir.
Teşekkür ederimHow to Apply Thermal Paste - Intel
Learn how to apply thermal paste to make sure your CPU is properly cooled. Find out how it works and how much to apply for your gaming PC build.www.intel.com
Bu makalede anlatılmış, sorduğunuz soruya cevap olan kısmı çevirmeye çalışayım.
sıvı metal işlemcide kullanılmaz delid yapılmadığı sürece sıvı metal macunun transistorlere değmemesi lazım sürmek baya dikkat ister ekran kartı ve chipsette kullanılabilir işlemcinin üstünde ısı plakası olduğu için sürülmezNasıl bir tehlikesi mevcut? Yanlış anlama, bilmediğimden soruyorum.
Ekran kartının çipinde açık halde bulunan transistörler var diye biliyordum, yanlış mı biliyorum?sıvı metal işlemcide kullanılmaz delid yapılmadığı sürece sıvı metal macunun transistorlere değmemesi lazım sürmek baya dikkat ister ekran kartı ve chipsette kullanılabilir işlemcinin üstünde ısı plakası olduğu için sürülmez
Kaç yıl dayandığı hakkında kesin bir bilgi varmı?Ekran kartının çipinde açık halde bulunan transistörler var diye biliyordum, yanlış mı biliyorum?
Onların üstüne kesinlikle gelmemesi lazımEkran kartının çipinde açık halde bulunan transistörler var diye biliyordum, yanlış mı biliyorum?