Neler Yeni

Öneri Sıvı metal mi? Termal macun mu?

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
C Ş
Sıvı metal.

Diartios

80+
Fabrika çıkışı laptoplarda dahi sıvı metal büyük bir risk sızma durumunda geri dönüşü olmayacak şekilde bilgisayara hasar verme ihtimali var. Kaliteli bir termal macun (Kyronaut extereme) alırsanız çok daha iyi olur.
kyronaut extreme baktığımda piyasada hiç göremedim 2 gramı 1000 tl Amazon US için diğer satıcılar da var hepsiburada gibi daha ucuza ama orijinalliğinden şüpheliyim sıvır metali uygulaması basit duruyor videolarda ama pek de risk almak istemiyorum termal macun alacak gibiyim

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sıvı metal daha laptoplarda kullanılmaya başlamadı fabrikasyon olarak yani siz direk sürüp kullanmaya çalışırsanız ısınma anında akışkanlığı sebebiyle akıp sisteme zarar vericektir. O yüzden riske girmeden iyi bir macun istiyorsanız Thermal Grizzly Hydronaut alın.

Farway

80+ Silver
Sıvı metali sürebilmen için ilk önce soğutma bloğunun ve süreceğin yüzeyin alüminyum olmaması gerekir.
2.Süreceğin devre elemanının etrafını kapton bant ile güzelce kapatacaksın ki aksa bile ona gelip diğer elemanlara temas etmeyecek, kısa devre yapmayacak.
3. çok ince süreceksin, işlemcinin kenarında 1 mm gibi bir yayılım payıda bırakacaksın, sigara kağıdı inceliğinde olacak. Ayrıca kaliteli bir sıvı metal sürmeni öneririm.
Çok korkunç bir şey değil aslında ama biraz ince ve özenli çalışma istiyor. Gerek görüyorsan en iyi termal macundan 3-4 derece daha aşşağı sıcaklık alırsın eğer ısıdan kaynaklı bir drop yiyorsan uygulayabilirsin.

Diartios

80+
Sıvı metal daha laptoplarda kullanılmaya başlamadı fabrikasyon olarak yani siz direk sürüp kullanmaya çalışırsanız ısınma anında akışkanlığı sebebiyle akıp sisteme zarar vericektir. O yüzden riske girmeden iyi bir macun istiyorsanız Thermal Grizzly Hydronaut alın.
benim aklımda thermal grizzly kryonaut vardı hydronaut daha mi iyi?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
bu videoda zaman zaman hydronautun geçtiği oluyor ama kyronautun ısı iletkenliği daha fazla bi garip geldi

Hangisini istiyorsan onu al o halde zaten ikiside thermal grizzly :D. Her türlü iyi. Ama ben Hydronaut kullanıyorum ekran kartındada işlemcide de baya iyi değerler alıyorum.

Maethril_

80+ Bronze
Eğer sabit yerde duruyorsa laptop ve yapabilirim diyorsan sıvı metal daha mantıklı bence.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Eğer sabit yerde duruyorsa laptop ve yapabilirim diyorsan sıvı metal daha mantıklı bence.

Sıvı metal fazla akışkan sabit dursada bi raddeden sonra akma riski var, soğutma bloğunun özel bir yapısı olması lazım onu tutmak için.

Top Bottom