Neler Yeni

En yeni PARDUS sürümü gerçekten bi harika olmuş...

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Tekin Ayber
Pardusun en son sürümünü kurdum, temalardan win 10 temasını kullandım ve kullanımı o kadar kolay ki, diğer linux işletim sistemlerinde zorlanmıştım ama bunda sanki çoğu şey sanki windows 10 kullanıyorum gibi kolaylaştırılmış. Ekran görüntüsü atıyorum:

Ekran Görüntüsü - 2024-12-15 00-10-03.png

Ekran Görüntüsü - 2024-12-15 00-10-34.png

PARDUS bu sefer harika olmuş diyebilirim :)

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
662
İsim
Rüveyda Akın
Bilmediğimden soruyorum, neden böyle işletim sistemlerini kullanıyorsunuz? Windows ile karşılaştırma ihtiyacı duyuyorsanız sizi Windows yerine bu tip işletim sistemlerini kullanmaya iten ne? Yerliydi bu hatırlıyorum ama bir takım olaylar olmuştu en son sanırım.

• Beğen
Reaksiyonlar: umix

Shourd

80+ Gold
Bilmediğimden soruyorum, neden böyle işletim sistemlerini kullanıyorsunuz? Windows ile karşılaştırma ihtiyacı duyuyorsanız sizi Windows yerine bu tip işletim sistemlerini kullanmaya iten ne? Yerliydi bu hatırlıyorum ama bir takım olaylar olmuştu en son sanırım.
muhtemelen yerli olduğu için yerli kulanmak isteyen veya yeni deneyim kazanmak biraz farklılık hissetmek içindir

umtb

80+
Daha düşük sistem gereksini mi var

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Ümit
bu işletim sistemi tüplü monitörler zamanından kalma adamlar hala ayakta.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Tekin Ayber
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sunucu sistemler için linux işletim sistemleri tercih edilir, zamanında bu yönde çalışmalarım olmuştu, o zamandan bu yana bilgisayarımda hep linux kurup, tam hakimeyetle çalıştırmayı istemişimdir. Birçok linux dağıtımı denedim ama hiç biri windows kadar rahat değildi ama bu gerçekten tek kelime ile en kolay kullanılanı, neredeyse windowsda yapabildiğim her şeyi PARDUS işletim sisteminde de yapabiliyorum. Ben de işte tam böyle bir işletim sistemi arıyordum... Daha önceleri windowsa görüntüsel benzeyen ama kullanım bakımından alakası olmayan sistemler de denedim fakat hiç biri bu kadar kolay ve güzel değildi.

Windows 10 hala kullanıyorum, yanına da bunu kurdum :) Nedeni sunucu ve iş için zaten linux bilmem gerektiğidir ve ayrıca linuxde kendimi tamamen özgür hissediyorum, reklam yok, rahatsız edici uygulamalar yok, istediğimi yükler, istediğimi kaldırırrım... Daha bir çok açıdan linux işletim sistemleri çok iş görüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca MAC işletim sistemi teması da mevcut, bir çok teması var... Tercih ve seçimleriniz ile kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. :)

Ben winodws 10'a alışık olduğumdan o temayı tercih ettim, kimisi ubuntu, kimisi mac temalarını sever, tercih eder, duvar kağıtları da zevkinize kalmış artık... Ayrıca unutmadan yazayım, koyu tema severler için koyu tema özelliğini de seçebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Top Bottom