ENERMAX 240mm Vs Thermalright Phantom Spirit

kad1RRR

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,989
Bütçe
2000
2k bütçeyle hangisi mantıklı tecrübeli arkadaşlar bilgilendirsin.

Bunu al hocam.

Sıvı soğutma olanın radyatör kalınlığı 27mm, SR modeli olduğu için. Aynı tip olan Enermax LIQMAXFLO ARGB 240mm sıvı soğutma 38mm radyatör kalınlığında bütçe çıkarsa o daha iyi olabilir onun dışında ben phantom spirit i öneririm kendim de kullanıyorum tavsiye ederim. Görüntü olarak pek göze hitap etmeyebilir ama uzun ömürlü olabilir.

https://www.gaming.gen.tr/urun/4326...lmf240t-argb-2-yil-birebir-degisim-garantili/ Bahsettiğim model

pc hocası gg15 sistemini aldım, enermax'ın sıvı soğutucu var, normalde daha kaliteli sıvı soğutucu koyardım ama bütçe kalmadı. Soğutma performansı beni gerçekten şaşırttı. Normal kullanımda 35 gibi bir derece, oyunlarda da maximum 60 civarı bir şey gördüm sanırım. İşlemci 9700x.

360 fazla verip Phantom Spirit almak daha mantıklı geldi.
Doğrudur hocam Spiritin soğutması bir tık daha iyidir 7 bakır borulu olduğu için.
Ekstra görsellik ararsınız diye paylaştım, hava akışı konusunda ikisinin bir farkı yok. Bakır boru farkı olsa da pratikte hava akışı aynı olduğundan aşırı sıcaklık farkı oluşturmaz düşüncesindeyim.
Ama tabi malzeme kalitesi Spiritte daha iyi duruyor ekstra olarak :)
Bir de şu anda gaming gen de attığım fiyatı piyasaya göre daha uygun. Başka yerlerde 1800-1900 civarından satıyor aynı fanı.

Doğrudur hocam Spiritin soğutması bir tık daha iyidir 7 bakır borulu olduğu için.
Ekstra görsellik ararsınız diye paylaştım, hava akışı konusunda ikisinin bir farkı yok. Bakır boru farkı olsa da pratikte hava akışı aynı olduğundan aşırı sıcaklık farkı oluşturmaz düşüncesindeyim.
Ama tabi malzeme kalitesi Spiritte daha iyi duruyor ekstra olarak :)
ARGB model olduğu için assassin de alınabilir aslında bakalım ikisinden birini sipariş geçeceğim hepinize teşekkürler düşünceleriniz için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de şu anda gaming gen de attığım fiyatı piyasaya göre daha uygun. Başka yerlerde 1800-1900 civarından satıyor aynı fanı.
Garanti 2k bonus verdi mantıken beleş alıcam sayılır zaten ikisi de üzmez :D

ARGB model olduğu için assassin de alınabilir aslında bakalım ikisinden birini sipariş geçeceğim hepinize teşekkürler düşünceleriniz için.
Bu arada svı soğutma konusunu eleştirmedim direk hava soğutma önerdim çünkü markayı çok bilmiyorum PSU larını duydum sadece, bu bütçelerde kesinlikle hava soğutma seçilmesi taraftarıyım. Sıvı soğutma işi şakaya gelmiyor malesef bir su sızdırdı mı anakart vs. komple çöp. 3-4 bandı bütçeniz olsaydı sağlam sıvı soğutma bulunurdu çok rahat. Ekstra olarak 240mm sıvı soğutma yerine hava soğutma her zaman worth. Sıvı soğutma da fark isteniyor ise 280mm veya 360mm seçilmeli.
Rica ederim hayırlı olsun şimdiden.
(Dipnot sıvı soğutmanın fanlarıydı radyatörüydü temizliği çok daha uğraştırıcı, hava soğutmada çok daha basit, iki fanı sök fırçayla tozları attır bitti. Bir de pompa sesi sorunu oluyor çoğunda. Şuan ben pompa sesinden müzdaripim. %100 de çalıştırın diyorlardı 1 sene sonra ses yapmaya başladı bendeki. Müsaitliğim olursa yüksek ihtimalle garantiye gönderip ordan iade yaptırıp 3-4k ya çok sağlam bir hava soğutma geçme düşüncesindeyim.)

Geri