Hocam bu uyarı vermesi yoğunluktan dolayı mı?valla basima geldi eskiden gecicegini dusunuyorum gümrük feci dolu suan
Hocam bu uyarı vermesi yoğunluktan dolayı mı?valla basima geldi eskiden gecicegini dusunuyorum gümrük feci dolu suan
valla onun sebebi yok gibi bisey hatirliyom eskidende olmustu gumruk bazilarina bakamadan ksrgoya vermistiHocam bu uyarı vermesi yoğunluktan dolayı mı?
kim diyormus onu kankamVergi çıkarsa sana ödetmeyi düşünüyorlar ne diyorsun bu konuda![]()
Kim tr temsilcisi yun express'in?Evet boyle bir konu açmayi dogru buldum çunku forum üzerinde feci şekilde yanlış bilgi bulunmakta o yüzden gümrük işlemleri ile ilgili bilgi vermek istiyorum.
Aktif olarak epomaker üzerinden yunexpress gönderimi tamamen kapatıldı ne zaman açılcağı belli değil(tr temsilcisine sordum cevap bekliyorum) . şuan yanwen expresse veriyorlar ürünü yanwen ile ürün gümruge takilcagini ve net şekilde vergi çıkıcak diyenlere inanmayın. ürün her türlu gümrükten geçer onda bir sıkıntınız olmasin şimdi devam edelim biz yanwen diyoruz ama ürünü aracı olarak birine teslim ediyorlar . (yunexpressin imile veya palexpresse verdigi gibi) yanwendede bu durum var öylr aracilara verirse ürünu vergi çıkmaz ama başka aracılara verirse (baska aracilara verme ihtimali arastirmalarima gore çok düşük ) vergi ihtimali oluyor max 700 tl ödersiniz tahminen. Kısaca vericegim bilgiler bu kadar şahsen hala riske deger bence dynatab75x icin çunku 700 vergi çıksa bile trde 2k ya onu bulamazsınız iyi alışverişler diliyorum . Indirim yarin aksam 7 de bitiyor haberiniz ola .
epomakerin tr sponsoruna sordum yanlis yazmisjm birazKim tr temsilcisi yun express'in?
Epomaker'la alakası yok kargo firmasına bağlı durum, vergi çıkıp çıkmaması diye birşeyde yok ddp veya ddu isimli iki sistem vardır ddp ön vergi ödemeli sistemdir ve diğerine göre kargo maliyeti 2-3 katından daha fazladır, ddu kargo firmasının sadece varış limanına kadar kargoyu teslim ettiği kargo türüdür. Firmalarda daha pahalı diye genelde ddu seçer. Aliexpress, temu gibi yerler ddp kullanır. Pal express'te yun express adına kargo taşıyan firma ımile ise sadece kargolar gümrükten çıkınca kargoları anlaşmalı olduğu yurtiçi kargo firmalarına teslim eden kurumdur yani ortada iki farklı aracı firma yok ikisi bambaşka firmalar birinden biri ile yollanmıyor her türlü ikisi veya farklı kombinasyonda iki firma aynı anda çalışmış oluyor aynı kargo içinde. Weworld express'te bunun gibi sadece yerel kargo dağıtımları ile ilgilenen bir firma.epomakerin tr sponsoruna sordum yanlis yazmisjm biraz
guzel yazmissin gayet dogruEpomaker'la alakası yok kargo firmasına bağlı durum, vergi çıkıp çıkmaması diye birşeyde yok ddp veya ddu isimli iki sistem vardır ddp ön vergi ödemeli sistemdir ve diğerine göre kargo maliyeti 2-3 katından daha fazladır, ddu kargo firmasının sadece varış limanına kadar kargoyu teslim ettiği kargo türüdür. Firmalarda daha pahalı diye genelde ddu seçer. Aliexpress, temu gibi yerler ddp kullanır. Pal express'te yun express adına kargo taşıyan firma ımile ise sadece kargolar gümrükten çıkınca kargoları anlaşmalı olduğu yurtiçi kargo firmalarına teslim eden kurumdur yani ortada iki farklı aracı firma yok ikisi bambaşka firmalar birinden biri ile yollanmıyor her türlü ikisi veya farklı kombinasyonda iki firma aynı anda çalışmış oluyor aynı kargo içinde. Weworld express'te bunun gibi sadece yerel kargo dağıtımları ile ilgilenen bir firma.
Şunu demeye çalışıyorum sen bence kimseye max şu kadar çıkar max böyle masrafı olur veya her türlü geçer deme. İkisinden biri olursa suçlu sen konumuna düşersin. Gümrük işlerinde %1 ihtimalin bile gerçekleşme ihtimali olağan. İnsanlara izah etmeye çalıştığının farkındayım ama ufak çocuklar harçlıkları ile gidip alabiliyor konu hakkında pek fikir sahibi olmayıp, sonra sıkıntı çıkar veya çıkmaz suçlusu sen olma. Nacizane tavsiyem.guzel yazmissin gayet dogru
tabii ki haklisin ama son 6 7 aydaki tecrubeye dayali olarak 30 dan fazla sipsrisimde ve 15 20 dostumunda verdigi siparislerde vergi cikmadigini varsayarak hesap yspiyorum oyuzden boyle diyorumŞunu demeye çalışıyorum sen bence kimseye max şu kadar çıkar max böyle masrafı olur veya her türlü geçer deme. İkisinden biri olursa suçlu sen konumuna düşersin. Gümrük işlerinde %1 ihtimalin bile gerçekleşme ihtimali olağan. İnsanlara izah etmeye çalıştığının farkındayım ama ufak çocuklar harçlıkları ile gidip alabiliyor konu hakkında pek fikir sahibi olmayıp, sonra sıkıntı çıkar veya çıkmaz suçlusu sen olma. Nacizane tavsiyem.
Anlıyorum ama 10 sefer çıkmayıp 1 sefer çıksa suçlu sen konumuna düşücen, kaldı ki forumda herkes iyi niyetli değil gidip 10-15 tane alıp insanların hakkına giriyorlar veya herkes olması gerektiği gibi kullansa içinde bulunulan durum gibi sorun çıkmaz. Yoğunluktan olduğunu sanmıyorum bu 2-3 aylık firmanın tr gönderimini kapamasının. Muhtemelen gümrükte problemler yaşadılar ve insanlara attıkları mesajda bunu belirtmişler zaten. Birebir yaşadıkları problemi söylemezler zaten. Yinede sen bilirsin.tabii ki haklisin ama son 6 7 aydaki tecrubeye dayali olarak 30 dan fazla sipsrisimde ve 15 20 dostumunda verdigi siparislerde vergi cikmadigini varsayarak hesap yspiyorum oyuzden boyle diyorum
haklisin ona laf etmiyorum zaten suçlu gene bizim forumun firsatcilari abartmasa kimse kapanmazdaAnlıyorum ama 10 sefer çıkmayıp 1 sefer çıksa suçlu sen konumuna düşücen, kaldı ki forumda herkes iyi niyetli değil gidip 10-15 tane alıp insanların hakkına giriyorlar veya herkes olması gerektiği gibi kullansa içinde bulunulan durum gibi sorun çıkmaz. Yoğunluktan olduğunu sanmıyorum bu 2-3 aylık firmanın tr gönderimini kapamasının. Muhtemelen gümrükte problemler yaşadılar ve insanlara attıkları mesajda bunu belirtmişler zaten. Birebir yaşadıkları problemi söylemezler zaten. Yinede sen bilirsin.
Kanka gidip düşük gösterince de kapatırlar işte adamlar düşük gösterildiğini fiyatların fark edince. Halbu ki olması gerektiği gibi düşük göstermeden sadece 27 euro altı indirimde olan ürünler tercih edilse resmiyette de böyle sorun çıkmazdı güzelce kullanılmaya devam ederdi insanlar gümrük sınırı çerçevesinde. Zaten son zamanlarda vergi alınacak yer aranıyor sonra böyle şeyler ortaya çıkıyor. Yakında 27 euro dan da aşağı çekmezlerse fiyatı iyi Valla.haklisin ona laf etmiyorum zaten suçlu gene bizim forumun firsatcilari abartmasa kimse kapanmazda