Neler Yeni

Eski bilgisayardaki SSD/HDDleri yeni bilgisayara takmadan önce neler yapılmalı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
jubi kral
Merhaba, yeni bir bilgisayar alacağım birkaç güne ve 2 tane ssd 1 tane de hddye sahibim. Boşa gitmesinler diye yeni bilgisayara takmak istiyorum bunları fakat takmadan önce neler yapmam lazım? Mesela ssdlerin birinde windows yüklü fakat yeni alacağım bilgisayarda da yeni ssdye yüklü gelecek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
forum
Bildiğim kadarıyla söyleyeceğim.

Daha önce aynı şeyi ben de yaptım. Diğer bilgisayar geldikten sonra, SSD ve HDD'ye hiç bir şey yapmadan söküp, yeni bilgisayara taktım. Windows diskleri gördükten sonra da sağ tıklayıp biçimlendir yaptım. Herhangi bir problem olmadı. Hala çalışıyor.

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
Birol Olcaytürkan
Windows yüklü olmayan bütün harddisk ve ssd'lerini hiçbir işlem yapmadan yeni bilgisayar'a takabilirsin. Sorun olmaz. Yeni bilgisayarda gelecek olan windows orijinal lisanslı mı geliyor? İşletim sistemi olan için önce şuna karar vermelisin. Eski windows'un da lisanslı ve onu kullanmaya devam etmek istiyorsan yeni bilgisayara önce sadece bu diski tak sistem açılırken ayarlamaları otomatik yapacak sonra windows'u etkinleştir sayfasından "Yakın zamanda donanım değişikliği yaptım" seçeneğini seçerek etkinleştirip yeni bilgisayarında kullanabilirsin. Yeni bilgisayarda gelecek olan windows lisanslı ise onun ürün anahtar numarasını öğren daha sonra kullanabilirsin.

Top Bottom