1k 2k bilmiyorum ama işlemcim gayet iyi diye düşünüyorum. render alırken falan çok hızlı. hackintosh vs. destekliyor ve tek başına bilgisayarı ayakta tutup bahsettiğim programları aynı anda açık tutabiliyor (photoshop 4+ psd, adobe xd, Visual Studio code, figma, YouTube 3 video) aynı anda parantez içini çalıştırıyor.
windows laptop düşünmüyorum maalesef, Mac kullanma deneyimim oldu, zaten bilgisayarımda da hackintosh var, daha bu saatten sonra duvarlara vursalar gene windows dönmem.
2017 o kadar kötü mü ya, biraz soruşturdum apple çalışanlarına falan ama 2017-2018 iş görür diyorlar hala :/
hocam suanda da 128gb kullanıyorum.
Yanında harddiskim de var, usb'yi sürekli takılı tutuyorum zaten.
Şöyle söyleyeyim yaptığım tüm şeyleri aktif olarak yapıyorum, bilgisayarda 40+ uygulama kurulu ve suanda 40gb boş yer var. Tutumlu davranıyorum sanırım. Gereksiz şey tutmuyorum bilgisayarda o yüzden 128 yeter bence. Yetmezse bile iCloud üyeliğimi plus'a yükselteceğim zaten aldıktan sonra cloud ile çalışırım sorun olmaz.
PS çok mu kastırır? yani ps ile işim de yok ama şöyle mesela müşteri ps ile çizim gönderiyor, onu sadece bakıp export alıyorum öyle render alma, boyama çizme yapıştırma katmanlama falan yok, tasarımcı değilim, gelen tasarımın katmanlarını export alıyorum sadece.
Dediğim gibi windows makina düşünmüyorum, almışken MacBook alacağım.
Bütçemi 5-6k sayabilirsiniz zaten o fiyatlara 2. el 2017 air düşünüyordum almayı ama kararsızım. Fakat bu kadar yani 5-6k'nın 1 lira üstü olmaz şuan.