Eski sisteme RAM güçlendirmesi

Reaksiyon skoru
0
Dostlar selam, 2016 yılında dizmiş olduğum sistemim var. Bu sisteme ram takviyesi yapmak istiyorum ama kararsız kaldığım birkaç nokta var. Öncelikle sistemin parçalarını yazayım.

MSI B150M Gaming Pro anakart
Intel 6402p işlemci
Corsair Vengance 8 gb 2133 mhz RAM
RX 470 ekran kartı
120GB'lik SSD.

İlerleyen zamanda bilgisayarın parçalarını değiştirmek istiyorum. Şu anlık sadece RAM üzerinde değişiklik yapabilirim. 2x16 3600MHz'lik RAM almayı düşünüyorum.

MHz haricinde uyum sorunu yaşar mıyım?
XPG markasının ramlerini önerir misiniz?
32den vazgeçip 2x8 almak daha yararlı olur mu?

XPG iyidir 2x8 de alabilirsiniz zaten o sistemle ağır oyunlar oynayamazsınız o yüzden 16gb işinizi görür.

XPG iyidir 2x8 de alabilirsiniz zaten o sistemle ağır oyunlar oynayamazsınız o yüzden 16gb işinizi görür.
Bilgisayarda artık ağır oyunlar oynamıyorum, zaten pek gücü de yetmiyor :D aslında ram takviyesini BlueStacks için istiyorum. Whiteout Survival için çoklu hesap açmam gerekiyor ama üç kopyadan fazla açamıyorum çok donmaya başlıyor. Ram takviyesini bu durumu çözmesi amacıyla yapıyorum

Bilgisayarda artık ağır oyunlar oynamıyorum, zaten pek gücü de yetmiyor :D aslında ram takviyesini BlueStacks için istiyorum. Whiteout Survival için çoklu hesap açmam gerekiyor ama üç kopyadan fazla açamıyorum çok donmaya başlıyor. Ram takviyesini bu durumu çözmesi amacıyla yapıyorum
3 adet açacaksan 32gb yap bluestack ramin içinden geçiyor.

3 adet açacaksan 32gb yap bluestack ramin içinden geçiyor.
3 adet açtığımda bu şekilde kullanım var, sanırım ram sorunumu çözmeyecek :( Hepsi en düşük ayarlarda açık ama yine de donuyor
Ekran Alıntısı.PNG

bu kadar az kullanmasının sebebi kısıtlaması eğer 32gb yaparsan maxiumum kullanıp maximum verim verir bende 32 gb ram var boşta 9-10 arası yiyorken bluestack açtığımda 15-16 olabiliyor.

bu kadar az kullanmasının sebebi kısıtlaması eğer 32gb yaparsan maxiumum kullanıp maximum verim verir bende 32 gb ram var boşta 9-10 arası yiyorken bluestack açtığımda 15-16 olabiliyor.
Teşekkür ederim 32 yapıp denemek istiyorum

Geri